SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Windows-Club
Mededeling - woensdag 12 december 2018
Resultaten en verbeterpunten clubs
Eerder dit jaar heeft SeniorWeb een onderzoek gehouden onder leden en beheerders van de clubs. Hartelijke dank aan iedereen die hieraan mee heeft gewerkt! Het onderzoek heeft mooie resultaten en verbeterpunten opgeleverd die we vanaf januari zullen realiseren.
Windows Vista.
Geplaatst op 21 oktober 2014 om 15:39 door Fred.Z

De laatste tijd ondervind ik veel ergenissen met het besturingsprogramma Vista. Diverse malen kan ik gewoon niet een link openen en Windows Live mail gaat ook niet meer. Voorts ook met Facebook de nodige problemen. Het lijkt wel hetzelfde te gaan als toen met Windows XP om ook de consumenten te verplichten een nieuw besturingsysteem te kopen!!??!! Ondervindt u dit ook beste Vista gebruikers??

13 reacties
Niekie zegt:

Vista is een Windows versie die heel gemakkelijk en snel "vervuilt" bij normaal gebruik.

Bovendien zal het door alle updates steeds zwaarder worden voor de pc.  Kan je de specificaties van je pc hier eens neer zetten.

Vaak helpt een verse installatie van Vista weer om het weer opgang te krijgen.

Verder kan Adware de zaak aardig vertragen. Krijg je ook ongewenste popups tijdens het surfen?

En nee Microsoft gaat dit niet doen, om mensen over te halen een nieuw besturing systeem aan te schaffen.

Niek

21 oktober 2014 om 17:28.
Fred.Z zegt:

Dank u hartelijk voor uw reactie. Mijn vraag rest: Hoe kom ik aan een update versie om mijn Vista te herstellen?? Programma's als

Ad aware e.a software heb ik niet. Op zoek met Google om Explore 9 te herstellen heb ik geprobeerd, maar stuitte middels Norton op een foutief (virus) programma, dus heb het daarna maar bij gelaten. Welk goed alternatief kent u nog voor mij?? Bij voorbaat mijn hartelijke dank!! Fred Zondervan

21 oktober 2014 om 18:58.
Niekie zegt:

Je moet de links even met copy en paste in de browser zetten, maar hier een work arround om de pc weer redelijk schoon te krijgen:

Bij een Malware besmetting :

Begin met een scan met ADWcleaner http://www.bleepingcomputer.com/download/adwcleaner/  Klik daarna op "Verwijderen" en start opnieuw op.

Doe daarna een "Slimme scan met het van tevoren geupdate programma Emsisoft Emergency Kit scanner. Klik na afloop op alles verwijderen en start opnieuw op:

http://www.emsisoft.com/en/software/eek/

Daarna doe je een volledige scan met de Free versie van Malwarebytes: https://www.malwarebytes.org/ en verwijdert alles wat gevonden wordt.

Als je met IE surft kan je daarna via het menu Extra en dan het tabblad Advanced je instellingen opnieuw instellen.

Kijk in het menu "extra" ook even naar het "beheren van Invoegtoepassingen".  Zorg dat daar maar 1 zoek machine staat en dat mag Bing of Google zijn.

Niek

21 oktober 2014 om 20:41.
Dirk Boom zegt:

Het gebruikte Norton vertraagt de PC ook, en wellicht draaien er twee antivirusprogramma's, wat altijd problemen geeft. En is de PC misschien vervuild? Bijv. eens defragmenteren, tijdelijke bestanden schonen, dat soort dingen.

22 oktober 2014 om 00:54.
Niekie zegt:

Vista defragmenteerd geheel automatisch elke keer na woensdag 00.00 uur.

Niek

22 oktober 2014 om 04:40.
Fred.Z zegt:

Ik heb het programma RegCure Pro gebruikt om mijn systeem te schonen en het liegt er niet om van de vele fouten en troep die is gevonden. Heb meer dan 3uur de Junk Files  laten scannen 77401 fouten. Echter ik kan het niet Fix- All om dit nu te verwijderen. Men vraagt om een betaling en dit kan ik niet omdat ik geen Paypal  en credit kaart heb!! Wat nu? Graag uw reactie en bijvoorbaat dank.

22 oktober 2014 om 15:15.
Niekie zegt:

In elk register van elke pc/laptop zitten duidende fouten. Daar maken dit soort programma's misbruik van om je angst aan te jagen. Dat zijn fouten die de pc niet hinderen en ook geen tijdwinst opleveren, bij het verwijderen ervan.

Advies: Verwijder heel snel RegCure Pro en blijf er ver weg van Het is troep en oplichterij.

Heb je de scans die ik hierboven vermelde al gedaan.?

Niek

22 oktober 2014 om 15:29.
Fred.Z zegt:

Beste Niek, Hartelijk dank voor je informatie. Ik zelf heb dit zo goed mogelijk uitgevoerd.Anti-Malware en Emisoft geinstallerd. Bij het installeren van Anti Malware kreeg ik de boodschap van Norton:Auto Protact is bezig met verwerking van bedreigingen. Ook gebruik ik Norton Utilities, echter de problemen met Vista onder Explorer 9 blijven hetzelfde. Kan sommige url links nog steeds niet openen en ook niet Windows Live Mail. Zijn er nog alternatieven? Nog een fijne dag en alvast bedankt voor het lezen. Fred Zondervan.  

23 oktober 2014 om 09:51.
Fred.Z zegt:

PS. Deze informatie is met GoogleChrome gedaan.

23 oktober 2014 om 09:53.
Niekie zegt:

"Zo goed mogelijk"  Leg dat eens uit.

Zo goed mogelijk Emsisoft: Downloaden, laten uitpakken, updaten, dan op het pictrogram van Emsisoft op het bureaublad klikken. Op vragen Ja antwoorden, nogmaals updaten en dan een SLIMME scan geheel uitvoeren. kan 2 tot 3 uur duren.

Zo goed mogelijk Malwarebytes: Downloaden, laten updaten en een scan uitvoeten.

Zo goed mogelijk adwcleaner: Downloaden, op scannen klikken.

Na afloop van elk programma alles wat gevonden is VERWIJDEREN en de pc opnieuw opstarten.

Heb je IE opnieuw ingesteld zoals aangegeven. 

Dat Norton aan waarschuwing geeft dat kan. Die scant tegelijk met de andere programma's mee, maar dan vinden ze beiden dezelfde narigheid.

Alle genoemde programma's zijn veilig, als je ze ophaalt via de links, die ik gaf.

Niek

 

23 oktober 2014 om 14:01.
Fred.Z zegt:

Na wat akties met malware gaat het stukke beter met Vista en kan ik weer beschikken over Windows Live Mail, echter de rode kruisjes in de E-mails blijven komen. Niek bedankt voor je adviezen in deze.
 

24 oktober 2014 om 11:59.
Niekie zegt:

Rode kruisjes in email komen vermoedelijk door de beveiligings instellingen van WLM.

Ga in WLM links boven naar "Bestand" Kies "Opties" en dan "BeveiligingsOpties"

Kies het tabblad "beveiliging" en haal het vinkje weg bij " Afbeeldingen en andere externe inhoud in HTML email blokkeren"

Niek

24 oktober 2014 om 12:35.
RobV zegt:

Ik adviseer PCHulp aan Huis. Directe link:

PCHulp aan Huis

27 oktober 2014 om 10:04.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Windows-Club?
Windows-Club