SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Windows-Club
Mededeling - woensdag 12 december 2018
Resultaten en verbeterpunten clubs
Eerder dit jaar heeft SeniorWeb een onderzoek gehouden onder leden en beheerders van de clubs. Hartelijke dank aan iedereen die hieraan mee heeft gewerkt! Het onderzoek heeft mooie resultaten en verbeterpunten opgeleverd die we vanaf januari zullen realiseren.
TV opname
Geplaatst op 24 september 2014 om 16:07 door plieger

Kan mij iemand vertellen of het mogelijk

is,om TV programmas op te nemen???

Welk programma heb ik daar voor nodig???

En kan mij iemand iets vertellen over de werking

van een dergelijk programma.

15 reacties
Jan.Koll zegt:

 

Ik zou zeggen, kijk eens op deze Microsoft pagina.  Ik denk dat hier alles staat wat je wilt weten.

Oeps, je moet ook nog een geschikte ontvanger hebben.  Voor een desktop PC is er al vele jaren een PCI-kaart van Hauppauge om TV-signalen om te zetten naar voor de computer leesbare data. Overigens maakt Hauppauge kennelijk tegenwoordig heel wat meer, want kijk ook maar eens op deze Conrad-pagina;  keuze genoeg denk ik.

Jan

24 september 2014 om 16:42.
plieger zegt:

Jan bedankt

Ik begrijp hier uit,dat dat niet zo maar  gaat met elke computer/laptop???

24 september 2014 om 21:06.
Niekie zegt:

Belangrijk is, dat je weet of het tv signaal analoog of digitaal het huis binnen komt. Met die wetenschap kan je (als daarvoor plaats is in de pc) een pci of pci-e insteekkaart kopen, waarmee je het tv signaal op kunt pakken met de pc.

Niek

24 september 2014 om 22:03.
Dirk Boom zegt:

TV kijken kan gewoon via internet, daar is geen insteekkaart meer voor nodig. Veel zenders (niet alle) beschikbaar. Verder is er 'uitzending gemist' enzo. De vervolgvraag is dan: hoe neem je het op?

25 september 2014 om 08:06.
kareltje zegt:

Je hebt ook TV-paketten waarmee je programma's kunt opnemen.
Bij KPN blijven ze een jaar bewaard.

25 september 2014 om 10:14.
Truus zegt:

opnemen van tv programma's: meerdere mogelijkheden maar het hangt wel af van  het materiaal wat je al in huis hebt - of wilt aanschaffen - abonnement bij een provider (zoals kareltje al aangeeft) en waarmee je het later wilt gaan terugkijken ( tv, computer, bewaren op dvd enzovoort). 

25 september 2014 om 11:39.
Blackjes zegt:

Beste Plieger,

Als je hiervoor toch iets moet kopen, dan kan je het beste een recorder kopen met DVD opname mogelijkheid. Die zijn niet zo duur meer en zo kan je alles opnemen en bewaren. Ik heb een recorder die zelfs de reclamespots eruit haalt. Neem wisbare DVD's en zet een opgeniomen DVD over op je (externe) harde schijf. Zo kan je de DVD weer opnieuw gebruiken.

25 september 2014 om 11:59.
Niekie zegt:

Inderdaad. Als het niet gaat om opnemen via de pc, dan is bijvoorbeeld de Humax recorder  link  een ideaal ding. 

Jaren zo'n ding gebruikt, zonder enig probleem.

Niek

25 september 2014 om 15:37.
Rebecca zegt:

bericht voor Blackjes: mijn dvd recorder heeft het begeven. U heeft een goeie die ook de reclames er tussen uit haalt. Kunt u merk etc. doorgeven?

25 september 2014 om 16:28.
Blackjes zegt:

Hallo Rebecca,

De DVDrecorder die ik heb is destijds gekocht in Duitsland. Het is een MEDION DVD-Festplattenrekorder type MD 82999. Dit zelfde type zal wel niet meer te koop zijn want het is al jaren geleden. Maar het is het proberen waard. Medion zit ook in Nederland en wordt ook verkocht door ALDI. Ik hoop dat je iets dergelijks vindt want ik heb er al jaren plezier van.

Succes gewenst,

Blackjes

25 september 2014 om 17:51.
Blackrose zegt:

Tv programma's opnemen kan je het beste doen met een DVD Recorder. Je kan zelfs twee recorders op je tv aansluiten. Zodat je tegelijkertijd 2 programma's van 2 verschillende zenders tegelijkertijd kan opnemen. Naderhand kan je de opgenomen programma's bewerken (b.v. reclame eruit halen) en eventueel op een  DVD zetten. Als je muziek liefhebber bent kan je zo muziek DVD's smenstellen. Je kan de opgenomen programma's  ook gewoon bekijken en dan weer wissen.  De beste recorders zijn van Panasonic en nog steeds te koop bij b.v. Bol.com.

 

1 oktober 2014 om 17:07.
Dirk Boom zegt:

Het advies van Blackrose betreft opnemen van analoge TV, bij digitale TV werkt het anders. Om welke situatie gaat het, en gaat het nog over opnemen met de PC of via een DVD (of vastleggen bij de provider zoals bij KPN?)

2 oktober 2014 om 08:25.
Blackrose zegt:

Beste Dirk,

Ik ontvang momenteel analoge en digitale signalen tegelijkertijd van UPC. Daarom heb ik ook geen probleem met het verwerken van de programma's. Als je alleen digitale TV  ontvangt dan kan je de recorder aansluiten via het ,,kastje,, dat je van de provider hebt gekregen.

 

2 oktober 2014 om 12:16.
Blackjes zegt:

Hallo Blackrose,

Die mededeling had ik ook al gedaan aan Rebecca. Maar helaas koppelt Rebecca niets terug.

2 oktober 2014 om 14:20.
Rebecca zegt:

Dankje wel Blackjes. Ik heb van UPC een nieuwe mediabox. Het vervelende was dat ik de oude moest inleveren en wat erop stond niet kon kopiëren naar een CD/DVD. Daarom wil ik een extra DVD-recorder aanschaffen zodat ik extern dingen op kan slaan. De optie om er later reclame etc. af te halen spreekt mij wel aan. Dacht dat DVD-recorders een beetje 'uit de mode' waren en nog amper leverbaar, maar dat blijkt dus niet zo te zijn.

Groet Rebecca

2 oktober 2014 om 15:13.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Windows-Club?
Windows-Club