SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Windows-Club
Webshops
Geplaatst op 27 mei 2017 om 12:23 door plieger

Wie kan (wil) mij antwoord geven op
de volgende zaken.
1) Hoe kom ik op buitenlandse webshops?
2) Hoe loopt de betaling?
3) Hoe gaat de levering?
4) Wat te doen,bij nare ervaring?

3 reacties
Dirk Boom zegt:

1. Als de site bekend is dan is de webshop direct te kiezen. Als het om zoeken gaat, dan is in de webbrowser de zoektaal in te stellen (hoe dit werkt, verschilt per browser).
2. Betalen gaat via iDeal, Creditcard, Paypal, of overschrijving. Paypal en creditcard zijn bijna altijd mogelijk. iDeal komt voor en overschrijven is doorgaans mogelijk.
3. Levering hangt sterk af van de webwinkel en het land. Met bijv. de VS of GB heb ik geen ervaring maar uit Duitsland gaat het goed en snel, soms met enige extra kosten maar niet veel. Uit China gaat goed maar kan lang duren, en let dan op doaunekosten (voor bestellingen boven de ca € 20). Wat men rekent voor bezorgen, verschilt per webwinkel (net als in NL). Er zijn ook webwinkels die niet over de grens leveren. Dat blijkt dan wel bij de bestelling.
4. Nare ervaring .... tja ik heb nooit een nare ervaring gehad maar je hebt te maken met de in het webwinkelland geldende regelgeving. Zoek een niet te marginale webwinkel uit, dan is verhaal halen gemakkelijker, ook omdat webwinkels niet houden van slechte publiciteit/reviews.
Garantie is een attentiepunt alhoewel binnen je de EU voor bekende merken vaak nog wel bij het merk terecht kunt. Het hangt van het product af hoe belangrijk dit is.
Al met al: mijn ervaringen met Duitsland en China zijn goed. De prijzen incl. bezorgen liggen daar nog wel eens lager dan hier. Calculeer wat meer risico in en wees zorgvuldig met de keuze van de webwinkel.
Als de vraag specifieker is (welk product?), is beantwoorden gemakkelijker.

27 mei 2017 om 12:43.
plieger zegt:

Dirk bedankt

27 mei 2017 om 21:26.
Dirk Boom zegt:

OK graag gedaan

27 mei 2017 om 21:42.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Windows-Club?
Windows-Club