SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Windows-Club
Uitloggen Onedrive werkt niet goed.
Geplaatst op 22 juli 2015 om 08:28 door Freedom

Wanneer ik mij afmeld bij Onedrive krijg ik weer het scherm om opnieuw in te loggen,dat gaat goed.
Ik log daar niet opnieuw in maar tik Onedrive in Google en klik op de link van Onedrive dan verschijnen mijn opgeslagen bestanden weer zonder weer opnieuw in te moeten loggen.
Aangemeld blijven staat niet aangevinkt)
Wat is hier de oorzaak?

Soundman

12 reacties
Dirk Boom zegt:

De computer bewaart de inloggevens. Probeer eens de internetbrowser te schonen en daarbij ook de wachtwoorden te verwijderen. Dit kan via de opties in de browser of bijv. met Ccleaner.

22 juli 2015 om 09:10.
Niekie zegt:

Het ligt er ook aan welk besturingsysteem en welk apparaat je gebruikt.
Als je op het apparaat inlogt met je @outlook of @hotmail account, dan ben je automatisch met Onedrive verbonden.
Ook bij gebruik van Office 365 is dit van toepassing.

Niek

22 juli 2015 om 13:01.
Freedom zegt:

Hallo Dirk en Nieke,
Even een aanvulling; ik werk met Windows 8.1 op een laptop en het inloggen doe ik met mijn Microsoft-account "abcd@gmail.com"
Ik heb bij "Extra" in internetopties o.a.de optie "wachtwoorden" uit gevinkt, maar zonder resultaat.
(Zodra ik maar in google op de link van OneDrive klik worden mijn opgeslagen zichtbaar.)
Kan het zo zijn dat dit in windows 8.1 zit?
Als jullie ook met windows 8.1 werken probeer dat ook eens uit.
Soundman

Wie niets "probeert" maakt geen fouten, wie véél "probeert" maakt véél fouten.
Ik maak véél fouten.

22 juli 2015 om 15:51.
Niekie zegt:

Je geeft het antwoord zelf. Je logt in met je Microsoft account, dus ben je zodra je inlogt in staat om zonder verder in te hoeven loggen, je e-mail en onedrive inhoud te bekijken.
Citaat van mij: "Als je op het apparaat inlogt met je @outlook of @hotmail account, dan ben je automatisch met Onedrive verbonden.""
Als je dat niet wenst zou een lokaal account moeten aanmaken in Windows 8.1.

Niek

22 juli 2015 om 17:33.
Freedom zegt:

Niek,
Wanneer ik op een andere computer met Windows 7 in Google op de link van Onedrive klik moet mij aanmelden met mijn Microsoft-account ( abcd@gmail.com) en het wachtwoord.
De opgeslagen bestanden worden dan zichtbaar.
Wanneer ik Onedrive uitlogop de Windows 7 computer en daarna weer wil inloggen op Onedrive moet ik wel opnieuw inloggen.

Wanneer ik op een Windows 8.1 computer in Google op de link vanOnedrive klik
hoef ik niet opnieuw in te loggen met mijn Microsoft-account (abcd@gmail.com)
en worden mijn bestanden gewoon geopend.
Blijft in Windows 8.1 een raadsel.
Soundman

22 juli 2015 om 18:42.
Niekie zegt:

Dat is geen raadsel.
Je hebt dus een @gmail account, dat gekoppeld is aan een Microsoft account. (daar had ik overheen gelezen)

Als je inlogt op de Windows 7 pc, doe je dat, al dan niet met een wachtwoord, maar met een accountnaam die bijna van alles kan zijn, maar er staat geen "@" in. Als je geen wachtwoord hebt ingesteld op de Windows 7 pc dan start je gelijk door naar het bureaublad.
Als je in W7 dus op de link naar Onedrive klikt moet je alsdan aanmelden met je abcd@gmail account, dat ooit is gekoppeld aan je Microsoft account. (vermoedelijk bij het installeren van W8 op de andere pc) om je bestanden in Onedrive te kunnen zien/bewerken.

Op de pc met W8 log je al in met je @gmail account, dat is gekoppeld aan je Microsoft account en dan kan je op die pc ongehinderd naar Onedrive en je email, omdat je al ingelogd bent op de server van Microsoft via je gekoppelde @gmail account.

Microsoft zag er met Windows 8 (en straks ook met W10 een voordeel in, om je op elke pc, waar ter wereld te laten inloggen met een Microsoft account, zodat je (in W8 en W10) altijd hetzelfde bureaublad hebt, met de beschikking over je bestanden in Onedrive.
Vooral voor zakenlieden en veel reizende mensen is dit inderdaad een voordeel, omdat je overal ter wereld waar je internet verbinding hebt, verder kunt werken aan je documenten.

Ik kan het niet beter uitleggen geloof ik.

Niek

22 juli 2015 om 20:46.
Freedom zegt:

ja Niek, nu is het mij duidelijk wat de oorzaak is.
bedankt voor deze duidelijke uitleg.
Nu heb ik nog één vraag; klopt het dat wanneer ik mij met een gewoon e-mailadres aanmeld (bijvoorbeeld: abcd@ziggo.nl) bij Onedrive ik dan wel altijd moet inloggen voor Onedrive op mijn Windows 8.1?

Kan ik mijn e-mailadres abcd@gmail.com voor het inloggen op Onedrive (Windows 8.1) wijzigen in mijn gewone e-mailadres abcd@ziggo.nl?
Sounman
i

22 juli 2015 om 21:24.
Niekie zegt:

Het zal zonder meer mogelijk zijn, maar hoe is de grote vraag. Ik heb op dit moment niet de tijd om dit uit te zoeken, maar je kunt denk ik elk adres koppelen aan een Microsoft account. Bij de installatie van W8 (8.1) gebeurd dit automatisch.
Ik vermoed als je een nieuwe pc koopt met W10 en je geeft je @ziggo account op, dat dat ook wordt gekoppeld, maar zeker weten doe ik dat op dit moment nog niet.

Niek

22 juli 2015 om 21:57.
Dirk Boom zegt:

Het klopt, je kunt elk e-mailadres gebruiken als microsoft account. En dus werkt dat met Onedrive bij W 8.1 hetzelfde. Daar is niets mis mee want je hebt de PC (dus de voordeur) beveiligd met een wachtwoord.
Ik log wel eens op Onedrive in met een andere Ms account namelijk van een organisatie waar ik als vrijwilliger bezig ben. Ik kom dan dus in het Onedrive van die organisatie. Om in te loggen meld ik eerst mijn eigen Ms account af op Onedrive, waarna ik mij aanmeld met de andere Ms account. Als de browser gestopt is en weer gestart wordt, staat mijn eigen Ms account er weer.
Ik vind het erg praktisch want ik gebruik Onedrive vaak.

22 juli 2015 om 22:35.
Dirk Boom zegt:

Nog een opmerking: alhoewel dus elk e-mailadres kan fungeren als Ms account, adviseer ik wel om een provider-onafhankelijk e-mailadres te nemen, bijvoorbeeld van outlook.com of gmail. Waarom: als je met bijv. een @ziggo.nl e-mailadres werkt en van provider verandert waardoor je soms je e-mailadres kwijtraakt, dan moet je ook je Ms account wijzigen wat gemakkelijk vergeten wordt. Je behoeft zo'n e-mailadres niet per sé voor mail te gebruiken ....
NB ditzelfde geldt bij Apple-id's en Google-id's. Het werkt allemaal gelijk qua functionaliteit.

22 juli 2015 om 22:42.
Freedom zegt:

Citaat van Dirk
Het klopt, je kunt elk e-mailadres gebruiken als microsoft account. En dus werkt dat met Onedrive bij W 8.1 hetzelfde. Daar is niets mis mee want je hebt de PC (dus de voordeur) beveiligd met een wachtwoord.
___________________________________________________________

Dirk, volgens mij is die voordeur niet zo veilig. het is toch zo wanneer je opstart in veilige modus je bij accounts het wachtwoord kan verwijderen!?
Of zie ik dat verkeerd?
Soundman

23 juli 2015 om 08:52.
Niekie zegt:

Nee zo simpel is het nou ook weer niet. In XP werkte dat vaak wel ( daar zat een werkend adminstator account in zonder wachtwoord) maar in huidige versies niet meer.
Al zijn er wel wat programma's die het ww van een Windows pc kunnen achterhalen. Ik gebruik ze zelf regelmatig om mensen te helpen die hun wachtwoord vergeten zijn.

Niek

23 juli 2015 om 15:01.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Windows-Club?
Windows-Club