SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Windows-Club
Gadgets
Geplaatst op 8 juni 2015 om 13:11 door Cees-1946

Sinds vandaag 8 Juni-2015, wordt er in mijn computer geen Klok en kalender in mijn bureaublad weer gegeven. Microsoft geeft deze Gadgets uit veiligheids/overweging niet meer door. Ik werk met windows 7 en systeemherstel is geen optie ivm de ondersteuning van microsoft. Rechts onder in beeld, naast het pictogram van de internet verbinding heb ik de tijd en de datum staan. Is dit mogelijk verplaatsbaar naar de Rechter boven hoek  ipv beneden.??? Ik heb geen idee , hoe dit in zijn werk gaat. Gaarne een goed advies. Vr. Gr. Eenhoorn.

9 reacties
Marixius zegt:

Dat kan alleen als je de hele taakbalk naar boven verhuist. 

Rechtsklik op de taakbalk om te zien of vergrendeling aan staat, vergrendeling uitschakelen en dan taakbalk naar boven slepen. Daarna vergrendeling weer inschakelen.

Als je tzt overschakelt op Windows10 zijn er apps waarmee je de tijd weer, nieuws etc. al dan niet via live tegeltjes kunt weergeven.

8 juni 2015 om 14:50.
RuudM zegt:

@Eenhoorn:

Ben nog eens gaan kijken . Naast mijn p.c. met W 8 heb ik nog de laptop met W 7. Heb daar geen gadgets maar kan ze er wel inzetten (op Bureaublad)

Open Configuratiescherm, klik onderdeel Bureaubladgadgets aan en kies door aanklikken er eentje of meer uit.  Geprobeerd het werkt!
Er staat nu een klok!  (die loopt...)

Ruud 

8 juni 2015 om 15:52.
RuudM zegt:

Nog een aanvulling.

Zo staat de klok rechtsboven op het B.B. bij mij (nu..)

Ruud

KLOK.jpg
8 juni 2015 om 16:02.
RuudM zegt:

 

En zo komt het tot stand.... alleen die meer gadgets zijn dus niet laqnger beschikbaar, de andere wel (d.w.z. bij mij)

Ruud

BBgadgets.jpg
8 juni 2015 om 16:18.
Cees-1946 zegt:

Via confugiratie scherm komt er in mijn computer geen reactie,

voorheen het schermpje wat U laat zien. Nu is het voorbij ivm kwaadwilligen die via een gadget de computer schade willen toe brengen. Ver gezocht maar alles is tegenwoordig mogelijk.

Toch bedankt.

8 juni 2015 om 16:52.
Cees-1946 zegt:

Nadat ik de reacties heb door genomen, kwam ik op het idee om de computer opnieuw op te starten.
Tot mijn verbazing werd de klok en de kalender  weer in beeld gebracht. Mijn taak balk is niet vergrendeld. Alleen de klok + datum aanduiding kan vanuit rechtsonder niet naar boven gesleept worden. Beide een letteraanduiding.
Wannneer ik in de morgenuren de computer aanzet, heeft het nogal wat tijd nodig om op testarten. Nu is het opnieuw opstarten vlot verlopen. Met een goed resultaat. Het is mogelijk, dat voor dit bestuuringsysteem de Gadgets niet spontaan meer doorgegeven worden. De computer blijft mij verbazen..
Dank iedereen voor de spontane reacties met groet van Eenhoorn.

8 juni 2015 om 17:38.
Cees-1946 zegt:

10 juni contact gehad met mijn computerhulp. Jeffrey, zei mij , dat het niks te betekenen had dat de klok&datum niet meteen met opstarten in beeld komt. Deze onduidelijkheid kan te maken hebben met de komst van Windows 10. a.s. Windows xp is er nu uit. Windows 7 , gaat tzt ook uit. Nu komt windows 10 er aan. Vista en 8. functioneerd blijkbaar ook niet zo goed. Er zijn boeken te koop voor elk bestuuringsysteem. Kosten gemaakt om goed met de computer overweg te kunnen. Is binnenkort geheel overbodig deze raadplegingen. Persoonlijk ben ik heel tevreden met windows 7. Oke de computer is met het opstarten aan de trage kant maar is het aangezet dan na een poos werkt het gewoon vlotter. Laptop is wat sneller maar wordt ook meer verplaatst dan een pc. samen gevat kost het ons alleen maar geld om goed met de computer overweg te kunnen. Windows 7 zal tzt ook niet meer ondersteund worden net als xp. Wat doe je hier aan alleen maar je geld/beurs openmaken. Verandering is niet altijd een verbetering. Keer op keer opnieuw beginnen, dat is het resultaat van een computer in huis hebben.!!!!!

11 juni 2015 om 09:02.
RuudM zegt:

Niet zo somber Eenhoorn!
In de eerste plaats is het hebben van een computer een eigen keus, geen verplichting...

En steeds opnieuw beginnen?
Waarom? Elke volgende versie van Windows is iets anders maar toch ook "veel van het zelfde" En het went snel. En van de vorige versie blijft toch wel wat hangen....?

Wat kosten betreft: op elke versie van Windows staat de garantie van aanpassingen en updates gedurende  jaren, helemaal gratis! Welk automerk geeft ook gratis onderhoud?
Ruud
 

11 juni 2015 om 10:10.
Cees-1946 zegt:

Oke, maar men werd toch verplicht voor verandering ivm ondersteuning Windows xp. Mijn eerst computer had windows-Vista. Nu heel positief met Windows 7. Verder, zal de tijd wel weer, voor nieuwe ontwikkeling zorgen. Ook is het een belangrijk iets om via S-W computer ervaringen uit te wisselen, daar leer je ook weer van.

11 juni 2015 om 10:38.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Windows-Club?
Windows-Club