SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Windows-Club
Google Chrome
Geplaatst op 1 mei 2018 om 16:09 door Marco

Ik gebruik op mijn laptop W7 met als browser Google Chrome .Er is recentelijk iets fout gegaan en wil ik Google Chrome opnieuw downloaden en installeren .Volgens SeniorWeb is de knop met Download Chrome alleen geschikt voor W10 , maar er is nergens een andere knop te bekennen . Wie kan zijn licht hierover laten schijnen .
B.v.b.mijn dank ,
Marco
 

11 reacties
Dirk Boom zegt:

Chrome is te downloaden vanaf de website van Google (de maker). Hierop staat dat de versie geschikt is voor W 7 t/m W 10.
Dit is de link.

1 mei 2018 om 16:55.
Marco zegt:

Dirk bedankt alles werkt weer .
M.v.g. Marco

1 mei 2018 om 17:15.
Trebla zegt:

Ja, als je de vele reklames ziet van Google dat alleen die browser vele websites beter doet werken vind ik dat zwaar overtrokken.

Google Chrome (kortweg Chrome) is een webbrowser ontwikkeld door Google. Google Chrome maakt gebruik van het op WebKit gebaseerde Blink en maakt ook gebruik van andere opensourcesoftware, vooral die van Mozilla. Google Chrome is gebaseerd op Chromium, een opensourceproject van Google.[2] Het besturingssysteem Chrome OS is gebaseerd op Google Chrome. Google Chrome en Chrome OS bevatten closedsourcecomponenten.

Maar Chrome is bij lange na niet alleen zaligmakend en schijnt met name op bepaalde laptops niet helemaal lekker te werken. Ook deze browser houd bepaalde data vast en is minder klantvriendelijk dan je denkt.

Ik heb tijden gebruik gemaakt van de BING browser die mij beviel maar ook data vasthoudt en ben nu sedert enige weken overgegaan op 'startpagina' die weliswaar ietsjes trager is maar perfekt werkt en de meest privacy vriendelijke zoekmachine. Ik ben overgegaan n.a.v. een beschrijving van Seniorweb., zie hier onder. Stel je, voor zoveel als mogelijk is, prijs op je privacy dan zijn er alternatieven.

Wie iets wil opzoeken op internet gebruikt Google. De zoekmachine is niet voor niets zo groot geworden. Hij is snel en efficiënt. Nadeel: Google weet wat u opzoekt. Zeker als u andere Google-diensten gebruikt, komt de internetgigant aardig wat over u aan de weet. Dus wat te doen als u dat niet prettig vindt? Er zijn alternatieven die uw privacy respecteren. Ze geven u wat u zoekt, zonder daarvoor informatie over u terug te verlangen.
...............................................................................................................................................................
Startpage
Hoewel de naam anders doet vermoeden, is Startpage Nederlandstalig. Deze zoekmachine slaat geen gegevens van u op. Uw privacy is volledig gewaarborgd. Maar Startpage gebruikt wel de zoekresultaten van Google (hoe ze dat doen is niet belangrijk. Zie Startpage als een filter over Google zodat Google u niet kan zien). Daarom is Startpage een goed alternatief voor diegenen die wel meer privacy, maar liever niet al te veel verandering willen.
U vindt de zoekmachine op: Startpage
.............................................................................................................................................................
DuckDuckGo
Deze zoekmachine staat op zichzelf. Ook hier wordt geen gevoelige informatie opgeslagen of doorgesluisd. Maar de pagina's met zoekresultaten zijn even wennen voor wie normaal met Google werkt.
U vindt de zoekmachine op: DuckDuckGo

3 mei 2018 om 11:52.
Marco zegt:

Met mijn dank aan Dirk , d.d. 01-05 , betreffende mijn probleem met Google Chrome , ben ik toch iets te voorbarig geweest . Als ik via Google Chrome een snelkoppeling heb geplaatst op mijn bureaublad en er daarna op klik om te openen , opent bij de ene koppeling de site zich wel maar bij een andere koppeling kan het gebeuren dat de homepage van Google zich opent . Daar staat dan de door mij gewenste site , die zich opent als ik daar op klik .
Eerlijk gezegd begrijp ik hier helemaal niets van . Hopelijk kan iemand mij helpen .
Bij voorbaat mijn dank ,
Grt. Marco

8 mei 2018 om 00:23.
Dirk Boom zegt:

Ik durf het bijna niet te zeggen, maar mij lijkt dat de snelkoppeling dan niet klopt.
Is al geprobeerd: snelkoppeling weghalen en een nieuwe maken?

8 mei 2018 om 11:48.
Truus zegt:

Maak de snelkoppeling niet vanuit google, maar open eerst de betreffende pagina en maak dan de snelkoppeling

8 mei 2018 om 13:53.
Marco zegt:

Dirk ,wat de snelkoppeling betreft heb ik al van alles geprobeerd .
Truus via google ga ik naar een pagina , bijv. een reisorganisatie , die ik dan open . Hierna ga ik dan via instellingen naar toevoegen aan bureaublad en klik op toevoegen . Ga ik nu naar het bureaublad , dan staat daar de snelkoppeling . Open ik deze dan kan het zijn dat de door mij gewenste pagina zich inderdaad opent . Het gebeurt echter ook dat als ik een andere pagina bezoek , na dezelfde handelingen als hierboven vermeldt , de homepage van google zich opent. Hier kan ik dan wel de bewuste pagina openen , maar dat is niet de bedoeling .
Ik sta open voor elke suggestie ,
M.v.g. Marco

8 mei 2018 om 16:51.
Dirk Boom zegt:

Het kan zijn dat de internetgeschiedenis moet worden geschoond.

8 mei 2018 om 17:55.
BenW zegt:

Goed, om een suggestie te geven, waarom gebruikt u niet de mogelijkheid van favorieten (bladwijzers)? Veel eenvoudiger en overzichtelijker dan allerlei snelkoppelingen op het bureaublad.
Elke browser, ook Chrome, heeft de mogelijkheid om bladwijzers aan te maken. In Chrome gaat dit d.m.v. het 'sterretje', rechts in de adresbalk, zie afbeelding. Met het aanmaken van de bladwijzer, een snelkoppeling naar de betreffende website, bestaat de mogelijkheid deze bladwijzer te plaatsen op de bladwijzerbalk of een andere plaats naar keuze.
Nadat de bladwijzer is gemaakt, is de actie: Chrome openen en bladwijzer aanklikken. Leuke bijkomstigheid, de bladwijzers worden ook gesynchroniseerd met andere apparaten met aangemeld Google account.

BladwijzerChrome.png
8 mei 2018 om 18:01.
Marco zegt:

Dirk en Ben beiden bedankt voor jullie suggesties . Het opschonen van mijn geschiedenis gebeurd regelmatig Dirk . Ik heb de suggestie van Ben uitgeprobeerd en dat werkt . Maar ik vind persoonlijk , snelkoppelingen op het bureaublad plezieriger werken . Dit kan natuurlijk ook een kwestie van wennen zijn . Heren beiden nog bedankt voor het meedenken en ik ben al blij dat er toch een eventuele oplossing is aangedragen .
M.v.g. Marco

9 mei 2018 om 17:23.
avatar
Ex-lid zegt:

Trebla,
Een zeer goed commentaar en advies!

10 mei 2018 om 02:05.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Windows-Club?
Windows-Club