SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Windows-Club
Brandprogramma
Geplaatst op 10 november 2014 om 11:51 door Freedom

 

Ik wil een externe brander voor mijn latop kopen, ik heb begrepen dat er in Windows 8(1) een standaard brandprogramma zit!?

Dus zou het niet nodig zijn om een brandprogramma te downloaden!?

Of zit ik helemaal fout?  Ik kan dat "standaard" ( geinstalleerd) brandprogramma nergens vinden.

Ik werk met Windows 8.1 en Office 2013

  

 

8 reacties
Niekie zegt:

Met Imgburn moet dat gaan lukken  link

Maar ook binnen W8.1 moet dat kunnen via de verkenner.

Als je de verkenner opent (en bladert naar een map (muziek of documenten bijv.) kan je rechtboven in een vinkje aanklikken waardoor een menubalk zichtbaar wordt. Daar kies je het tabblad "Delen" en dan is er een icoontje "Op schijf branden".

Niek

10 november 2014 om 12:13.
RuudM zegt:

Het kan ook heel makkelijk  met het programma (Freeware) waarvan hierbij het zip bestand zit.

Maar....... de laptop moet wel een cd/dvd station hebben! En dat is er blijkbaar niet.

Ruud

Bijlage: burnsetup.zip
10 november 2014 om 12:28.
RuudM zegt:

http://www.beslist.nl/products/computers/r/externe_cd_rom_drive/

Op deze website staan mobiele branders/cd-dvd stations te kust en te keur!

Ruud

10 november 2014 om 12:34.
Jan.Koll zegt:

Er is in principe geen extra programma nodig.  Doe een (lege) CD/DVD in de (extrne of interne) brander.   Open de map met de te branden bestanden.  Selecteer wat je op CD/DVD wilt zetten en kies kopiëren.  Ga naar "Computer".  Kies daar de CD/DVD-brander die je wilt gebruiken en open die.  Kies plakken.  Daarna kun je de zaak "branden".

Wil je meer dan kun je een branderprogramma overwegen.  Daarvan zijn er legio, zoals je hier boven al is beschreven en kun je kiezen.  Op de door Niekie geplaatste link staat ook CDBurnerXP;  daarmee heb ik zelf al jaren ervaring (ik gebruik dat programma vooral om z.g. ISO-bestanden te maken en dat is precies het omgekeerde want vanuit een ISO-bestand kun je ook dingen in virtuele machines plaatsen wat anders lastiger is maar dat terzijde).

Jan

10 november 2014 om 12:47.
Freedom zegt:

Niekie. Ruud en Jan. Bedankt voor jullie reactie/hulp.

Ik heb het brandprogramma in Windows 8.1 gevonden en ga dit eerst gebruiken.  Ik probeer nog steeds een backup gemaakt in Acronis 2014 terug te zetten. Om een backup in Acronis terug te zetten moet ik éérst een "Opstartmedia" branden. Volgens Acronis kan je dit doen op een USB of een CD.  Ondanks Acronis ook de mogelijkheid geeft de "Opstartmedia" op een USB-stick te plaatsen werkt dit in de praktijk niet.!!  (héél vreemd) Dus nu wil ik het brandprogramma in Windows 8.1 even gebruiken om een "Opstartmedia" op CD te maken. Ga nu dus éérst een externe brander kopen en dan proberen de backup van Acronis terug te zetten met de "Opstartmedia" OP CD.

Bij aankoop/aanbieding van dit produkt was er geen mogelijkheid om dit programma op CD te krijgen.

10 november 2014 om 14:53.
Jan.Koll zegt:

Oké nu snap ik je vraag pas echt.  Ik heb met behulp van Acronis TrueImage 2014 vanuit het programma een opstartbare CD gemaakt en die werkt prima....  Dus extra brandersoftware is voor dit doel niet noodzakelijk.  Kijk eens in de gebruiksaanwijzing (kun je als PDF-document zichtbaar maken vanuit het programma-startvenster of door deze URL: download.acronis.com/pdf/ATIH2014_userguide_nl-NL.pdf  te gebruiken en bij hoofdstuk 8.2 pag 176 en verder te kijken).  Wel even op de UEFI letten, want dat is onder bepaalde omstandigheden dramatisch lastig om mee te werken in vergelijking met "het" ouderwetse BIOS.

Laat even weten of dit helpt en zo niet dan kan ik proberen je op een andere manier te helpen.

Jan

11 november 2014 om 19:24.
Freedom zegt:

Dag Jan, bedankt voor je reactie en hulp. Goed om te lezen dat mijn vraag nu duidelijker is. Jij schrijft;vanuit het programma een opstartbare CD gemaakt en die werkt prima. Heb jij die opstart CD hier gemaakt?   zie bijlage,  Wanneer ik even op het icoontje klik opent deze en moet bepaalde opties selecteren. Vraag; welke opties moet ik selecteren i.v.m. het maken van een opstart CD ?(ik dacht dat je dit in noodgevallen moet gebruiken??) 

Dus als ik het goed begrijp moet zo een backup terug zetten met Acronis;

Ik open het programma Acronis en selecteer de optie "Herstellen'.Wanneer er een bericht verschijnt dat de computer opnieuw opgestart moet worden, moet ik eerst de externe brander met daarin de opstart-cd aansluiten op mijn laptop, daarna op enter klikken. (de computer reboot)

Jan klop dit bovenstaatnde ?

Heb jij nog een usb-stick geprobeerd met de opstart-bestanden? (In XP gebruikte ik Ghost, dat ging een stuk makkeljker)

 

Jan, ik waardeer jou hulp

OpstarttCD.png
12 november 2014 om 11:00.
Jan.Koll zegt:

Als ik het goed heb onthouden (is alweer een tijdje geleden en mijn geheugen is nog nooit goed geweest) heb ik via die weg een CD met Acronis TI gemaakt.  Daarna heb ik het programma weer van mijn computer verwijderd omdat ik TI uitsluitend gebruik vanaf de CD.  Zowel voor het maken van backups als voor het terugzetten ervan.

Met een USB-stick lukte het niet maar dat schijnt ook door dat (U)EFI te komen.

Succes,

Jan

12 november 2014 om 19:24.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Windows-Club?
Windows-Club