Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Windows-Club
Enpass wachtwoord manager
Geplaatst op 9 november 2018 om 12:58 door jaimita

Ik werk al enige tijd met enpass, tot volle tevredenheid. Ergens is er iets veranderd. Tot nu toe had ik rechtsboven op de balk een klein icoontje staan waarmee ik kon inloggen. Dat icoontje is verdwenen en nu kan ik niet meer inloggen met de wachtwoorden. Er is wel meer veranderd, hoe dat komt weet ik niet, zag wel dat er een update van windows is geweest.

25 reacties
BenW zegt:

Dat betekent dat de browser-extensie of niet (meer) geïnstalleerd is of deze is uit beeld. Welke browser gebruikt u?

9 november 2018 om 13:11.
jaimita zegt:

Ik zie dat de browser nu op edge staat. Heb het teruggezet naar chroom en nu werkt het weer. Ik zie wel dat al mijn foto's verandert zijn in een icoon Blauwe bergtop maar dat is niet terug naar mijn foto's

9 november 2018 om 13:21.
BenW zegt:

Mooi. Er is trouwens ook een browser-extensie voor Edge.
Wat het icoon van de foto's betreft, om de afbeeldingen te laten zien klikt u met de rechter muisknop op dat icoon, kies Meer en Live-tegel inschakelen.

9 november 2018 om 13:34.
jaimita zegt:

Waar vind ik "Meer en live-tegel inschakelen?"

9 november 2018 om 13:52.
BenW zegt:

Wat ik al aangaf. In het startmenu klikt u met de rechter muisknop op het icoon van foto's, kies dan 'Meer' en klik op Live-tegel inschakelen.

9 november 2018 om 14:02.
jaimita zegt:

Ik kom niet verder dan "meer" "live-tegel inschakelen" zie ik niet

9 november 2018 om 14:29.
BenW zegt:

Zie afbeelding. 1: rechter muisknop, 2: linker muisknop, 3: linker muisknop.

9 november 2018 om 14:52.
jaimita zegt:

Het is gelukt via verkenner-beeld-tegel. Dacht dat alles nu weer normaal is. Kun je eventuele updates van windows weigeren.

9 november 2018 om 17:37.
BenW zegt:

Ja, dat kan, maar is wel afhankelijk welke Windows 10 versie wordt gebruikt.
Windows 10 Pro heeft meer mogelijkheden, zie hier.
Voor Windows 10 Home moet je wat meer moeite doen, zie hier.

PS: dit gaat inmiddels al niet meer over de gestelde vraag. Graag voor extra vragen een nieuw topic aanmaken.

9 november 2018 om 17:57.
jaimita zegt:

Enpass op mijn laptop heb ik verwijderd en opnieuw geinstalleerd. Dat werkt nu bijna goed. Moet alleen de wachtwoorden nog invullen. Heb vanaf mijn desktop de wachtwoorden geexp0rteerd naar een usb stick.. Nu moet ik deze inporteren op mijn laptop maar zie dat dat alleen kan vanaf een andere wachtwoordmanager. moet ik dus nu alles handmatig invullen? Het bestand is een CSV bestand

28 november 2018 om 11:21.
BenW zegt:

Nee, u kunt dat bestand importeren als een Generic CSV/DSV (zie afbeelding)

28 november 2018 om 12:47.
jaimita zegt:

Dat heb ik gedaan en dan moet ik een sjabloontype kiezen. Ik zal maar kiezen voor inloggen en kijken waar het schip strandt. Ik heb de gebruiksaanwijzer geprint en kijk wel wat daarover instaat. Het is niet allemaal eenvoudig

29 november 2018 om 10:56.
BenW zegt:

Heeft u mijn beschrijving omtrent Enpass ooit gezien en gelezen? (zie bijlage).
Het is in een eerder topic uitvoerig behandeld.

29 november 2018 om 11:11.
jaimita zegt:

Ja ik heb het gelezen en uitgeprint. Ik heb inport gekozen voor bestand . kies importeren vervolgens generik csv/dsv-next-kies bestand (staat) op usb stick. kies login-zet vinkje bij bv koopjedeal en kies gebruikersnaam en email enz kies import. Krijg de mededeling dat koopjedeal geimporteerd is. Alleen zie ik koopjedeal niet. Is nog allemaal niet zo eenvoudig

29 november 2018 om 12:36.
jaimita zegt:

Ben nog bezig geweest met enpass maar importeren van de wachtwoorden vanaf een usbstick lukt niet. Krijg de mededeling dat de wachtwoorden gemporteerd zijn, weet alleen niet waar. Denk dat ik het handmatig ga doen.

3 december 2018 om 11:57.
BenW zegt:

Doe het dan gelijk goed en zorg dat de database wordt opgeslagen op een online opslag, OneDrive of Google Drive. Zie de handleiding hoe dit te doen.

3 december 2018 om 12:50.
jaimita zegt:

Ik heb database opgeslagen op een usb stick. Wat is daar niet goed mee. Onedrive of Google drive zegt mij helemaal niets.

3 december 2018 om 16:03.
BenW zegt:

Het kan wel, maar een USB stick is in beginsel kwetsbaar, nog los van het risico deze kwijt te raken. Bovendien, een geëxporteerd bestand, en daar gaat het volgens mij hier om, is niet hetzelfde als de Enpass database. Standaard staat deze in C:\Users\[gebruikersnaam]\AppData\Local\Packages\SinewSoftwareSystems.EnpassPasswordManager_
[databasekey]\LocalState\Enpass.

Daarnaast kun je instellen dat het nog op een andere plaats wordt opgeslagen, kan ook de USB stick zijn, maar beter is een online dataopslaglocatie. OneDrive of Google Drive is zo'n dataopslaglocatie. Als extra zekerheid kun je nog periodiek automatisch een back-up laten maken.

Samenvattend: om Enpass optimaal te gebruiken zorg je voor:
1: een databaselocatie die niet kan kwijtraken, gestolen of wat dan ook. Online is daarvoor de beste plaats;
2: een automatische back-up, bij voorkeur ook online;
3: periodiek een handmatige kopie van de database en back-ups naar een extern middel zoals een USB-stick of externe drive.

3 december 2018 om 18:38.
jaimita zegt:

Het gaat mij niet zozeer om wegraken of een beteremanier van bewaren maar het importeren lukt gewoon niet. Ik vraag mij af of een geexporteerd bestand van mijn desktop wel geimporteerd kan worden op mijn laptop.?

3 december 2018 om 19:31.
BenW zegt:

Jawel, maar het is een omslachtige en gecompliceerde methode om de database vanuit een geëxporteerd bestand terug te zetten. Om gemakkelijk terug te gaan naar de eerdere situatie is de bestaande database nodig. Het origineel of een back-up. Als die nog ergens bestaat, dan is het simpelweg nodig om die op een gewenste locatie te zetten en Enpass daarmee te verbinden. Mooier kan ik het niet maken. Wel antwoord geven op hoe je dat doet, mits die database nog bestaat.

3 december 2018 om 19:55.
jaimita zegt:

Ik heb op mijn desktop de database staan en deze gekopieerd naar een usb disk maar het probleem is om die op mijn laptop te krijgen. En dat lukt mij op geen meter

3 december 2018 om 23:07.
BenW zegt:

Ziet het bestand er uit zoals op bijgevoegde afbeelding?
Ofwel, is het een .walletx-bestand?

Als dat zo is, dan is er wel iets mogelijk.

3 december 2018 om 23:29.
jaimita zegt:

Hoera het is opgelost en het is zo eenvoudig. Niks geen importeren, exporteren of csv bestanden enz. Gewoon een backup maken. Backup op een usb stick zetten. Usb in laptop. backup terugzetten en alles staat er op. Iedereen bedankt voor het meedenken

5 december 2018 om 10:16.
BenW zegt:

Precies! Het is inderdaad heel eenvoudig als je het op de goede manier doet.
Mooi dat het weer werkt!

5 december 2018 om 10:36.
jaimita zegt:

Ik kreeg een mededeling dat er een update was van enpass. Ik heb dat aangeklikt en installeren ging niet omdat er nog iets van enpass werkzaam was. Heb de hulplijn gemaild en kreeg de volgende mededeling. Daar kom ik niet verder mee. Zal wel aan mijn engels liggen.

15 december 2018 om 15:11.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Windows-Club?
Windows-Club