SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Windows-Club
Windows 10
Geplaatst op 2 juli 2015 om 21:30 door asteri

goede avond allemaal,

Ik heb net een voorproefje gelezen  over de nieuwe Windows, en ik wordt er een beetje onrustig van. Mijn PC-tje loopt eigenlijk goed, wat is het voordeel om de nieuwe Windows te nemen?? En wat is het nadeel? Ik was indertijd al huiverig om windows 8 te nemen. Mijn PC is nu 1 1/2 jaar oud en werkt met Windows 7 zeer naar mijn zin.IK heb ook nog geen smartphoon, al zou ik die eigenlijk wel moeten aanschaffen. Ik werk redelijk goed  met mijn Samsung tablet dat wel, maar al die veranderingen? Tjaaaa zal de leeftijd wel zijn

Graag goede raad???

 

21 reacties
RuudM zegt:

Windows 7 bevalt de meeste gebruikers prima.
Waarom dan toch overstappen:

Voor W 7 worden al sinds januari van dit jaar geen aanpassingsupdates meer verstrekt, alleen de beveiligingsupdates gaan nog door tot januari 2020

Met W 10 kan je weer jaren vooruit. Ook de browser (Internet Explorer) wordt vernieuwd.
Het werken met W 10 zal best gaan, even wennen en het lijkt erg veel op W 7.

Microsoft heeft een lesje geleerd met W 8

Mijn advies is: doen,  even wachten nog na 29 juli, en dan binnen 1 jaar is het gratis.

Ruud

2 juli 2015 om 21:45.
Niekie zegt:

Let wel op bij het installeren, want in de laatste built staat het delen van je wifi netwerk wachtwoord, met contacten op default "AAN" .  Het wordt wel aangegeven, maar schakel dat dan wel even uit.  Hier de link .

Niek

 

2 juli 2015 om 22:35.
asteri zegt:

Wat bedoel je daar mee Niekie?? Dat bedoel ik nou precies, zoveel wat ik dan niet begrijp.

komt er tegen die tijd nog een duidelijke installatie handleiding om het beste te doen ??

Kan ik niet gewoon even afwachten????????

 

2 juli 2015 om 22:52.
Pounamu zegt:

Bedankt voor de waarschuwing Niek, ik heb nog maar 1 windows machine (nachtmerrie laptop van Medion, vraag maar niet waarom) en ga straks meteen over naar Windows 10, het kan nooit erger zijn dan 8.1.

Tegenwoordig moet je steeds serieuzer op je hoede zijn voor instellingen die je door de strot worden geduwd, het is om paranoia van te worden.

 

 

2 juli 2015 om 23:01.
RuudM zegt:

Zou zeker even afwachten. (doe ik ook....)
Op de website van Seniorweb zal wel het een en ander vermeld worden en ook hier komen ongetwijfeld vragen en dan ook antwoorden.
Er is beslist geen haast bij! Tot juli 2016 gratis upgraden.

Ruud

2 juli 2015 om 23:03.
Pounamu zegt:

Bedankt Ruud, ik zal proberen me te beheersen;-)

2 juli 2015 om 23:09.
asteri zegt:

Ik heb getracht de link van Niekie te lezen en te begrijpen, maar schiet mij maar in de kerstboom. Snap er geen fluit van.....

Gewoon maar even niks doen en afwachten dan maar ?......

2 juli 2015 om 23:10.
Niekie zegt:

Asteri: Ik neem aan dat je als je naar W10 gaat een Nederlands exemplaar ophaalt. In dat geval is het zaak niet blindelings te klikken op "volgende", maar de installatie tekst ook te lezen en dan pas te klikken.

Standaard staat nl (in de laatste testversie) ingesteld, dat je het wachtwoord van je wifi netwerk wilt delen met al je contacten van o.a. @outlook.com.

En dat moeten we niet willen. Ik hoop (en verwacht) trouwens, dat ze dat in de uiteindelijk definitieve versie standaard op UIT zetten.

Overigens krijgt niet iedereen op 29 juli het ding aangeboden, maar gaat dat in fasen. De "insiders" die dus nu al de testversie draaien en uittesten, komen eerst aan de beurt. Dan wachten ze de laatste problemen nog af, waarna ze die oplossen en dan krijgen andere belangstellenden hem aangeboden.

Overigens zijn er ook weer 2 soorten "insiders". Een groep die in een snelle "ring" zit en een groep die in een tweede ring zit.

Omdat ik bij de eerste groep behoor verwacht ik dat ik hem inderdaad 29 juli op kan halen. Niet dat ik dat doe, maar ik ben langzamerhand wel uitgekeken op W8.1.

Ik heb het belangrijkste stukje tekst van de link even door Google translate gehaald:

"Windows 10 bevat Wi-Fi-Sense", die wifi wachtwoorden deelt met Outlook.com contacten, Skype-contacten en, met een opt-in, Facebook vrienden"

 

Niek

 

2 juli 2015 om 23:14.
Dirk Boom zegt:

Is het niet handiger om even Windows 10 af te wachten en dan installatieadviezen uit te wisselen? Voor de vraagsteller: als Windows 10 er is, wacht dan 1 of 2 maanden op de ervaringen van anderen, en installeer het dan. Dus wel installeren is mijn advies. Binnen 1 jaar na uitkomen is het gratis.

3 juli 2015 om 01:17.
wilha zegt:

Of de pc geschikt is voor windows 10 is ook belangrijk, hier staat meer:

https://www.microsoft.com/nl-nl/windows/windows-10-specifications

Tegen de tijd dat windows 10 er officieel is, zal er vast wel hulp te krijgen zijn bij het installeren.

wilha

3 juli 2015 om 09:26.
kareltje zegt:

De geschiktheid kun je ook zien, als je klikt op het Windows 10 logo in 't systeemvak bij de klok.
Als je in het volgend schermpje klikt op de 3 streepjes linksboven, staat er ook "Controleer uw pc".

3 juli 2015 om 09:46.
RuudM zegt:

De tip van Kareltje in plaatjes.

Ruud

 

W10-combi.JPG
3 juli 2015 om 10:34.
Janson zegt:

Bij mij (Windows 8.1 prof gebruiker) kreeg ik 3 weken geleden zonder erom gevraagd te hebben het witte icoontje al op mijn taskbar. Dat betekent dat de update mij automatisch zal worden opgestuurd als ik er voor aan de beurt ben. Het wordt dan dus opgestuurd net als andere automatische updates waar ik mij destijds voor gemeld heb.

Ik neem dus aan dat Microsoft ZELF al de geschiktheid van mijn PC heeft vastgesteld. Als ik nu klik op dat witte logo dan krijg ik alleen de mededeling: "503 Service Unavailable").

Je kunt wel RECHTSklikken op dat icoontje en dan kun je kiezen uit diverse opties, waaronder "Windows 10 leren kennen" vervolgens  kun je kiezen uit een lijst van vragen/informatie.

12 juli 2015 om 15:20.
Janson zegt:

Deze message is een reactie op die van Dirk Boom. En wellicht interessant voor de overige lezers van deze Windows 10 sectie. Dirk zegt: maak geen haast, wacht nog even.
IK zeg: prima advies. Maar als je WEL haast wilt maken of nieuwsgierig bent besteed dan alvast wat tijd om je te informeren en voor te bereiden. Dat kan de start een stuk makkelijker maken.
Ik ben nu 86 jaar en heb alles meegemaakt vanaf mijn eerste Sinclair, Apple II, IBM PC en Windows 3.1 tot 8.1. En alle conversies heb ik steeds zelf gedaan. Maar dat ging zelden zonder slag of stoot. Er is altijd iets onverwachts.
Wie zich toch wat wil voorbereiden zou de nieuwe Computer Idee ( € 3,30 ) van deze week eens kunnen bekijken Daar staat o.a. een artikel in over een windows-10 upgrade stappenplan. Een goed begin voor de planning. Met o.a. suggesties om je PC op te schonen en benodigde informatie alvast op te zoeken. Het leest gemakkelijk en bevat nuttige illustraties.
Nog een waarschuwing van mij: een van de hulpmiddelen die worden aanbevolen is het programma Belarc. Ga daarvoor RECHTSREEKS naar www.belarc.com (zondere verdere extensies) en dan programs, daarna advisorinstaller.exe. Zoek niet via Google want alles leidt daar via “gratis” Softonic met zijn niet-gratis of reklame software.
Tot zover... JanS

14 juli 2015 om 12:59.
RobV zegt:
Windows 10 gaat niet automatisch geïnstalleerd worden. Men krijgt wel automatisch de melding dat er geïnstalleerd kan worden. De gebuiker kan en moet zélf zijn akkoord geven met deze upgrade (het is dan ook geen update). Die melding wordt gefaseerd uitgegeven, en het advies van Seniorweb is om na 29 juli in elk geval een maand of twee (dus tot eind september) te wachten met installeren.
Inderdaad is voorbereiden natuurlijk altijd goed. Voor angstverhalen is geen enkele aanleiding. Objectief gesproken is Windows 10 werkelijk een flinke verbetering, het dicht op plezierige wijze de gapende kloof tussen Windows 7 en Windows 8(.1).
Voor wie al wat verder is met voorbereiden: de "Upgrade-asssistent" van Microsoft vertelt of Windows 7 of 8 geschikt is om naar 8.1 te upgraden. Deze assistent kan ook gebruikt worden om hetzelfde voor Windows 10 te testen (eisen aan het apparaat zijn dezelfde).
Ik herhaal met grote dikke letters de tip van JanS: VERMIJD SOFTONIC, DIE SITE DEUGT NIET!!
20 juli 2015 om 13:54.
Niekie zegt:

Het eerste "probleempje" ligt er al. Microsoft wil iedereen zoveel mogelijk bij de nieuw browser Edge betrekken en die "opdringen".
Het wordt daardoor wat lastiger om Chrome of bijv. Firefox in te stellen als standaard browser, maar het is wel mogelijk. Lees hier het hele verhaal.

Niek

21 juli 2015 om 00:21.
Dirk Boom zegt:

Het is pas een probleem als Edge niet goed zou werken. Ik ben sterk voorstander van standaardisatie, dan kan de gebruiker zich bezighouden met waar het om gaat, namelijk het gebruiken van de computer, en niet met allerlei instellingen. Bij tablets en smartphones is standaardisatie al ver doorgevoerd, de 'ouderwetse' laptop/desktop (die vaak heel nuttig is) loopt achter. Degene die toch wil kiezen, vindt zijn/haar weg wel.

21 juli 2015 om 11:53.
asteri zegt:

Hoi Niekie en Dirk,
I mag hopen dat jullie tegen die tijd een handleiding willen maken??? En dan graag met stappenplan om al die instellingen weer te krijgen zoals gewend??? Ik werk namelijk het liefst met Firefox!
fijne dag
asteri

21 juli 2015 om 12:22.
Niekie zegt:

Ach wat is "standaard"? Als ik 5 Android smartphones naast elkaar leg, zie ik grote verschillen in de bediening. Om over een "standaard" tussen Windows 8.1 en Windows 7 maar even te zwijgen.
En of "Edge" nu wel of niet goed werkt. Ik ben verknocht aan FF voor mezelf, alhoewel ik ook heel gemakkelijk werk met IE. Alleen daar zit de laatste tijd nog weleens een lekje in.
Ik vermoed overigens dat SW wel voor enige uitleg zal zorgen Asteri

Niek

21 juli 2015 om 15:09.
Janson zegt:

In het kader van de discussie in deze afdeling denk ik dat het volgende nuttig kan zijn voor de lezers. Het is niet bedoeld om Seniorweb concurrentie aan te doen maar bedoeld als aanrader.

Ik ontving vanmorgen bericht dat ik, als een van de 5000 anderen die zich hiervoor destijds hebben aangemeld, begin volgende week de SCHOONEPC Computerbijbel voor Windows 10 in de bus mag verwachten en ik heb nu reeds de electronische versie daarvan ontvangen en globaal bekeken. Auteur is Menno Schoone (geen familie) die al vele jaren achtereenvolgende versies gemaakt heeft van een boek over Windows en ik vind die boeken HEEL goed. Ze hebben steeds een deel dat geschikt is voor beginners maar graven ook veel dieper voor gevorderden. Wie het boek koopt krijgt er desgewenst ook een elektronische versie bijdie met b.v. Adobe of Firefox gelezen kan worden. Dat E-book is vast gekoppeld aan de koper met naam, email- en huisadres ingevoegd op elke bladzijde en mag niet gekopieerd worden. De auteur neemt zonodig aktie bij misbruik.

Wat facts: het is de 21e druk van zijn bijbel (en de eerste van Windows 10), de omvang is 415 pagina's waarvan 4 voor de inhoudsopgave en 11 voor het trefwoordenregister. De raadgevingen voor overstap en installatie heb ik nog niet bekeken maar ik zag terloops toch al diverse weetjes die ik nog niet wist. Het boek heeft altijd veel verwijzingen naar websites met informatie en websites van aanbevolen PC programma's. In het boek staan die cursief gedrukt maar in de E-boek versie hoef je ze maar aan te klikken want het zijn "links".
De website van de auteur is www.schoonepc.nl maar u zult daar op dit moment nog niet veel vinden over de beschikbaarheid van het Windows 10 boek. Maar nog wel de informatie hoe u kunt VOORinschrijven op het boek. De prijs was (is?) € 33,--. Voor 10 Euro meer kunt u ook nog het Windows 7 krijgen; zowel gedrukt en als E-boek. Ik neem aan dat u nog steeds kunt bestellen. Janson.

Mijn persoonlijke mening: dit boek is teveel voor absolute beginners maar geschikt voor gebruikers met enige routine en OOK voor gevorderden.
------

22 juli 2015 om 15:27.
Niekie zegt:

Ik vermoed dat ik (net als over Windows 8.1) over Windows 10 cursus ga geven (soort hobby die ik doe voor een bedrijf) dus ik heb toch maar even het boek besteld. :-)
Thnx Janson

Niek

22 juli 2015 om 20:53.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Windows-Club?
Windows-Club