SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Windows-Club
Waar is de calibre app
Geplaatst op 18 december 2017 om 20:28 door gvrd

Dag medezoekers
Als ik e-books download vanaf e-mail kreeg ik altijd de keus om ze op calibre binnen te halen in dat leesprogramma. Sinds kort krijg ik daar alleen nog de Edge-app, of een app zoeken op de windows-app store.
Op die store staat de calibre app er echter niet tussen, voorheen stonde calbre app dus ook ik dat menu.
Hoe krijg ik dat weer zoals het voorheen was? ik vermoed dat het bij de laatste grote windows10 update zoek is geraakt

Groet van Goverd

7 reacties
Dirk Boom zegt:

Het staat inderdaad niet in de Windows Store, maar wel op internet als bureaubladtoepassing.
Het is hiervandaan te downloaden (niet zelf geprobeerd)

18 december 2017 om 20:43.
gvrd zegt:

Jammer maar mijn kennis van de Engelse taal stelt niks voor.De app staat overigens wel tussen de apps en onderdelen bij instellingen maar bij epub bestanden is hij volkomen zoek ik zoek nog maar eens verder en hoop op een link vauit de clubs.

groet van Goverd

18 december 2017 om 21:08.
BenW zegt:

Calibre is zeker een mooi programma, maar er is ook een (beter?) alternatief: Adobe Digital Editions (ADE). Dit is de standaard voor het beheer en lezen van e-books. Het is gratis. Het enige wat nodig is, is een Adobe ID. Ook dit is gratis en kan worden aangemaakt met het eigen e-mailadres. ADE is hier te krijgen.

18 december 2017 om 22:42.
riet zegt:

Typ in de zoekbalk even calibre en dan komt hij vermoedelijk vanzelf tevoorschijn. Bij mij is hij gewoon blijven staan bij de update naar Windows 10.

19 december 2017 om 09:49.
BenW zegt:

@Riet; inderdaad een voor de hand liggende oplossing. Even aannemende dat Calibre inderdaad nog aanwezig is, dan kan deze conform onderstaande afbeelding (klikken met rechter muisknop op de programmanaam) aan Start worden toegevoegd.

Calibre.png
19 december 2017 om 09:59.
gvrd zegt:

Het intypen in de zoekbalk bij de Windows app-store geeft geen resultaat. Ik heb het nu anders geprobeerd en dat is warempel gelukt. Ik bracht altijd de boeken bij calibre via de app binnen, maar nu heb ik ze vanuit calibre buiten opgehaald en dat werkt prima. Het is zelfs no gemakkelijker want via de app haal je één boe tegelijk binnen maar door ze vanuit calibre uiteen map buiten het programma op te halen kun je ze in die map eerst allemaal selecteren en dan allemaal gelijk in een keer binnenhalen
Bedankt voor het meedenken.

roet van Goverd

19 december 2017 om 12:39.
riet zegt:

Goverd, ik bedoelde eigenlijk de zoekbalk in Windows 10. Het symbool staat net naast de Startknop bij mij, maar je kunt ook kiezen voor Zoekvak weergeven als je even met rechts klikt op de taakbalk op een lege plek en kiezen voor Zoeken.. Maar je hebt inmiddels een andere oplossing gevonden, dus dan zal het ook wel in orde zijn.

20 december 2017 om 11:46.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Windows-Club?
Windows-Club