SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Windows-Club
Pc openen zonder wachtwoord en zonder pincode
Geplaatst op 30 juni 2017 om 12:16 door gvrd

Dag mede zoekenden

De pc open ik nu met een pincode. Maar eigenlijk is dat niet nodig want ik ben de enige die de pc gebruikt, en als ik er per ongeluk tussenuit trek is het voor mijn nabestaanden toch wel handig om er zonder al te veel moeite in te kunnen komen.

Als ik nu 'de pincode verwijderen' bij instellingen aanklik, opent hij dan direct en ook zonder wachtwoord te moeten invullen. Bij het wachtwoord heb ik al aangeklikt staan dat dit nooit gevraagd zal worden.
Ik wil eerst zeker weten dat dat zo gaat voordat ik daaraan begin, anders heb ik weer gehannes om dat weer te herstellen.

Groet van Goverd

8 reacties
Dirk Boom zegt:

Niets doen is ook een optie, en de pincode noteren tbv nabestaanden (wat hopelijk niet snel nodig is). Of de in aanmerking komende personen op de hoogte stellen van kerngegevens. Dat zijn er meer dan de inlogcode.
Bijv. als ik op reis ga, dan noteer ik kerngegevens, en de envelop daarmee geef ik in bewaring.

30 juni 2017 om 17:23.
gvrd zegt:

ik heb intussen eens rondgeneusd, en ben ook ongeveer tot die conclusie gekomen. eigenlijk weten enige van de kinderen wel waar ze mijn wachtwoordenlijstje kunnen vinden, en ik neem aan dat een it'er die er tussen zit er wel uitkomt.
Verder ben ik wel 88 maar nog lang niet aan afsluiten toe, dus het kommt vast wel goed

Bedankt voor je reactie en groet van Goverd

30 juni 2017 om 18:06.
Dirk Boom zegt:

Dank Goverd en lekker doorgaan.

30 juni 2017 om 18:14.
Cees-1946 zegt:

Hr.Goverd, @ - Ik ben zelf altijd alleen met de computer bezig. Via een kennis Leerde ik Jeffrey kennen. Hier hebben we ondervonden, dat met het overlijden van de oudste dochter van mijn partner daarna veel mails op haar Facebook pagina kwamen ook nu nog een of andere mail zogenaamd van haar zelf van een of ander bedrijf. Mijn systeembeheerder zal voor mij het nodige gaan doen wanneer er onverwachts iets gebeurd, waardoor ik niet meer actief zal zijn met de computer. Ik heb ondervonden bij de partner van Maryse, dat hij het nog steeds niet kan acepteren dat er op naam van de moeder van zijn zoon mails bij hun binnen komen. Met dit bericht wik ik duidelijk maken voor vervelende gevolgen, die kunnen komen als er geen Actie wordt onder nomen wanneer iemand niet meer actief zal of kan zijn in zijn of haar computer. Ik dank U wel voor de aandacht.

1 juli 2017 om 09:43.
avatar
Ex-lid zegt:

Het is volgens mij het eenvoudigste om alle ww in een multimap op alfabet van het te openen programma t vermelden. Bv Facebook bij de F en daarbij gebruikersnaam en ww. Wel zorgen dat onverlaten er niet bij kunnen. Of is dit te simpel?.
Sjaak

3 juli 2017 om 15:55.
Trebla zegt:

Voor een PC, Personal Computer, die binnen het gezin wordt gebruikt is een wachtwoord pure nonsens. Ook voor laptop die alleen door je zelf wordt gebruikt vind ik het pure nonsens. Helaas heb ik er ervaring mee dat een familielid overleed en men van zijn lang zal zijn leven niet meer bij de bestanden kon komen. Die waren en bleven weg.
Op de SM zit ik niet en ben het ook niet van plan gezien de dokumentaire laatst over de gevaren die er aan zijn verbonden. Helaas realiseren zich maar weinigen hoe open de SM zijn, ook SW waarschuwt hiervoor, en legt men alles vast wat men tegenkomt van de gebruikers er van. Ik heb de waarschuwing van Ronald Prins van FOX-IT behoorlijk in mijn oren geknoopt.
De gevoelige wachtwoorden bewaar ik op een apart plekje. Ooit had ik ze op een aparte USB stick. Voor een bedrijf gelden heel andere regels en moet je dat kompartimenteren terwijl de meeste bedrijven dat nu juist weer niet doen.

4 juli 2017 om 10:25.
Cees-1946 zegt:

Omgaan met de computer is voor iedereen persoonlijk. Een leerproces, waardoor je moet inzien wat goed of verkeerd gaat. Openheid in een gezinssamenstelling is ook vertrouwen hebben in elkaar-?. Wel of geen wachtwoord-?? Moeilijk om te beoordelen. Met 2 verschillende wachtwoorden, heb ik genoeg. Hoe meer verschillende dat is een risico om te vergeten, zeker met het ouder worden. Ondervinding, daar leer je van.!!

4 juli 2017 om 10:46.
gvrd zegt:

Ik heb een lijstje met gegevens die niet verloren mogen gaan. De kinderen die het moeten weten kunnen erbij en weten waar het is. verder komt er hier niemand aan mijn laptop. Ik vind het bij nader inzien wel goed zo.
Groet van Goverd

4 juli 2017 om 11:50.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Windows-Club?
Windows-Club