SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Windows-Club
Microsoft smartphone en Office
Geplaatst op 25 juli 2015 om 18:02 door InekeVogel

Sinds kort heb ik een smartphone die werkt op Microsoft. Makkelijk, want ik werk daarmee ook op mijn laptop met een Office 365 Personal abonnement. Mijn provider is KPN. Ik wil ook geen GMail of iets dergelijks.
Het lukt me niet op mijn smartphone de mails van KPN te ontvangen, hoewel ik daarvoor wel de account hebgeactiveerd (via een Microsoft account).
Een tweede vraag: via OneDrive van Office zouden smartphone en computer/laptopverbinding kunnen hebben, bijvoorbeeld om foto's van mijn smartphone naar mijn laptop over te brengen.Hoe krijg ik dat ingesteld?
Ik heb deze vragen in de hoop dat ik straks op vakantie kan gaan en alleen mijn smartphone hoef mee te nemen.

Kan iemand mij helpen?

5 reacties
Dirk Boom zegt:

Vermoedelijk kan ik helpen.
Ik heb een laptop en tablet (eig. ook een laptop) met Windows 8.1, een Smartphone met Windows Phone 8.1, gebruik Onedrive op al mijn apparatenvoor documenten en foto's, en synchroniseer mijn contactpersonen en agenda. Op de Smartphone gebruik ik het meegeleverde Office en heb ik 5 e-mailadressen van xs4all, gmail, en live.nl (dit kwam na @hotmail en voor @outlook.com en is tevens mijn Microsoft account). Verder de 'gewone' dingen als whatsapp, personenhub, facebook, messenger, en zo nog wat apps die mij interesseren. Bijv. kaarten enzo. Zo, dat was de introductie.

25 juli 2015 om 18:42.
Dirk Boom zegt:

Tja, je stelt meerdere vragen. Ik begin eens ergens:
1. Laat smartphone en laptop werken met dezelfde microsoftaccount.
2. In de instellingen van de smartphone zijn de foto's automatisch te uploaden naar Onedrive (alleen bij wifi verbinding). Ga onder 'instellingen' naar 'toepassingen' en kies 'foto's en camera'. En aangezien de laptop ook bij Onedrive kan komen (ja toch?), is de uitwisseling van foto's geen probleem.
3. Via de instellingen zijn accounts toe te voegen. KPN komt volgens mij dan bij 'ander account'. Doe dan wel IMAP, ook op de laptop, of laat de e-mails na ophalen door de laptop op de server staan (standaard worden ze daar gewist dus ze komen niet op de smartphone). Instellen van IMAP is het beste als dat gaat bij KPN.
Als het goed is, dan vindt de smartphone automatisch de serverinstellingen van het e-mailadres.

Hopelijk helpt dit een beetje. Zo niet (wat ik mij kan voorstellen) dan is rechtstreeks e-mailcontact of telefonisch contact gemakkelijker. Feel free.

25 juli 2015 om 18:53.
InekeVogel zegt:

Dank je wel Dirk! Ik ga het rustig proberen en hoop met je duidelijke uitleg verder te komen. Ik neem graag contact met je op als ik het me toch niet goed lukt. En als het wel werkt, laat ik je dat ook heel blij weten.

Ineke

25 juli 2015 om 19:41.
Dirk Boom zegt:

Ja graag, ik hoor wel. Succes.

25 juli 2015 om 22:33.
InekeVogel zegt:

Het werkt! Het heeft even geduurd, ik was al op de goede weg, maar uiteindelijk (en eerlijk gezegd met wat steunvan iemand die toevallig langs kwam) kan ik nu mijn smartphone gebruiken zoals ik ook hoopte. Ik merk nu ook hoe handig zo'n smartphone is. Dank voor je hulp.

Ineke Wieringa

29 juli 2015 om 22:14.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Windows-Club?
Windows-Club