SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Windows-Club
Back-up Windows 10
Geplaatst op 11 maart 2018 om 21:20 door henk0605

Met belangstelling heb ik het artikel in Enter 79 gelezen over het maken van een back-up. Ik heb de volgende vraag: alles wat op C: staat zal worden overgezet naar een externe schijf en daarbij worden "versleuteld". Kan ik later, als dat nodig is, alleen een of enkele bestanden terugzetten op de harde schijf ?
Of moet ik de totale back-up terugzetten?
(nu heb ik van de documenten die echt belangrijk zijn een 1:1 kopie op een externe schijf en maak ik van de grote updates van W10, als laatste was dat de "Fall-update", een kopie op een usb-stick).
Henk

5 reacties
Dirk Boom zegt:

In dit artikel op Seniorweb lees ik dat het mogelijk is om te kiezen wat er wordt teruggezet. In een presentatie echter vernam ik dat alleen het geheel is terug te zetten dus ik ben benieuwd wat klopt.
Een kopie op USB-stick van updates van W10 is niet nodig. W10 is altijd bij Microsoft te downloaden.
 

11 maart 2018 om 21:45.
BenW zegt:

Het is mogelijk afzonderlijke bestanden te kiezen om terug te zetten. Je kunt, net als in verkenner, door de structuur van de back-up bladeren en daar één of meerdere bestanden selecteren om te herstellen of terug te plaatsen.

11 maart 2018 om 22:43.
henk0605 zegt:

Dank voor jullie snelle reactie. Het bericht van Ben is overtuigend, ik ga er mee aan de gang.
Mijn vraag is hiermee beantwoord en kan als afgehandeld worden beschouwd.
Groet, Henk

13 maart 2018 om 10:56.
vinnius zegt:

Je hebt twee soorten back-up:
a) back-up van persoonlijke mappen en bestanden. Hiervoor is een uitstekend hulpmiddel in W10 genaamd Bestandsgeschiedenis (FileHistory). Je hebt daarvoor geen andere backup programma's meer nodig, Zie Config. scherm>Bestandsgeschiedenis.
b) het maken ven een systeembackup (system image). Hierbij wordt een bit-voor-bit kopie gemaaktvan je C: schijf, die je bij malheur via een opstart (herstel)schjjf later kan terugzetten. Dit is te doen met de oude W7 voorzieningen in W10, maar ik prefereer het te doen met AOMEI Backupper, een prima backup programma. Het voordeel hiervan is dat alles van je C: schijf wordt teruggezet , ook applicaties. Als je je persoonlijke mappen uit veiligheidsoverwegingen hebt verplaatst naar een D: partitie worden die dus niet meegenomen. Je kan dan eventueel een kloon maken van je D:partitie met AOMei. Nodig is dat niet, mits je Bestandsgeschiedenis hebt aangezet (staat standaard uit).

22 maart 2018 om 16:45.
henk0605 zegt:

Beste Vinnius, Excuus voor het lang uitblijven van mijn reactie. Dat komt mede omdat ik twijfel wat voor mijn situatie de beste voortzetting is. Er zijn maar een paar bestanden die regelmatig wijzigen en die ik handmatig 1:1 op externe schijf opsla. De werkwijze die jij beschrijft wordt denk ik interessant als het om een omvangrijkere backup gaat. Ik heb jouw info opgeslagen en ga vooralsnog verder met mijn huidige aanpak. Mijn vraag kan nu echt als afgehandeld worden beschouwd.
Dank voor het meedenken en info.
Groet,
Henk

3 april 2018 om 11:58.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Windows-Club?
Windows-Club