SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Windows-Club
schijfgedeelte toevoegen
Geplaatst op 23 september 2014 om 12:20 door MiaEsser

Zojuist geprobeerd een gedeelte van mijn schijf F die in schijfbeheer rechts naast schijf C staat toe te voegen aan C door de F te verkleinen. Dat lukt dus niet. De vrijgekomen ruimte staat nu rechts van de F tussen de F en de G in. Bij rechtsklik staat dat het een nieuw eenvoudig volume is en er staat beschikbare ruimte. Maar ik heb alleen maar de mogelijkheid om de F weer te vergroten, maar niet de C. Ook de G trouwens niet. Hoe kan ik deze beschikbare ruimte aan de C plaatsen?

Mia

 

 

8 reacties
kareltje zegt:

Mia, je kunt een partitie alleen vergroten, als er rechts van de partitie ruimte vrij is.

23 september 2014 om 12:48.
MiaEsser zegt:

Maar Kareltje hoe krijg ik dan rechts van de C een vrije ruimte?

23 september 2014 om 12:53.
kareltje zegt:

Dat gaat niet, Mia.
Nou ja, wel door F en G leeg te halen en te verwijderen. Daarna C vergroten en F en G opnieuw indelen.

23 september 2014 om 13:17.
MiaEsser zegt:

Daar zat ik nou net aan te denken. Van beide heb ik een backup en het is dus mogelijk van de F en de G het volume te verwijderen. Mijn schijf C is namelijk vol. Als ik niet een waarschuwing van je krijg dat ik fout denk dan ga ik dit doen. Bedankt tot zover.

23 september 2014 om 13:34.
Jan.Koll zegt:

Miisschien eens naar dit programma kijken? EaseUs Partition Master (gratis versie).

Ik heb dit programma in het verleden wel gebruikt en dat ging prima.  Lees wel alles op die pagina, want ze verwijzen ook nog naar een NL handleiding.

Jan

23 september 2014 om 13:39.
kareltje zegt:

Je krijgt dan rechts alle ruimte Mia, dus je denkt goed.

23 september 2014 om 13:41.
Jan.Koll zegt:

Aanvulling: je C-schijf is vol schrijf je. Staan al je documenten foto's etc. daar soms op? Zo ja, dan hoef je niet met partities in de weer maar kun je beter wat zaken verplaatsen.

Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Rechtsklik op b.v de map Afbeeldingen/Mijn afbeeldingen. Ga “Eigenschappen” (helemaal onderaan).

Kies het tabblad “Lokatie”

Kies “Verplaatsen”

Laat de map naar de door jou te kiezen lege partitie gaan door de zaak te verplaatsen naar die ander patrtitie.  Op C komt dan ruimte vrij.

In feite worden de bestanden nu van de "C"-partitie naar de ".."-partitie verplaatst maar blijven ze onder Windows op de standaard manier bereikbaar.

Doe dit voor alle mappen die er voor in aanmerking komen, dus naast Afbeeldingen ook met (Mijn) Documenten, Video's, Muziek, Downloads etc.

Bijkomend voordeel is dat bij onverhoopt verzaken van Windows je documenten etc. niet verloren gaan wat bij de standaard opslag in feite wel gebeurt tenzij je erg ervaren en bedreven bent met computers/Windows en hun (on)hebbelijkheden.

Jan

23 september 2014 om 14:10.
MiaEsser zegt:

Late reactie maar kon niet eerder ruimte maken op de schijf. De manier waarop Kareltje voorstelde de ruimte te maken lukte niet ondanks lege partities ter rechter zijde. Daarna geprobeerd EaseUs Master op aanraden van Jan Koll. Heel blij want toen was het een makkie. Prachtig programma. Ben nu bezig met de backup programma van hetzelfde EaseUs. Werkt ook als een trein. Prettiger als de Sync Back.

Groeten, Mia

12 oktober 2014 om 10:48.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Windows-Club?
Windows-Club