SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Windows-Club
Grote najaarsupdate
Geplaatst op 31 oktober 2017 om 10:28 door Gejonic

Goede morgen,
Heb eind vorige week de grote update (Windows 10, versie 1709 ) binnen gehaald en alles werkt naar behoren.
Na de voorjaarsupdate heb ik een Windows 10 opstart stick gemaakt en ( op een andere stick) een herstelstation voor mijn laptop gemaakt.
Moet ik nu, na bovenvermelde update, opnieuw een opstartstick en/of herstelstation maken?
Is het verstandig om dit regelmatig te doen?
Wel maak ik meerdere malen per maand een backup op een externe schijf met het programma SyncBack Free van mijn persoonlijke data.
Groetjes Gerard

9 reacties
Dirk Boom zegt:

Windows 10 is altijd via de website op USB-stick te zetten, je hebt dan de laatste versie.
Backup maken is prima, dit kan ook mbv Windows 10 zelf, een hulpprogramma is eigenlijk niet nodig (mag wel moet niet).

31 oktober 2017 om 10:33.
Gejonic zegt:

Dank je wel Dirk voor de snelle reactie. Toch nog even voor alle duidelijkheid voor mij.
Ik dacht de opstartstick nodig te hebben als mijn laptop op een onzalig moment niet opstart.
Op de andere stick staat Herstelstation waarvan ik begreep dat ik daarmee mijn computer weer herstel naar het moment waarop de stick werd gemaakt. Dus behalve her besturingssysteem, ook de programma's welke ik toen na installatie heb geïnstalleerd. Dit zou dan tijd besparen welke je nodig zou hebben om alle programma's opnieuw te gaan installeren.
Dus, Dirk, wat te doen, om bij pech de laptop weer snel aan de gang te krijgen?
Gerard

31 oktober 2017 om 11:43.
Dirk Boom zegt:

Oh dan gaat het eigenlijk over:
- Windows 10 (besturingsprogramma): dit is op elk moment van de Microsoft-website te halen, deze is bedoeld voor geheel nieuw plaatsen van Windows 10.
- Herstelstation zoals hier bij Seniorweb vermeld. Hier zeg ik liever niet iets over, omdat ik dit niet doe. Er komen wel andere reacties.

31 oktober 2017 om 12:20.
BenW zegt:

Het belangrijkste is natuurlijk dat de gegevens bewaard worden die u belangrijk vindt. In feite doet u dit al met SyncBackFree. Prima. Meer mogelijkheden en beter instelbaar dan Windows Backup.

Persoonlijk ben ik echter van mening dat het weinig nut heeft om regelmatig een complete systeem backup te maken. Hooguit bij een nieuwe versie van het besturingssysteem. En dan nog, Windows 10 is binnen no-time weer fris geïnstalleerd met een installatiemiddel zoals USB of de herstelfuncties van Windows zelf.

Tegenwoordig kunnen bladwijzers, wachtwoorden e.d. allemaal online worden gesynchroniseerd en is er in feite dus al een backup gemaakt. Wat overblijft zijn de documenten, foto's, muziek e.d.. Daarvan zou een regelmatige backup gemaakt kunnen worden met SyncBackFree, maar ook hiervoor geldt dat door deze op te slaan op OneDrive, Google Drive, e.d. deze feitelijk ook al zijn veiliggesteld. Voor dit soort bestanden overigens geen overbodige luxe om alsnog ergens extra op te slaan.

Het is wel zinvol om een USB-stick achter de hand te hebben waarmee Windows in geval van opnieuw kan worden geïnstalleerd. U kunt deze hier aanmaken en na nieuwe uitgiftes verversen.

31 oktober 2017 om 16:26.
Herman99 zegt:

BenWuring...je geeft aan het eind van je laatste antwoord een link naar een USB-stick maken.
Waar moet ik dan op klikken? Is dat "Hulpprogramma nu downloaden"? En hoe groot moet de stick zijn?
B.v.d.
Groet
Herman

31 oktober 2017 om 19:46.
BenW zegt:

Ja, inderdaad hulpprogramma downloaden, USB-stick van minimaal 8 GB plaatsen, hulpprogramma starten en daarna het scherm volgen. Hier en daar mogelijk een keus maken, maar als het voor de eigen computer is, de voorgestelde keuzes accepteren. Het aanmaken zelf duurt pakweg een half uur.

31 oktober 2017 om 19:56.
Herman99 zegt:

Hartelijk dank.
Herman

31 oktober 2017 om 19:59.
BenW zegt:

Graag gedaan en succes!

31 oktober 2017 om 22:33.
Gejonic zegt:

Hallo Ben Wuring,
Voordat mijn vraag ontspoord in een discussie over andere zaken wil ik je bedanken voor jouw eerste reactie, waarin je aan het eind zegt dat het verstandig is een usb-stick achter de hand te hebben en deze na nieuwe uitgiftes te verversen. Dat was namelijk de intensie van mijn vraag.
Ik heb een (oude) opstart USB-stick van windows 10. Deze heb ik nodig als mijn laptop niet meer opstart, heb ik begrepen en ik heb een USB-stick met daarop herstelstation laptop. Ik heb begrepen, dat ik deze gebruik als mijn huidige systeem slecht werkt door vervuiling door mallware of virussen, i.p.v. een nieuwe installatie van windows waarna alle programma's welke ik gebruik ook moeten worden geïnstalleerd. Ik zou dat willen vergelijken met een in windows gemaakt herstelpunt. Het is dus een momentopname van mijn computer in het verleden.
Om een einde te maken aan de discussie meldt ik u dat ik dus nu twee nieuwe USB sticks ga maken ter vervanging van de eerder gemaakte sticks.
In ieder geval hartelijk dank voor alle reacties.
Gerard

1 november 2017 om 14:28.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Windows-Club?
Windows-Club