SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Windows-Club
iCloud te gebruiken bij een backup?
Geplaatst op 31 januari 2018 om 11:01 door Jos h.

Goeiemorgen, ik lees vanochtend bij een van de antwoorden, dat iCloud ook te gebruiken is bij een backup, hoe doe ik dat dan? Josh

7 reacties
MaritaA zegt:

waar Josh?

31 januari 2018 om 12:15.
Jos h. zegt:

MaritaA , dirk boon beantwoord de vraag " microsoft one drive verwijderen dd 27.1 . Misschien is het van mij wel een domme vraag, maar ik dacht als dit kan hoef ik mijn externe harde schijf niet te gebruiken josh

31 januari 2018 om 12:53.
MaritaA zegt:

Josh er wordt gesproken over cloud en niet iCloud, het verschil zit hem in de letter "i".
Het onderwerp gaat over One Drive en niet iCloud, de enige overeenkomst bij beiden is dat het zaken in de cloud (dus servers van respectievelijk Microsoft in dit geval) opslaat.

31 januari 2018 om 13:01.
Dirk Boom zegt:

Klopt, de grote clouddiensten zijn Onedrive, Google Drive, Dropbox, iCloud. Voor een Windows backup is Onedrive mijn eerste gedachte.
Voordeel van een clouddienst is dat je er geen apparaat zoals een externe harde schijf voor in huis behoeft te hebben. Er kan ook niets kapot gaan. Aan de opslagcapaciteit zijn uiteraard grenzen verbonden, en meer is bij te huren. Een ander voordeel is, dat de opgeslagen bestanden vanuit meerdere apparaten zijn te bereiken. Nadelen zijn voor sommigen een onveilig gevoel.
Ik doe het extreem: al mijn bestanden staan op Onedrive, en de computer synchroniseert daar automatisch mee. Eigenlijk is de computer de backup.
Aan cloudgebruik t.o.v. lokale opslag zoals een externe harde schijf zit nuance, Seniorweb heeft er artikelen aan gewijd met meer uitleg. Bijvoorbeeld dit artikel.

31 januari 2018 om 13:27.
MaritaA zegt:

Ja, maar een backup is meestal meer Gb dan je gratis krijgt bij deze diensten, tenzij je office 365 hebt.!!

31 januari 2018 om 13:50.
Jos h. zegt:

MaritaA en Dirk, ik lees net jullie antwoorden en mijn 1e reaktie was, oei jos te vluggelezen, excuus aan MaritaA, maar door de uitleg van Dirk ben ik weer een beetje wijzer, heb het artikel van seniorenweb uitgeprint en ook dat van One Drive, dus..... ben ik toch weer blij met jullie, allebei mijn dank en ik blijf leren, wat leven we toch in een heerlijke tijd, fijne avond josh

31 januari 2018 om 16:00.
Dirk Boom zegt:

Graag gedaan :-)
Bij Office 365 zit per microsoft account 1 terrabyte aan opslag op Onedrive; het wordt thuis door 2 micr. accounts gebruikt, op 3 laptops en 4 mobiele apparaten. Zonder extra kosten kan het op nog 2 laptops en 1 mobiel apparaat en die hoeven niet van mijzelf te zijn. Dan is mijn backup niet duur.

31 januari 2018 om 18:29.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Windows-Club?
Windows-Club