SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Windows-Club
Account aanpassen
Geplaatst op 31 januari 2018 om 22:45 door spinnenkop

Beste clubleden,

Ik heb mijn 2e laptop aan mijn dochter gegeven en nu moeten mijn accountgegevens eruit zodat ze zelf een account op haar naam kan aanmaken. Maar mijn accountgegevens moeten blijven bestaan zodat ik deze op mijn eigen laptop kan gebruiken. Hoe pak ik dit het beste aan, moet ik een nieuwe alias aanmaken en de mijne verwijderen of kan ik er dan echt niet meer in?

3 reacties
Dirk Boom zegt:

Het duidelijkst werkt dit als er een centrale microsoft account is (dus geen lokale account). Deze centrale microsoft account is namelijk van jezelf en wordt vastgelegd bij microsoft, los van de computer. Bepaalde computergegevens worden dan ook vastgelegd bij microsoft.

Op de oude (2e) computer kan voor de dochter een 2e account worden aangemaakt. Deze 2e account is geen gastaccount. Er kan dan op die computer met 2 verschillende accounts worden ingelogd (die van je dochter en die van jezelf). De gegevens van je dochter worden gescheiden opgeslagen van je eigen gegevens.

De nieuwe computer kan worden voorzien van de al bestaande eigen account (die wordt dus op twee computers gebruikt). Hiermee komen bepaalde instellingen op die computer terug.

Dan zou ik de eigen bestanden van de oude computer in eigen tempo overzetten naar de nieuwe computer. Als alles is overgezet, kan de eigen account van de oude computer worden verwijderd.

Past dat bij het idee?

31 januari 2018 om 23:45.
BenWuring zegt:

Het ligt het meest voor de hand dat zij zelf een eigen Microsoft account koppelt aan deze laptop. U kunt uw eigen account daarnaast gewoon koppelen aan een willekeurig andere laptop / pc.
De meest zekere methodiek is om uw 2e (oude?) laptop opnieuw te installeren met Windows 10 en met het installatieproces deze te koppelen aan het (nieuwe) Microsoft account van uw dochter. Hetzelfde doet u met uw nieuwe (?) laptop die u koppelt aan uw eigen account, mocht dit nog niet zijn gebeurd.
Van belang zijn nu even een paar dingen:
* Staat er nog data (documenten, foto's, mails e.d.) op de oude en/of nieuwe laptop die bewaard moet blijven en niet op één of andere manier veiliggesteld is. Met veiliggesteld bedoel ik een kopie gemaakt naar een extern middel of opgeslagen op een online (cloud) opslag zoals OneDrive / Google Drive en dat mail is ingesteld als IMAP. Als dit niet is veiliggesteld/ingesteld, zorg hier dan eerst voor.
* Als op dit moment de laptop(s) zijn voorzien van een geldige Windows 10 licentie, dan zijn deze a) gekoppeld aan het computer ID en b) aan het huidige Microsoft account. Met het wijzigen van de relatie computer ID <> Microsoft account zal een nieuwe licentie voor Windows 10 moeten worden aangeschaft. Deze kunt u aanschaffen voor ca. € 25,- per stuk.
NB: als u uw nieuwe laptop heeft gekoppeld aan uw eigen Microsoft account en deze heeft een geldige licentie, dan geldt bovenstaande uiteraard alleen voor de laptop van uw dochter.

31 januari 2018 om 23:52.
spinnenkop zegt:

Dank voor jullie reacties, we gaan ermee aan de slag!

1 februari 2018 om 13:40.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Windows-Club?
Windows-Club