SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Windows-Club
Naar Windows 10 kan nog net
Geplaatst op 28 december 2017 om 14:38 door Dirk Boom

Voor de twijfelaars: gratis updaten van Windows 7 of 8.1 naar Windows 10 kan nog net, na 31 december is het niet meer gratis.
Windows 7 en 8.1 zullen snel worden vergeten want Windows 10 werkt goed, en de verandering is aan te leren.
Het staat onder andere op deze website.

23 reacties
Toon1954 zegt:

Helemaal mee eens Dirk. Ik denk dat W 8.1 en W 7 snel een beetje stiefkindje zullen worden. Was ook eerst wat sceptisch t.a.v. W 10 omdat W 7 nog goed draaide.
Begin november heb ik toch naar W10 geüpdatet en ik kan bevestigen dat je W 10 snel onder de knie hebt. Veel info is op Seniorweb te vinden en desnoods uit een boek ( uit de bieb)

Toon

28 december 2017 om 15:59.
Niekie zegt:

Hmm W10 werkt redelijk. Maar als ik zo de diverse forums doorlees, waar ik actief ben, zie ik toch wel dat de Fall Creators update bij heel veel mensen problemen veroorzaakt, waar Microsoft nog geen passende oplossing voor heeft.
Bij W7 ging het met het servicepack en de updates een stuk beter.

Niek

28 december 2017 om 16:19.
Pounamu zegt:

Vorig jaar heb ik mijn W10 ongedaan gemaakt door mijn laptop weer terug te zetten naar fabrieksinstelling, maar nu krijg ik toch een beetje de kriebels om toch nog op de valreep te upgraden.
Weet iemand of MS Office 2007 blijft draaien onder W10? En Paint Shop Pro 9?
 

29 december 2017 om 07:59.
Niekie zegt:

MS Office draait wel onder Windows 10, maar het wordt niet meer ondersteund, dus is ook onder W7 niet meer veilig.
Ik lees dat Painshop Pro niet onder W10 gaat werken.

Niek

29 december 2017 om 08:26.
Dirk Boom zegt:

PSP 9 is uit 2004 alweer, Corel besteedt er geen tijd meer aan. PSP 10 doet het nog wel.
Ik zou vernieuwing van Office (evt met Libre Office) en van PSP overwegen. Of misschien heeft iemand een nieuwere versie van PSP liggen.

29 december 2017 om 09:53.
Pounamu zegt:

@ Niekie: Ik heb geen W7, maar W.8.1 op de laptop, die ik begin 2014 heb aangeschaft.
@ Dirk:
Paint Shop Pro 9 is inderdaad "oud" en (helaas) de laatste uitgave van Jasc Software. Ik heb hem nooit weggedaan omdat ik hem nog steeds het prettigst vindt werken van alle nadien uitgegeven Corel versies, die ik op een enkele na tot en met X18 allemaal heb aangeschaft. Als geregistreerde PSP gebruiker zijn upgrades niet ontzettend kostbaar immers.
Ik heb op de laptop dus niet alleen PSP9, maar ook Corel-PSPX8 lopen.
Sommige filters die ik leuk vind draaien niet onder de Corel versie en er zijn meer functies die ik nog steeds liever in versie 9 gebruik.
Sinds ik eind 2014 een iMac heb is dat mijn hoofdcomputer geworden. Daarin gebruik ik Photoshop CS6, maar moet nog veel leren om daarin echt bedreven te worden.
Ik heb daarin ook Open Office geïnstalleerd. Op de laptop gebruik ik Word2007 nog wel eens, ook omdat ik daar iets beter mee om kan gaan.
Het komt erop neer dat ik de laatste jaren moeite heb met nieuwe programmatuur, mijn concentratie en energie in het algemeen zijn teruggelopen.
Vandaar de bijna onmiddellijke teruggang naar Windows 8.1, na de W10 upgrade. De fabrieksinstelling van mijn laptop is 8.1
Ik ga de info die jij gaf zo lezen, Dirk. Bedankt daarvoor!
Als ik W10 alsnog kan downloaden zonder meteen te gebruiken (gezien wat Nieke over de kwaliteit ervan schreef) ga ik dat wel doen denk ik.

29 december 2017 om 10:49.
Dirk Boom zegt:

De keuze is natuurlijk vrij.
Problemen met W 10 verzamelen zich op websites waar die gemeld kunnen worden, maar daarmee is het nog geen slecht systeem. Ik heb zelf geen problemen ervaren en ben er toch vroeg aan begonnen.
Sinds Word 2007 is in Office het nodige veranderd, m.n. de linten met menu's. Libre Office is daarmee vergeleken wat rechtlijniger.
Verder: als vernieuwen lastig is, waarom dan niet kiezen tussen Windows of Apple want schakelen tussen twee systemen is ook niet alles.

29 december 2017 om 11:56.
kareltje zegt:

Mijn ervaring is, dat oude programma's nog prima werken als je ze als administrator uitvoert.
Ik heb nog steeds Corel 7 werkend, dat bij Windows 95 al verouderd was.
Ook 20/20 werkt nog als administrator uitgevoerd in de laatste versie van Windows 10.

29 december 2017 om 12:01.
Pounamu zegt:

@ Dirk: Ik zou Libre Office eens kunnen proberen, misschien bevalt het beter dan Open Office. Dan installeer ik het ook op de Mac. Als de documenten maar zodanig kunnen worden opgeslagen dat ze ook te lezen zijn voor lezers die geen Libre hebben. In Open Office kan ik opslaan als Word document.
Voor wat betreft "kiezen"... ik heb bij de aanschaf van de iMac daarvoor bewust gekozen, heb ook een MacBook overigens en een mini-iPad (=tevens geweldig als e-reader) en een iPhone.
Gekozen voor Apple dus, na meer dan 15 jaar Windows.
De Medion laptop was een snelle aankoop omdat ik na tien jaren buitenland zonder pc in Nederland arriveerde en niet meteen een desktop wilde kopen van welk systeem dan ook. Windows was ik vertrouwd mee.
Pas ca. 10 maanden later besloot ik voor het eerst te gaan voor Mac, mijn man had er toen al een sinds een paar jaar en was er zeer tevreden over. Maar hij doet niet veel bijzonders ermee dus was voor mij geen optimale graadmeter en ik kende verder niemand die al een Mac had. In die zin was het dus een tamelijk ongewisse overstap.
Als Paint Shop Pro op de Mac zou kunnen draaien zou ik helemaal afscheid van Windows nemen.
@ Kareltje: Dat klinkt hoopvol. Is het ingewikkeld om in Windows 10 programma's te installeren als Administrator? Misschien lukt het dan toch ook voor Word 2007.

29 december 2017 om 15:43.
kareltje zegt:

Ik heb Word 2007 er ook opstaan.
Je hebt toch 8.1, Windows 10 is een upgrade. Je apps blijven staan.
Als er een niet goed werkt, er rechts op klikken en als administrator uitvoeren.

29 december 2017 om 15:51.
Pounamu zegt:

Bedankt, ik durf het wel aan dan. Kun je altijd kiezen als Administrator bij een Windows 10 installatie? Waar ik kan ik overigens nu (in 8.1 dus) zien of ik als administrator heb geïnstalleerd?
 

29 december 2017 om 15:57.
kareltje zegt:

Dat kun je niet zien. Je klikt rechts op de app- Meer- Bestandslocatie openen en daar kies je bij de Eigenschappen "Als administrator uitvoeren".

29 december 2017 om 16:02.
Pounamu zegt:

Okay, bedankt. Ik hoop dat je dit bedoelt: In (nog steeds 8.1) heb ik net rechts geklikt op de app Word 2007 en toen kreeg ik inderdaad die optie. Gekozen voor uitvoering als administrator en toen werd dat uitgevoerd.
Van PSP9 en ook Corel PSPX8 heb ik echter helemaal geen app tegel, zie ik tot mijn verbazing.
Ik dacht dat alle geïnstalleerde programma's zo'n tegel hebben....

29 december 2017 om 16:16.
kareltje zegt:

Staat er in 8.1 niet zo'n rij links met alle apps?
Ik was vanaf 7 naar 10 gegaan.

29 december 2017 om 16:21.
HenkW zegt:

@Pounamu, LibreOffice werkt perfect op W10. Ik heb het zelf ook en het is veel meer bij de tijd dan OpenOffice.

29 december 2017 om 16:42.
Pounamu zegt:

Kareltje, ik heb de tegels gevonden en ook ingesteld als uitvoering als administrator.
Henk: Bedankt, dat klinkt aantrekkelijk.
Al met al allen reuze bedankt, morgen ga ik W10 installeren (als Microsoft het goed vindt) en als het allemaal niet wil tussen W10 en mij, dan kan ik altijd nog terug naar fabrieksinstelling, dus W.8.1.
Maar ik hoop dat het gaat lukken, vooral met PSP. Als MS Office niet wil, dan maar niet, dan ga ik Libre Office proberen.

29 december 2017 om 21:31.
Dirk Boom zegt:

Ms Office 2007 werkt wel hoor. Het gaat om de veiligheid daarvan, en dat staat los van W10.
Succes met de verandering, ik hoop dat het goed lukt! Ik ben benieuwd.

29 december 2017 om 21:40.
Pounamu zegt:

Even laten weten dat ik Windows10 draaiende heb, het lukte alleen via de download van de Media Creation Tool, die ik meteen maar ergens extern heb opgeslagen.
Daarna heb ik allerlei SW adviezen over de privacy instellingen uitgevoerd.
Het is weer een geheel nieuwe wereld, m'n inmiddels vergrijsde Windows hersens beginnen wel weer een beetje te werken met als gevolg dat ik nu met bijna ouderwetse durf van alles zit uit te vlooien en.... De good old PSP9 versie is geïnstalleerd, inclusief de 9.1 patch!!!!
Grote dank daarvoor aan Kareltje, de tip om te installeren als administrator doet wonderen.
Corel PSPX8 was vanzelfsprekend geen enkel probleem, gezien de jonge leeftijd ervan.
Ik heb nog niet besloten of ik Office Home & Student 2007 ga installeren. Misschien toch eerst Libre Office uitproberen...
Joepie.... so far!

30 december 2017 om 13:54.
Dirk Boom zegt:

Mooi, mooi!
De Media Creation Tool hoeft niet te worden bewaard, deze veroudert namelijk en kan beter opnieuw worden gedownload als dat nodig mocht zijn.
Is het een idee om eens wat apps vast te maken aan de taakbalk? (rechter muisknop op de app, kijk in het menu (meestal) bij 'Meer'. Zo kan ook: vastmaken aan/losmaken van het startscherm. Bij teveel apps op het startscherm: rechter muisknop en losmaken, of bijv. het formaat aanpassen, en verplaatsen (linker muisknop vasthouden, en app verschuiven). Al deze acties gaan over snelkoppelingen, dus de betr. app verdwijnt niet.

30 december 2017 om 14:09.
Toon1954 zegt:

Pounamu, fijn dat het gelukt is. Ik heb in oktober MS Office 2007 verwijderd omdat het niet meer werd onderhouden. Ik heb toen Libre Office geïnstalleerd om het te proberen, met de gedachte als het niet bevalt kan ik altijd nog MS Office aanschaffen. Ik moet zeggen dat Libre me prima bevalt. Ik sla alle documenten standaard als MS Office op zodat deze ook nog door derden geopend kunnen worden. Ik kan Libre aanbevelen.

Toon
 

30 december 2017 om 14:27.
Pounamu zegt:

@ Dirk: Bedankt voor de info over de Media Creation Tool. Dat van die apps vastmaken aan Start ben ik vanmiddag meteen na het opstarten begonnen. Dat leek me toen al een goed idee, net als het losmaken van een hoop apps waar ik niets “ mee heb”, zoals alles wat met games te maken heeft. Firefox en Thunderbird vastgeprikt en natuurlijk PSP 9 en X8, etc etc
@ Toon: Je opmerking over Office ter harte genomen, ik ga Libre proberen.
Bedankt beiden!

30 december 2017 om 19:56.
Dirk Boom zegt:

OK, dan heb ik nog een paar tips:
- links in de taakbalk staat een vergrootglas. Hiermee kun je snel zoeken, m.n. over instellingen. Tik eens in 'printer', dan komen er wel reacties waaruit je kunt kiezen.
- als je meerdere apps hebt geopend (er staat dan in de taakbalk een streepje onder de apps), kies eens het plaatje rechts naast het vergrootglas. Je kunt zo snel schermen openen of sluiten.

Ik kan ook iets zeggen over Edge (internetbrowser), de app Mail, en Personen.

30 december 2017 om 20:29.
Pounamu zegt:

Dank je wel Dirk! Dat ga ik doen, maar ben nu druk aan het pakken om oud en nieuw met onze bange vuurwerk border collie in Friesland door te brengen, op uitnodiging van onze buren die daar een tweede huis hebben.
Edge en Mail zal ik niet gebruiken, ik werk met Firefox en Thunderbird, ook op de Mac. "Personen" zegt me vooralsnog niets.
Alvast een goed en gezond nieuwjaar toegewenst!

30 december 2017 om 20:42.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Windows-Club?
Windows-Club