Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Windows-Club
Wachtwoord
Geplaatst op 2 mei 2015 om 11:00 door jaimita

Hoe kan ik mij aanmelden op mijn laptop zonder wachtwoord Ik heb W. 8.1 Heb al gekeken bij w help maar dat is dermate ingewikkeld dat ik er niet uitkom. Typisch w 8.1

6 reacties
RuudM zegt:

Vond een poosje geleden deze uitleg.

Werkt

Zie bijlage.

Ruud

W8wachtwoordvrijmaken-1.jpg
2 mei 2015 om 12:23.
jaimita zegt:

Het is gelukt.Ik vraag mij alleen af "Waarom zo moeilijk" Ik hoop dat w 10 wat mensvriendelijker is

2 mei 2015 om 14:41.
Niekie zegt:

Het is niet moeilijk. Via de charmsbar > instellingen> pc-instellingen > accounts, kan je zo een lokaal account zonder ww aanmaken en dat koppelen aan je eerdere account.

De weg is ook te bewandelen via het configuratiescherm en dan "gebruikers accounts".

Niek

2 mei 2015 om 15:41.
jaimita zegt:

dat bedoel ik nu met "Waarom zo moeilijk"

2 mei 2015 om 17:32.
Marixius zegt:

Het is niet alleen een kwestie van moeilijk of makkelijk.

Ter bescherming van de gebruiker is standaard voor een wachtwoord instelling gekozen. Er zijn bewuste handelingen voor nodig om deze bescherming uit te schakelen. In veel gevallen ervaren we bescherming als onprettig, denk aan de veiligheidsgordel of een valhelm.

Bedenk echter dat een computer voor de meeste gebruikers tegenwoordig veel vertrouwelijke informatie bevat. Ook al ben je de enige gebruiker van de laptop, er bestaat altijd een risico dat onbevoegden toegang tot je laptop kunnen krijgen. Er zal maar eens bij je ingebroken worden en de laptop wordt gestolen, dan is het wel zo prettig als je de toegang enigszins hebt bemoeilijkt.

Overigens kun je in Windows8 je wachtwoord ook vervangen door een pincode of door een afbeelding waar je 3 lijnverbindingen op moet maken.

 

2 mei 2015 om 22:02.
Dirk Boom zegt:

In de PC zullen meerdere persoonlijke gegevens geregistreerd staan. Bijv. wachtwoorden of een creditcard of zo. Daarbij, als je meer gaat integreren met een smartphone of tablet, worden die gegevens en instellingen ook nog eens uitgewisseld via de cloud. Vandaar dat het raadzaam is om de toegang tot de PC van een wachtwoord te voorzien. Ik gebruik zelf op mijn apparaten met Windows 8.1 de pincode, dat werkt eenvoudiger.

3 mei 2015 om 01:02.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Windows-Club?
Windows-Club