Zoeken
Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Windows-Club
wind.8.1
Geplaatst op 24 februari 2015 om 18:52 door HAN665

Na diverse keren uit de slaapstand geactiveerd te hebben , was er geen internetverbinding. Voor het in de slaapstand  zetten werkte alles perfect. 

Met probleemoplossing van MS  gezocht naar het euvel; er werd vermeld dat de bekabeling wellicht defect was, hetgeen niet het geval was.

Daarna de reset knop geactiveerd, maar nog steeds geen internetverbinding, Teneinde raad maar de aan/uitknop gebruikt en er was weer verbinding. (Hoera!)

Wel gezocht naar "systeem herstel (zoals in Wind. XP)" , maar niet kennen vinden op deze PC.

Heeft u enig idee wat de oorzaak van dit euvel zou kunnen zijn?

(Heb in het verleden wel eens meer euveltjes gehad na het activeren uit de slaapstand, bv niet opstarten. Maar na harde reset wel actief)

Volledigheidshalve hier de gegevens van de PC:

Intel Core i 5; 3.00GHz

8GB RAM; 64 bits x64 processor.

2 TB HD.

 

11 reacties
RuudM zegt:

Systeemherstel is te vinden in het onderdeel Herstel.

Zie plaatje.

Dit is een deel van het geopende Configuratiescherm met als instelling "grote pictogrammen"  (pijltje rechtsboven naast: Weergeven op:)

Dan komt er een uitgebreid overzicht in beeld waar het makkelijker zoeken is.

De oorzaak van het probleem  weet ik niet .....

Ruud

Herstel.jpg
24 februari 2015 om 19:34.
Niekie zegt:

Kijk eens in "Apparaatbeheer" bij de eigenschappen van de netwerkkaart.  Haal daar het vinkje weg bij iets van: " de computer mag dit onderdeel uitschakelen op energie te besparen."

Kijken of het daarna beter gaat.

Als dat niet helpt geef dan het exacte merk en type van de pc/latoptop door of merk en type van het moederbord.

Niek

 

24 februari 2015 om 22:19.
RuudM zegt:

Nog een plaatje van "Herstel" geopend.

Als andere oplossingen niet helpen KAN mogelijk systeemherstel iets doen...

Ruud

Herstel-2.jpg
24 februari 2015 om 22:25.
Dirk Boom zegt:

Misschien toch eens wat 'rommelen' met de stekkers van de ethernetverbinding bij pc en modem (eruit halen, terugdoen), of aansluiten op een andere poort in het modem.

25 februari 2015 om 21:33.
HAN665 zegt:

Halo Niekie,

Waar moet ik het vinkje weg halen zoals u heeft vermeld in uw advies? Overigens is de verbinding weer goed.

Het merk van mijn PC  is :informatique in Home Media WB, gekocht bij Informatique.

Schermopname2.png
3 maart 2015 om 10:44.
HAN665 zegt:

Hierbij een print screen van de gegevens van de PC

Schermopname3.png
3 maart 2015 om 10:45.
Niekie zegt:

In het eerste scherm (apparaatbeheer) klik mje op het + je voor "Netwerkadapters".   Dan kies je de netwerkadapter waarover de verbinding loopt (wifi of draad)  daar klik je met rechts op en je kiest  "Eigenschappen" daarna kies je het tabblad "Energie" en haal je het eerder omschreven vinkje weg.

Niek

3 maart 2015 om 12:06.
HAN665 zegt:

Niekie ,

Dit krijg ik bij apparaatbeheer 

Schermopname4.png
3 maart 2015 om 12:38.
Niekie zegt:

Yep en dan klik je met de rechtermuisknop op die Realtek netwerkkaart en dan Eigenschappen etc etc.

Niek

3 maart 2015 om 13:09.
HAN665 zegt:

Dank u wel Niekie. Het vinkje heb ik weggeklikt. Nu maar hopen dat het gemelde euvel weg blijft.

De andere adviseurs ook mijn dank .

Vr.gr HAN

3 maart 2015 om 20:59.
Niekie zegt:

Graag gedaan. We wachten het even af. 

Het kan de oorzaak zijn, maar zeker weten we dit pas na een poosje uitproberen.

Niek

3 maart 2015 om 22:26.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Windows-Club?
Windows-Club