SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Windows-Club
Vraag naar programma voor agenda
Geplaatst op 18 januari 2015 om 14:14 door Tiny G.

Hallo allemaal,

Misschien kent iemand van jullie het programma van Bart Kussener die de verjaardags kalender heeft gemaakt en waar je dan elke dag kunt zien wie er die dag jarig is. Dit vind ik zeer handig en vergeet zo ook geen verjaardagen.

Maar nu is mijn vraag of er ook zoiets is van een soort agenda waar je op dezelfde manier bericht van krijgt, zo dat je in één oogopslag kunt zien wat je die dag moet/mag/kunt doen. Nu weet ik wel dat er ook een agenda in b.v. WLM staat maar die moet je dan zelf openen en ook in Google account, maar dat is niet wat ik bedoel want ik vergeet dat vaak te openen en ik zie dat gewoon niet. Maar krijg ik een melding bij het opstarten dan gaat het goed.

Nou wie weet is er zoiets en hoor ik het graag.

Groetjes Tiny

 

17 reacties
Niekie zegt:

Die in WLM geeft volgens mij keurig een bepaald ingestelde tijd, van te voren bericht, dus je hoeft niet speciaal te kijken, omdat er 1 of 2 dagen voor de bewuste dag een popup in beeld krijgt, zodra je WLM opstart. (En je mail kijk je toch elke dag wel toch? ) :-)

Niek

18 januari 2015 om 14:24.
Tiny G. zegt:

Niek dat is nu juist het probleem ik denk er nooit aan om daar ook te kijken ik start de mail op en dat is het. Misschien aanwennen maar ik ken mij zelf.

Groetjes Tiny

18 januari 2015 om 15:19.
kareltje zegt:

Tiny, als je in WLM bij Beeld op Agendavenster klikt, blijft dat toch altijd in beeld staan. Ook als je WLM opnieuw start.

18 januari 2015 om 15:40.
Niekie zegt:

Het mooie is dat zodra je je mail opstart, je die popup gelijk in beeld krijgt: " Verjaardag Tiny morgen 20.00 uur".   Of : "Vandaag 15.00 uur bezoek van ...... " .

Je hoeft dus alleen die agenda te openen om er dingen in te zetten.

Het uitlezen verschijnt vanzelf in beeld, als je even mail kijkt.

Niek

 

18 januari 2015 om 15:42.
Tiny G. zegt:

Dat klopt Kareltje en Niek dat staat rechts. Maar op ëën of andere manier gaat het vaak aan mij voorbij, ik zie dat gewoon niet. Maar net wat ik al zei, een kwestie van wennen en mij daarop trainen. Ik hoopte dat er een programma zou zijn dat bij het opstarten opent.

Groetjes Tiny

18 januari 2015 om 15:49.
MaritaA zegt:

Tiny, dit is mogelijk op je iPad, waarvan ik weet dat je die hebt :-), mits je daar de standaardagenda gebruikt, maar hoe hoort verder thuis in die andere club.

18 januari 2015 om 16:16.
Tiny G. zegt:

Marita dat weet ik maar de Ipad gebruik ik eigenlijk niet zo veel alleen 's avonds als ik op de bank zit en op vakantie.

Groetjes tiny

18 januari 2015 om 16:40.
kareltje zegt:

Wat opent op je bureaublad bij opstarten, zijn die postit-blaadjes.
Te vinden in de Bureau-accessoires - Plaknotities.

18 januari 2015 om 17:02.
tipa1 zegt:

Er is wel een verjaardagskalender voor Windows 8.1.

ik weet niet welk besturingssysteem je hebt?http://www.seniorweb.nl/tip/61092/tip-verjaardagskalender-voor-windows-8-1

18 januari 2015 om 17:34.
Tiny G. zegt:

Kareltje die post-it blaadjes is een optie die had ik niet. Bedankt.

Tipa een verjaardagskalender heb ik dus en dat was mijn voorbeeld zoals je hierboven kunt lezen.

Groetjes Tiny

18 januari 2015 om 17:52.
tipa1 zegt:

http://computertotaal.nl/apps-software/windows-live-agenda-20978

Je kunt  toch een meldingen laten weergeven in je agenda?

18 januari 2015 om 19:49.
Dirk Boom zegt:

Ik heb AL mijn afspraken in de elektronische kalender staan en daarom gebruik ik hem vaak. Zo zie ik dus ook de verjaardagen. Die kalender zie ik zowel op laptop, tablet, als smartphone. Mijn vrouw gebruikt het ook dus de kalender synchroniseert op 6 apparaten. Het lukt a.h.w. niet om het niet te zien :-)

19 januari 2015 om 00:24.
tipa1 zegt:

Precies bij mij gaat dat ook zo! 

19 januari 2015 om 10:57.
Jan.Koll zegt:

Helaas voor jou kan ik alleen mijn eigen ervaringen neerzetten, maar die doen wel wat jij wilt.... misschien zelfs meer.

Als elektronische agenda gebruik ik de Google-agenda. Voor e-mail gebruik ik Mozilla Thunderbird (omdat MS Outlook vanaf 2003 mij te vaak liet afweten). In Thunderbird gebruik ik een Add-on Lightning voor de agenda. Daarin kan ik herinneringen instellen. Desgewenst meer dan één voor eenzelfde gebeurtenis, b.v. een verjaardag. Dat heb ik dus ook gedaan. Mijn instellingen zijn:
De eerste is dat ik twee dagen voor de verjaardag als ik Thunderbird start om mijn e-mails te bekijken een pop-up zie dat die verjaardag er over twee dagen is want dan kan ik nog op tijd via de ouderwetse post een kaartje sturen als ik dat wil....
De tweede is door mij ingesteld op het sturen van een herinnerings-e-mail van Google-agenda om mijn te waarschuwen dat die dag de verjaardag is. Uiteraard krijg ik dan ook een waarschuwing van de agenda dat de verjaardag dan is.

Mocht dit je aanspreken dan kan ik desgewenst een instructie schrijven oor het instellen van Thunderbird en Lightning in combinatie met de Google agenda.

 

Jan

19 januari 2015 om 13:16.
Dirk Boom zegt:

Ik verzuimde nog te melden dat ik de agenda gebruik die terecht komt op Outlook.com. Hij is te lezen/wijzigen via WLM, Outlook 2010/2013, tegelscherm Windows 8.1, en Android (dit alles wordt gebruikt). Via google-agenda is ook prima maar iets minder microsoft. Eenmaal in gebruik genomen werkt het transparant en eenvoudig.

20 januari 2015 om 01:04.
Tiny G. zegt:

Inmiddels werk ik met de agenda van WLM en dat gaat nu wel goed ik voer gewoon de tijd eerder in en dan krijg ik op tijd de melding.

Allemaal bedankt voor de reacties.

 

Groetjes tiny

30 januari 2015 om 18:35.
Dirk Boom zegt:

Dank voor het afmelden, mooi dat er een oplossing is!

31 januari 2015 om 01:05.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Windows-Club?
Windows-Club