SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Windows-Club
Na updates allerlei informatie over spraakherkenning
Geplaatst op 9 mei 2018 om 20:53 door Jos h.

Ik wil helemaal geen spraakherkenning en je moet tig paginas hierover tot je nemen, maar ik kom er niet uit, dwz ik kan dit niet afsluiten, ga ik accoord krijg ik het begin, zeg ik nee wederom alle informatie. Bij control/alt/delete schoon, maar na het inloggen wederom de hele feuilleton.
sorry, dat ik niet aanhef met goedeavond allemaal, maar ik ben kwaad, hoe kom ik weer gewoon bij mijn vertrouwd begin?
wie het weet mag het zeggen en ben ik heel dankbaar. Toch maar een fijne avond, josh

9 reacties
Dirk Boom zegt:

Alle vragen beantwoorden kost 8 minuten en dan ben je erdoorheen. Deze aanpak is zo gekozen omdat microsoft volgens critici niet duidelijk genoeg was over de privacyinstellingen en mensen ze zelf niet bekeken of ze niet konden vinden.
Hierdoor moet je nu bewust kiezen en wees gerust .... elke keuze is achteraf in de instellingen, bij privacy, te wijzigen. Ik raad dan ook aan om dit na te lopen. Dat kost ca 15 minuten.
Is er een vraag over een specifieke keuze?

9 mei 2018 om 21:10.
kareltje zegt:

Bij de Instellingen- Toegankelijkheid- Spraak kun je het gewoon uit zetten.
Als ik naar de talen kijk, lijkt het me voor Nederlands niet van toepassing.

.JPG
9 mei 2018 om 21:32.
Cees-1946 zegt:

Josh. @ Begin deze maand heb ik een andere laptop, systeembeheerder Jeffrey heeft deze ingesteld en het internet verloopt via Firefox.. Mijn desk gaat via Edge. Beide computers werken heel verschillend Spraakherkenning kan nuttig zijn. Ik zelf ervaar dit niet als storend. Wel is het oppassen, om daar niet op te klikken. Voor zo ver ik weet heb je er dan geen last meer van. Wanneer dit nu echt storend voor je is,, haal er dan iemand bij die via de systeem instellingen de storing er uit kan halen. Via de site van Menno Schoone kun je er misschien meer informatie over vinden.??

10 mei 2018 om 09:24.
BenWuring zegt:

@Eenhoorn; ten eerste, het is niet handig dat de gebruiksbeleving op de desktop wezenlijk anders is dan op de laptop. Dit is grotendeels gelijk in te stellen. Voorbeeld: als de voorkeur ligt bij Firefox, stel dit dan ook in op het andere apparaat en verbind desnoods de bladwijzers en dergelijke d.m.v. een gebruikersaccount.
Ten tweede, spraakherkenning in het Nederlands is nagenoeg nutteloos. Het kan nuttig zijn wanneer het Engels voldoende wordt beheerst en het systeem hierop is ingesteld. Voor het dicteren van teksten is het nut discutabel. Ja, het kan worden gebruikt, maar nadien ben je een poosje druk met het corrigeren van alle tekstfouten.

10 mei 2018 om 09:59.
Cees-1946 zegt:

Oke.Ben Wuring, @ met spraakerkenning, geen idee wat ik er mee moet doen. Het is er alleen maar bijgekomen. Het is mij wel duidelijk geworden dat de internet verbinding via Firefox veiliger verloopt dan Microsoft Edge. Het is nu een verandering in de laptop. Voorheen kwam het wel met elkaar overheen. Het zal voor iedereen duidelijk zijn, dat er nogal gewisseld is met het besturingsprogramma dat maakt het omgaan met de computer er niet gemakkelijker door. Mijn persoonlijke voorkeur is de desk die in alle opzichten veel gebruiksvriendelijker is dan de laptop. Alles is aan te passen. systeembeheerder Jeffrey is van mening, dat ik maar moet bekijken wat het gemakkelijkste is internet via Firefox of Microsoft Edge. T-z-t. zal het wel weer duidelijker worden.

10 mei 2018 om 10:41.
BenWuring zegt:

@Eenhoorn; mag ik hier uit opmaken dat u op de desktop een ander besturingssysteem gebruikt dan op de laptop? Bijvoorbeeld Windows 7? Echter, wanneer beide pc's Windows 10 gebruiken, mag het nauwelijks verschil maken.
Wanneer u geen idee heeft wat u met spraakherkenning moet doen, volg dan de opmerking van kareltje d.d. 9 mei 2018 om 21:32 en zet het gewoon uit. Heeft u er ook geen last meer van.

10 mei 2018 om 10:58.
Cees-1946 zegt:

@ Ben Wuring. Allereerst heeft de laptop en desk beide Windows-10. Alleen verschillend om naar het internet te gaan. Verder alle programma"s het zelfde. Ik heb niks met de computerstem in de computer. Ik reageerde alleen op een vraag van Josh. Met de veranderde laptop waren wat aanloop problemen die inmiddels eruit gehaald zijn. Dank voor je welgemeende aandacht groetjes van Cees Braat .

10 mei 2018 om 11:13.
Jos h. zegt:

Goeiemorgen, dank dirk en kareltje, door jullie uitleg weer alle rust in mijn labtop ...en...in mij. Herrlijk, dat er zulke hulpvaardige mensen bij SW zijn, en gelukkig, dat ik ook nog een iPad heb, alles naast elkaar en aan de slag.
Fijne rustige zondag allen, josh

10 mei 2018 om 11:45.
Dirk Boom zegt:

Dank voor de terugmelding en succes!

10 mei 2018 om 11:59.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Windows-Club?
Windows-Club