SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Windows-Club
Snelkoppeling bureaublad
Geplaatst op 14 september 2017 om 09:29 door jaimita

Het is weer zover. Er is een nieuw update van w 10 en alle snelkoppelingen op mijn bureaublad staan weer door elkaar. Vervelende gewoonte van windows.

13 reacties
Dirk Boom zegt:
Ik heb de apps (snelkoppelingen) gesorteerd staan op alfabet (op het bureaublad: rechter muisklik, dan komt het menu), dit blijft netjes staan maar ik gebruik het amper. Er zijn geen zelfgemaakte snelkoppelingen want ik heb mijn vaste websites ondergebracht in tabbladen van Edge (dat kan ook in een andere webbrowser).
Verder heb ik een flinke rij apps aan de taakbalk vastgemaakt + ondergebracht op het startscherm. Op de taakbalk staat alles op een zelf ingedeelde rij.
Op het startscherm (niet dus het bureaublad) staan al mijn apps/snelkoppelingen naar mijn eigen smaak in groepen gesorteerd. Het startscherm biedt goede mogelijkheden, ook voor het plaatsen van de snelkoppelingen naar websites. De tegels die daar staan, zijn groter/kleiner te maken, te groeperen, en te verplaatsen. Dat verandert niet na updates.
Is het een idee om voor een oplossing eens in die richting te denken?
14 september 2017 om 10:10.
jaimita zegt:

Ik kan natuurlijk allerlei dingen verzinnen maar als ik mijn bureaublad snelkoppelingen sorteer dan moet windows daar vanaf blijven. Gaat zich als een dictator gedragen

14 september 2017 om 10:22.
Dirk Boom zegt:

Die mening is zeer begrijpelijk. De Drenthen zeggen: als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan. Mij scheelt dat een hoop ergernis want een pc is maar een ding.

14 september 2017 om 10:43.
Trebla zegt:

Wellicht een oplossing.
Haal zoveel als mogelijk de koppelingen weg op de veelgebruikte na, ik vind ze namelijk zeer ontsierend op mijn opgeruimde buroblad. Zeker als je elke dag, zoals bij de zoekmachine BING, een nieuwe schitterende foto krijgt. Ik heb altijd al een hekel gehad aan al die snelkoppelingen op het buroblad maar is puur persoonlijk.
Zet de overgebleven koppelingen dan op je taakbalk. Zelf heb ik er slechts 7 de rest zoek ik wel bij Start. Met Dirk ben ik het eens dat het maar een 'ding' is.

15 september 2017 om 17:38.
jaimita zegt:

Hoe kom ik aan de bing zoekmachine. Heb het geprobeerd via google te downloaden maar kreeg zoals gewoonlijk weer allerlei troep aangeboden

16 september 2017 om 00:15.
Dirk Boom zegt:

Edge op Windows 10 gebruikt standaard Bing als zoekmachine. Dit is in te stellen.
Bing is de zoekmachine van Microsoft en tegenhanger van Google, de zoekmachine van eh Google. Beide zijn services die helpen om op internet iets te vinden.
Daarnaast is vooral Google een bekende website.
- Google producten download je vanaf de Google website.
- Niet-google producten download je vanaf de website van de maker, dat geeft de minste kans op rommel.
Zoeken via Google of via Bing helpt om de weg de vinden naar websites van makers.
Het verhaal van de 'troep' snap ik niet helemaal, komt die wel van Google af?

16 september 2017 om 14:41.
Trebla zegt:

Sorry voor mijn wat late reaktie maar dit is de BING: https://www.bing.com/
Werkt met heel andere logaritmes en bevalt mij uitstekend.
Bekend is dat als je Google b.v. download van Softonic je soms een hele boel troep krijgt. Mijn kleindochter kan er van meepraten. Download altijd van de website van de maker.

Geniet van de wel zeer mooie foto's van BING. En ben je een liefhebber van geografie, BING heeft ook goede kaarten: https://www.bing.com/maps/

17 september 2017 om 15:24.
RuudM zegt:
Een beetje terzijde maar als reactie op het vorige bericht.
Troep binnenkrijgen via Softonic is alleen te wijten aan de onoplettendheid van de downloader
Vinkjes of stippen voor niet gewenste producten zijn te verwijderen en maken downloaden niet onmogelijk. Kom er al jaren en nooit iets ongewild geaccepteerd ( of gekregen)
Blijft natuurlijk voor wie niet helemaal zeker is de bron altijd aan te bevelen.,
Ruud
.
17 september 2017 om 16:43.
Trebla zegt:

Ben ik met je eens Ruud, als van 'zo maar' en website de zaak binnen haalt is het altijd uitkijken geblazen of je niet ergens een vinkje moet weghalen of juist plaatsen.
Maar ook de bronnen kunnen dat soms doen en zetten dat met priegellettertjes ergens in een hoekje, de bekende klein lettertjes ook hier.
Heb je, als je niet oplet, zo maar een andere browser of een of ander lullig sub programmaatje geladen.

17 september 2017 om 23:24.
Dirk Boom zegt:

Zit er voor Jaimita een oplossing bij?

17 september 2017 om 23:32.
Trebla zegt:

Als je van de meest gebruikte zoekmachine af wil gebruik dan de BING: https://www.bing.com/ maar er zijn meer alternatieven die even goed of zelfs beter werken al hebben die wat lullige namen.

Wat te denken van 'https://duckduckgo.com/ de zoekmachine die je niet volgt en ik steeds vaker gebruik. Erg onbekend maar wel goed.

18 september 2017 om 13:40.
jaimita zegt:

Ik wil alleen gebruik gaan maken van de snelkopelingen links van mail.Als ik rechtsklik op een bureaublad en kies voor "Aaan start vastmaken"den komt de koppeling als tegel op het blad. Hoe krijg ik deze koppeling alsnog link van het blas

21 september 2017 om 15:43.
kareltje zegt:

Is dit dezelfde vraag? Het wordt wat onduidelijk.

21 september 2017 om 17:27.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Windows-Club?
Windows-Club