SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Windows-Club
Bestanden openen in Office 2013
Geplaatst op 13 november 2014 om 16:26 door henk0605

Als ik in Office 2013 een Word- of Exceldocument wil openen via "andere bestanden openen", links onderin het scherm, komt er een opsomming van mogelijkheden. Het begint met Recent geopende bestanden, waarna volgt One Drive en Andere weblocaties en dan komt voor mij de meest gebruikte: Computer, hetgeen in mijn locale bestanden staat.

Kan ik die volgorde wijzigen en zo ja hoe doe ik dat?

One Drive gebruik ik niet. In Verkenner wordt deze map ook als eerste genoemd. Dat wekt verwarring in de hand: ik sla abusievelijk daar dingen op die later probeer terug te vinden in documenten onder Deze pc.

Ook die volgorde zou ik willen wijzigen.

 

M.v.g.,

Henk Nauta

 

 

9 reacties
Jan.Koll zegt:

Is het besturingssysteem Windows 8?

13 november 2014 om 21:24.
henk0605 zegt:

Ja Jan, om precies te zijn 8.1

13 november 2014 om 22:39.
LeoG zegt:

We horen niets meer.Probleem inmiddels opgelost Henk?
Ga anders eens in de Officeclub vragen.
Leo

14 november 2014 om 18:07.
henk0605 zegt:

Nee Leo, nog niet. Nadat ik mijn vraag heb gesteld heeft Jan gevraagd naar de Windowsversie. Na mijn antwoord heb ik verder niets vernomen.

Alvorens de vraag te stellen in de Officeclub lijkt het me netjes eerst de afhandeling in deze club af te ronden. Bedankt in ieder geval voor de suggestie.

Of ben je van mening dat de vraag in deze club afgesloten kan worden vanwege verder uitblijvende reacties?

 

14 november 2014 om 19:25.
LeoG zegt:

Er zijn inderdaad weinig reacties Henk.
Maar misschien is er iemand even niet en komt hij/zij straks met een oplossing voor je probleem.
Mocht je besluiten om hier te stoppen en je vraag in de Officeclub te stellen, dan horen we dat uiteraard graag.
Succes!
Leo

 

14 november 2014 om 20:21.
Dirk Boom zegt:

De volgorde van de mapvermelding is volgens mij niet te wijzigen. Wel is in W 8.1 in te stellen of de PC standaard opslaat op Onedrive of op de PC

15 november 2014 om 07:54.
henk0605 zegt:

Ik was er al bang voor dat die volgorde niet te wijzigen is. Maar ik heb gevonden waar ik het standaard opslaan kan wijzigen.

Inmiddels heb ik een paar keer opgeslagen waarbij inderdaad direct de pc wordt geselecteerd. Zoals ik het nu bekijk is dit voor mij een goede oplossing. Mijn vraag kan als afgehandeld worden beschouwd.

 

Bedankt voor alle reacties en meedenken.

Henk Nauta

15 november 2014 om 10:54.
Jan.Koll zegt:

Helaas een antwoord met enige vertraging.  Ik kan niet helpen want ik heb Off. 2013 niet en in Off. 2010 opent een Verkenner-venstertje om zaken te benaderen voor openen.  Uit wat je beschrijft lijkt het dat MS kennelijk voor Off. 2013 iets van Libreoffice geleend, want daarin kan ik altijd direct naar recent geopende documenten. Overigens betreft dat dan alle ooit met een component van Libreoffice geopend bestanden, dus tekstdocumenten en spreadsheetdocumenten komen allemaal in die opsomming "Recent geopende documenten:" te voorschijn.

Toelichting: sinds ongeveer een jaar gebruik ik LibreOffice en start MS Office alleen om vragen te beantwoorden (na bijna 30 jaar gebruik ervan, eerst op de Apple Mac en daarna onder Windows, heb ik er redelijk wat ervaring mee).  LibreOffice heeft de beangrijkste zaken van MS Office in de duurdere versies aan boord: een tekstverwerker (Writer ~ Word), rekenprogramma (Calc ~ Excel) een presentatieprogramma (Impress ~ PowerPoint) en een relationele database (Base ~ Access).  Ik ben er op gekomen omdat Outlook, de e-mail component van MS Office mij meer dan eens in de steek liet (vervangen door Mozilla Thunderbird) en omdat ik bepaalde spreadsheets (rekenvellen) niet direct in Excel kon openen en in LibreOffice wel. En het aardige is dat dit alles gratis en voor niets beschikbaar is en er bovendien online prima hulp is te vinden als je iets niet weet.

Jan

16 november 2014 om 14:47.
henk0605 zegt:

Ondanks de vertraging..... toch fijn dat je het doet !

Voordat ik Office 2013 kocht heb ik ook kennis gemaakt met Libre Office, door tips bij Seniorweb gekregen. Het lijkt behoorlijk op Office 2003, maar ik miste bepaalde automatismen die ik door de jaren heb opgedaan bij MS en ging er vanuit dat het nieuwe Office me toch beter zou bevallen.

Dat is me dus niet meegevallen. Ik moet in  de (basis)Office Word nog altijd zoeken als ik tekst wil bewerken. En wat ik het meeste miste was het in Office 2003 ingebouwde mailprogramma. Dat is natuurlijk wel opgelost door de installatie van een andere programma, maar fijn was het niet.

Wat betreft het direct kiezen voor een document betreft: ik heb ontdekt dat ik de map Documenten aan de taakbalk kan koppelen zodat ik een paar stappen kan overlsaan. Dus rechtstreeks naar Documenten en dan daar verder kiezen tot ik dat ene document heb. Een nieuw document opslaan kan niet op deze wijze, dan kom ik terecht op het punt waarmee ik de vraag destijds begon.

 

Henk

 

 

16 november 2014 om 17:25.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Windows-Club?
Windows-Club