Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Windows-Club
Mededeling - donderdag 9 augustus 2018
Als club-gebruiker/bezoeker horen we graag uw mening over de SeniorWeb Clubs en vragen u daarom om mee te doen aan ons onderzoek. Aan de hand van de resultaten kunnen we de clubs optimaliseren zodat deze nog beter aansluiten bij de wensen van de gebruikers/bezoekers.
Alvast bedankt voor uw medewerking!
hirens's bootcd
Geplaatst op 21 augustus 2014 om 10:26 door Wim Beuk

Ik ben vorige week even aan het experimenteren geweest met Hiren's BootCD, en zie tot mijn verbazing vanmorgen dat er een virtuele CD met hiren geinstalleerd is.

Door wat voor handeling van mij kan dit gebeurtt zijn? W8.1

Wim

3 reacties
Marixius zegt:

Zoals je zelf al aangeeft ben je "aan het experimenteren" geweest. 

Ik vermoed dat je op je harde schijf het ISO bestand van Hiren's hebt gedownload. Dit bestand kun je op een CD/DVD branden, maar wordt ook gezien als een virtuele CD. Met andere woorden, je kunt vanuit het ISO bestand alle handelingen verrichten als ware het een CD.

21 augustus 2014 om 12:19.
Wim Beuk zegt:

Bedankt Marixius,

zo is het inderdaat gegaan. Maar is dat dan een speciale eigenschap van het  Hiren's iso bestand, ik kan me nl niet herinneren dat mij dit eerder bij andere .iso bestanden overkwam. Ik gebruik altijd W8 om een iso bestand op cdrom te zetten.

Wim

21 augustus 2014 om 15:56.
Marixius zegt:

Nee hoor, dit is niet specifiek voor Hirens.

Een ISO-bestand is eigenlijk een ingepakte CD of DVD die met de verkenner kan worden "uitgepakt" waardoor de inhoud van de CD of DVD zichtbaar en benaderbaar wordt. 

21 augustus 2014 om 17:33.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Windows-Club?
Windows-Club