SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Windows-Club
Nog steeds updates windows xp!?
Geplaatst op 5 juli 2015 om 15:44 door johmo

Toen ik de afgelopen week mijn oude laptop met windows xp opstartte overkwam me het volgende. Ik kreeg eerst een melding dat er geen updates meer kwamen voor windows xp. Dat was me inmiddels bekend want ik heb de laatste nog keurig binnengehaald.Maar wie schetst mijn verbazing dat ik even later het vertrouwde icoontje in de rechterbenedenhoek zag dat aangaf dat er updates werden gedownload. Na ongeveer 20 minuten kreeg ik de melding dat de computer opnieuw moest worden opgestart om de update te voltooien. Hoe is dat mogelijk? Zou ik "meeliften" met de bedrijven die voor de updates van windows xp betaald hebben. Weet iemand hier meer van?

Groeten van John

5 reacties
kareltje zegt:

Bij Microsoft lees ik het volgende wat betreft XP:

Microsoft is ook gestopt met het beschikbaar stellen van Microsoft Security Essentials voor WindowsXP. Als Microsoft Security Essentials al op je pc was geïnstalleerd, blijf je gedurende korte tijd updates voor het identificeren van malware op je pc ontvangen. Maar onthoud dat Microsoft Security Essentials (of ieder ander antivirusprogramma) een beperkt effect heeft op pc’s waarop de laatste beveiligingsupdates niet zijn geïnstalleerd. Dit betekent dat pc’s met WindowsXP niet veilig zijn en risico lopen geïnfecteerd te raken.

5 juli 2015 om 16:29.
Dirk Boom zegt:

Dat geldt niet alleen voor Security Essentials maar ook voor systeemupdates. Met XP het internet op: het kan goed gaan en het kan misgaan, er is in ieder geval weinig zekerheid dat het goed zal gaan m.b.t. de veiligheid. Dat wil niet zeggen dat het mis ZAL gaan maar wees bewust van het risico.

6 juli 2015 om 00:19.
r0n zegt:

Zelfs al zouden er updates zijn, dan nog blijft het gevaarlijk, omdat programma's voor XP, zoals b.v. Java, geen updates meer krijgen.

Het gebruik van XP op het internet is en blijft hetzelfde als blind de straat oversteken, het kan goed gaan, maar ..........

6 juli 2015 om 09:48.
johmo zegt:

Bedankt voor de snelle reacties. Ik zal de computer met windows xp toch maar niet met internet verbinden. Nogmaals bedankt,

Groeten van John

7 juli 2015 om 15:30.
Dirk Boom zegt:

Dat is de veiligste oplossing, dank voor het melden.

7 juli 2015 om 17:56.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Windows-Club?
Windows-Club