SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Windows-Club
jpg, gif en bmp afbeelingen weer zichbaar in de verkenner
Geplaatst op 2 september 2014 om 12:46 door riet

Sinds de installatie van de nieuwste versie van Corel Painter kan ik in de Verkenner geen afbeeldingen meer zien van jpg, jpeg, gif en bmp  bestanden. Ik heb nog 4 register bestandjes uit 2000 die dit probleem indertijd oplosten, maar dat is nu niet meer het geval. Weeet iemand hier nog een oplossing voor. Er is ook een bepalde opdracht in DOS die voor je zoekt naar fouten in Windows, maar die opdracht wil me niet te binnen schieten.

Iiemand wel? Vast bedankt voor enige reactie.  Anders zal ik moeten formatteren.

8 reacties
riet zegt:

Sorry, ik vergeet te vermelden dat dit Windows 7 betreft met alle updates.

2 september 2014 om 12:48.
kareltje zegt:

Riet, zit dat niet gewoon bij Weergave in de Mapopties.
Of heb je dat al geprobeerd?

2 september 2014 om 12:59.
riet zegt:

Bedankt Trudy. Daar was ik al geweest, maar dat betreft alleen afbeeldingen op de mappen. Niet de losse bestanden met de genoemde extensies. Ik denk dat ik eerst maar eens systeemherstel ga proberen, want alles opnieuw installerentrekt me momenteel ook niet zo aan. Koppeling van de extensies aan de Windows Photo Viewer is in orde, ook in het register.

2 september 2014 om 13:23.
kareltje zegt:

Bij de Geavanceerde instellingen slaat het toch ook op bestanden?

Mapopties.JPG
2 september 2014 om 13:32.
riet zegt:

Dat verbergt de extensies, maar dat bedoelde ik nu niet. Ik kon gewoon mijn foto's niet meer bekijken zonder ze eerst te openen. In de Verkenner kan je toch kiezen voor Grote of Extra grote afbeeldingen. Dat bedoelde ik. Maar intussen is systeemherstel klaar en alles is weer in orde. Nog weer Windows updates ophalen, maar dat is ook zo gepiept. Bedankt voor het meedenken.

2 september 2014 om 13:55.
Marixius zegt:

Dat je geen (miniatuur) afbeeldingen meer in de verkenner zag, maar slechts het icoon van Corel Paint komt doordat de betreffende extensies werden gekoppeld aan Corel Paint.

Door met de rechtermuisknop op het betreffende bestand te klikken kun je (via Openen met) aangeven met welk programma het bestand voortaan geopend moet worden.

ook via Configuratiescherm > Standaard Programma's kun je aangeven welk bestandsprotocol aan welk programma gekoppeld moet worden. 

2 september 2014 om 16:30.
kareltje zegt:

Als ik een .jpg laat openen (via rechtsklikken) door Corel Photopaint,
blijft het pictogram van het plaatje gewoon zichtbaar in de verkenner.
Het opent wel in Photopaint. Ook bij .jpg koppelen verandert er niets in de verkenner en opent het alleen in Photopaint.

Als ik de .jpg opsla als .cpt zie ik hem niet meer in de verkenner.

2 september 2014 om 17:12.
riet zegt:

Marixius, wat jij beschrijft was niet de oorzaak. Ik had dat allemaal nagelopen. Het ging over het programma Corel Painter 2015 dat werkt met de eigen extensie rif. Eerst waren die bestanden niet meer te zien, wel het icon maar niet meer de afbeelding. Toen ik dat gefikst had via koppelen van de extensie aan het programma Corel Painter 2015, dus snel opgelost, maar toen waren ineens de afbeeldingen op de boven genoemde extensies verdwenen. Maar gelukkig heb ik het kunnen oplossen met systeemherstel.

2 september 2014 om 18:35.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Windows-Club?
Windows-Club