SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Windows-Club
Powerpoint muziek is weg bij opsturen.
Geplaatst op 11 november 2014 om 21:43 door van Schendel

Als ik in een powerpoint presentatie muziek zet (wav bestand) dan is deze muziek verdwenen als ik de presentatie opstuur per mail naar iemand anders. Wat zou de oorzaak kunnen zijn?

5 reacties
Niekie zegt:

Dat komt omdat met het geluid standaard meestal maar 100 KB wordt meegestuurd.

Dit verhaal vond ik over het oplossen van dat probleem met oudere versies van PowerPoint:

 

Geluid in een presentatie beter invoegen en controleren
Als op een andere Pc er geen geluid is, als men de presentatie per e-mail verstuurd? Bij het verzenden van een PowerPoint presentatie komt het voor dat bij anderen er geen geluid is bij afspelen van de Presentatie.

In PowerPoint boven in de balk bij EXTRA en dan OPTIES ziet u: Geluid koppelen aan bestanden....daar staat standaard 100 KB (Kilobytes) ingesteld.

Is het in te voegen geluid op de dia groter dan wordt dat geluid niet opgenomen in de presentatie. Presentatie in Kilobytes? Hoe groot is de presentatie in >Kb< zonder geluid, noteer dat voordat u geluid invoegd. Bij rechts klikken op het geluid wat u wilt invoegen kan men bij eigenschappen zien hoeveel Kilobytes of Megabytes het geluid is.

Is het geluid b.v 1200 Kb...verander dan bij >geluid koppelen< de waarde naar 1500 Kb. Maar men kan daar gerust een veel hoger aantal KB invullen tot 5000 Kb ( 5Mb )Als men rechts klikt met de muis op het luidsprekerje op het scherm, kan men klikken op Geluids object bewerken, controleer of daar de tijd van afspelen staat en klik op geluid afspelen.

 

Voor PowerPoint uit Office van hogere versies:

De enige geluidsbestanden die kunnen worden ingesloten zijn bestanden met de extensie .WAV (Waveform Audio Data). Alle andere soorten mediabestanden zijn gekoppelde bestanden. Standaard worden WAV-bestanden die groter zijn dan 100 kB automatisch aan de presentatie gekoppeld, in plaats van in de presentatie ingesloten. U kunt de limiet voor de bestandsgrootte van ingesloten WAV-bestanden vergroten tot maximaal 50.000 kB, maar als u de maximaal toegestane grootte vergroot, neemt de hele presentatie meer ruimte in beslag.

Wanneer u een gekoppeld geluidsbestand invoegt, wordt er door PowerPoint een koppeling gemaakt naar de huidige locatie van het geluidsbestand. Als u de locatie van het geluidsbestand later wijzigt, kan PowerPoint het geluidsbestand niet meer terugvinden. (Dit gebeurd dus bij het verzenden per email) Daarom is het handig om geluidsbestanden naar de map van de presentatie te kopiëren voordat u deze invoegt. Dan wordt er in PowerPoint een koppeling gemaakt naar het geluidsbestand en kan het altijd worden teruggevonden zolang het bestand in de map met de presentatie aanwezig blijft, ook al wordt de map verplaatst of gekopieerd naar een andere computer. Een andere manier om ervoor te zorgen dat de gekoppelde bestanden in de map met presentatie aanwezig blijven is het gebruik van de functie Inpakken voor cd. Met deze functie kopieert u alle bestanden tegelijk met de presentatie naar een bepaalde locatie (cd of map). Alle koppelingen worden zo automatisch bijgewerkt. Als uw presentatie gekoppelde bestanden bevat en u deze presentatie op een andere computer wilt geven of via e-mail wilt verzenden, moet u zowel de gekoppelde bestanden als de presentatie kopiëren.

Als het WAV-geluidsbestand in de presentatie moet worden opgenomen, kunt u de limiet voor de grootte van het ingesloten bestand vergroten tot een maximum van 50.000 kB (50 MB). Als u de maximaal toegestane grootte vergroot, betekent dit echter dat de algehele omvang van uw presentatie ook groter wordt. Dit kan gevolgen hebben voor de snelheid van de presentatie.

Dit laatste stuk las ik hier.

Niek

11 november 2014 om 22:22.
Niekie zegt:

In deze link wordt het erg duidelijk uitgelegd.

Niek

11 november 2014 om 22:47.
LeoG zegt:

We zijn benieuwd of je probleem is opgelost.
'Horen' we dat nog even? 
Leo

14 november 2014 om 18:14.
van Schendel zegt:

Hallo Allemaal,

Hartelijk dank voor het meedenken met hulp van jullie tips is het mij gelukt de powerpoint met geluid door te sturen.

 

Nogmaals dank

 

Piet

14 november 2014 om 20:35.
Niekie zegt:

Mooi dat het gelukt is en bedankt voor het terug melden.!

Niek

14 november 2014 om 21:42.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Windows-Club?
Windows-Club