SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Windows-Club
Startpage
Geplaatst op 15 april 2018 om 22:16 door Trebla

N.a.v. een diskussie ben ik eens gaan zoeken naar de Nederlandse -ontwikkeld door twee vrouwelijke techneuten(!)- zoekmachine startpage: 'https://www.startpage.com/ned/' omdat die, net als Mamma en 'duckduckgo' geen surfgedrag vastlegt. Niet te verwarren met 'startpagina'.
Wordt op de markt gebracht door surfboard holding b.v. Ook de servers staan in Nederland in Amsterdam en zijn ondergebracht bij AMS-IX (A'dam Internet Exchange)
Ik heb deze geïnstalleerd en ben er niet ontevreden over.

Googlen via een omweg
Je kunt proberen Google handmatig te beperken met andere instellingen. Een andere oplossing levert Startpage.com (en dat al enige jaren): via deze site zoek je via een omweg (een proxy zeggen techneuten) in de Google-zoekmachine. Omdat Google op deze wijze jouw computer niet kan bestuderen, kan Google ook geen gegevens van je verwerken en combineren.
Wil je nog meer privaci klik dan op het woordje 'proxy' dat achter de URL staat. Daarnaast blijf ik als alternatief nog wel BING gebruiken als 'next best'.
Uitproberen kan nooit kwaad.
 

5 reacties
BenWuring zegt:

Wil je echt wat leuks, probeer dan de browser Vivaldi eens met DuckDuckGo als zoekmachine.

15 april 2018 om 23:00.
HenkZ zegt:

Hallo,
Ik gebruik Vivaldi ,
Even wennen met bladwijzers, en loopt als een tierelier.
Wat tierelier betekent weet ik niet.
Groet,
HenkZ

16 april 2018 om 13:05.
BenWuring zegt:

Off topic:
Waar komt als een tierelier vandaan?
Als een tierelier wordt gebruikt om aan te geven dat iets heel soepel en goed verloopt. Deze uitdrukking kan gecombineerd worden met allerlei werkwoorden, onder andere lopen, werken, gaan, draaien en verkopen.
De naslagwerken geven verschillende verklaringen voor de herkomst van als een tierelier. De meeste vermelden dat we hier te maken hebben met een verlenging van lier in 'Het loopt/gaat als een lier', dat 'het gaat bijna vanzelf, het gaat voorspoedig' betekent. Wellicht gaat het oorspronkelijk om het muziekinstrument, maar het is ook mogelijk dat op het hijswerktuig werd gedoeld. Het Groot Uitdrukkingenwoordenboek van Van Dale (2006) vermeldt bij dat gaat als een lier dat lier hier het hijswerktuig is. Als een tierelier wordt niet genoemd als variant.
Volgens Marc De Coster (Woordenboek van populaire uitdrukkingen, clichés, kreten en jargon, 2002) is als een tierelier ontstaan vanuit de gedachte dat het verrichten van een klus(je) altijd beter gaat onder het zingen van een vrolijk deuntje. Dat lijkt te passen bij wat het Woordenboek der Nederlandsche Taal (WNT) vermeldt bij tierelier: "Nabootsing van een eenvoudig, opgewekt muzikaal geluid, inzonderheid van gezang." De Coster is echter de enige die een direct verband ziet met dit klanknabootsende tierelier.

16 april 2018 om 13:55.
HenkZ zegt:

Bedankt voor je uitleg

16 april 2018 om 15:18.
Trebla zegt:

'duckduckgo' ken ik al, werk ik af en toe mee. Vivaldi? Never heard about it maar kan het wellicht proberen.
Leuke uitleg voor tierelier

16 april 2018 om 15:47.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Windows-Club?
Windows-Club