SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Windows-Club
Muis
Geplaatst op 1 juli 2015 om 14:13 door Henca

Mijn muis op mijn desktopp.c.  doet heel vervelend. Ik moet zo hard duwen om hem in beweging te krijgen dat mijn vinger gewoon pijn doet (overdreven). Af en toe stopt hij er mee en moet ik de p.c. uit doen en opnieuw weer aan. Het gekke is,( ik heb 2 p.c.'s op 1 monitor) als ik schakel naar mijn andere p.c. de muis het weer wel doet. Ik heb met een nieuwe muis geprobeerd en dat is het zelfde. Ik heb alles nagekeken, alles staat hetzelfde als bij mijn andere p.c. Het is een kabelmuis en het systeem is W7 Ultimate.

Iemand een idee? Alvast dank

ScreenShot003.jpg
8 reacties
Niekie zegt:

Ik neem aan dat je via een KVM switch werkt. Zo'n ding kan gebreken gaan vertonen. Maar ook de spanning er helemaal afhalen (van de hele installatie) kan het probleem oplossen.

Zelf heb ik in 15 jaar tijd 3 keer de kvm switch moeten vervangen.

Niek

1 juli 2015 om 17:13.
Henca zegt:

Je zou best gelijk kunnen hebben Niekie, ik gebruik inderdaad een KVM switch. Het is me nu te warm om ook maar de p.c. aan te hebben dus ga na de warmte wel het e.e.a. nakijken. Dank.

2 juli 2015 om 00:38.
Henca zegt:

Hallo Niekie.

Ik heb de kabeltjes gewisseld in de Switch en nu doet de muis het op deze p.c. prima. Die andere p.c. gebruik ik alleen voor opslag dus als daar de muis iets minder werkt, is het niet erg. Nog bedankt voor de tip.

2 juli 2015 om 21:07.
Niekie zegt:

Graag gedaan en mooi dat je een oplossing hebt gevonden.

Niek

2 juli 2015 om 21:54.
Dirk Boom zegt:

Kan het corrosie van de contacten zijn? Er zijn speciale smeermiddelen voor contacten, bijv. WD-40. Inspuiten, stekkertje een paar keer erin en eruit, en de contacten zijn weer schoon. Het heeft mij vaak geholpen.

3 juli 2015 om 08:27.
Henca zegt:

Bedankt Dirk,

maar dat is het niet. Alles ziet er nog piekfijn uit. Het is opgelost en als het weer gebeurt, ben ik aan een nieuwe Switch toe, deze heb ik al 8 jaar.

Henc@

 

3 juli 2015 om 13:54.
plieger zegt:

Wat is een Switch???

4 juli 2015 om 11:12.
Niekie zegt:

Een switch is in principe een schakelaar.

Een kvm switch is een klein kastje met voldoende kabels om 2 pc kasten te besturen met 1 scherm, 1 toetsenbord en 1 muis.

Je schakelt dus met een knop of een toetscombinatie over naar een 2e of 3e pc, terwijl je gewoon op je plaats blijft zitten.

Niek

4 juli 2015 om 12:12.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Windows-Club?
Windows-Club