SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Windows-Club
Windows upgrade van W 7 naar W 8 (8.1) overdoen....
Geplaatst op 24 augustus 2014 om 23:15 door RuudM

Na diverse problemen (hier gemeld zoals: MBAM wat niet meer werkt, Adobe en anderen niet te installeren) en als klap op de vuurpijl gisteren  het verzoek Windows te activeren.... (wat in september vorig jaar al gedaan was ) bleven er maar 2 keuzes over:
1. P.C het raam uit en een nieuwe kopen maar dat is nu niet zo slim met W 9 al gauw aankomend...
2. Installatieschijf opnieuw in het station en op hoop van zegen overdoen.
Na uren geduld (honderden updates die eerst geinstalleerd moesten voordat 8.1 update uitgevoerd kon) eindelijk zover. MBAM en anderen opnieuw geinstalleerd en nu werkt alles zoals het hoort! Nog even een account maken voor email en dat was het voor nu.
Oorzaak van de storingen blijft in de mist, mogelijk zelf onbewust veroorzaakt.... Is niet te achterhalen.
Rust in de tent....
Ruud

6 reacties
kareltje zegt:

Niet vergeten te activeren, hoop ik?

24 augustus 2014 om 23:42.
RuudM zegt:

Kareltje:

Nee! Dat had ik in september bij de upgrade ook gedaan maar er werd eergisteren geconctateerd dat Windows niet geactiveerd was! De code ingetypt, werd niet geaceepteerd. Met systeemherstel terug naar 14-8, toen bleek er wel geactiveerd te zijn....
Windows was kennelijk lelijk in de war!

Dus toen mijn 2e keuze, opnieuw die schijf er in. Ongeveer de eerste vraag was: activeringscode ingeven. Werd nu natuurlijk wel geaccepteerd, was bij aankoop verstrekt.

Nu nog  de verloren gegane programma's weer op zoeken, meest freeware, maar wel wat tijdvragend (die ik genoeg heb overigens.

groeten van
Ruud

25 augustus 2014 om 10:58.
Dirk Boom zegt:

Als de systeemschinf erin is gegaan, was het Windows 8 of Windows 8.1? Bij W 8 - wel de upgrade naar W 8.1 doen (via de store - is geslaagd als rechts bovenin het startscherm de uitknop voorkomt).

Als het al W 8.1 is: ook dan even de achterstand aan updates inhalen. Ze komen op den duur wel automatisch maar ik raad in dit geval aan om het even handmatig te doen.

Hoe? Tik bij het vergrootglas in 'updates' en kijk of er updates zijn of laat naar updates zoeken.

Succes, gaat lukken.

26 augustus 2014 om 09:00.
RuudM zegt:

Dirk:

Was al gelukt.....
Geen probleem, alleen wat tijd (en geduld) Uitgangspunt was de upgrade naar W 8 van september vorig jaar vanaf de toen (in de aanbieding) gekochte schijf ( voor € 60. )
Met enige computerervaring wijst het dan de weg vanzelf, Naar W 8,1 kan alleen als de updates bij zijn en dat duurde wel even...

Alles bij elkaar ongveer 5 uur (met koffiepauze....)
Nu nog de nodige programma's terug halen, de belangrijkste staan er al op, Het draait (tot nu toe) als een zonnetje.

Wat meeviel was dat het ging vanaf die schijf en ik niet terug hoefde naar fabrieksinstellingen, dat was Vista met daarna upgrade naar W 7. Enige ervaring met upgraden was dus wel aanwezig....
groeten van
Ruud

p.s. Wat onnozel eigenlijk dat de software van de Clubs nog steeds geen spellingcontrole toepast, steeds nazien en corrigeren als je een beetje foutloos een bericht wilt schrijven...

26 augustus 2014 om 09:55.
Jan.Koll zegt:

RuudM zegt:
– –– – – – -citaat – – – – – – –
P.s. Wat onnozel eigenlijk dat de software van de Clubs nog steeds geen spellingcontrole toepast, steeds nazien en corrigeren als je een beetje foutloos een bericht wilt schrijven...
– – – – – – -citaat – – – – – – –

Tsja en als je er te lang overdoet om te plaatsen ook nog een “time out” aan je broek.
Doe als ik: dicht je konterfeitsel in Writer (of als je dat nog gebruikt Word) met spellingcontrole en zet het via kopiëren (! niet knippen, zie hierna) en plakken (werkt helaas indirect als je dat met de muis doet) in het venstertje bij de Club. Wel vooraf even de pagina “vernieuwen” want anders loop je, voor dat je het in de gaten hebt, tegen een time out aan. Maar ja, omdat de tekst nog in Writer (Word) beschikbaar is niet zo'n ramp.

Jan

26 augustus 2014 om 14:50.
Dirk Boom zegt:

beste Ruud, goed dat het gelukt is. Al doende .... zegt men dan

27 augustus 2014 om 12:39.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Windows-Club?
Windows-Club