SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Windows-Club
Mijn eerste ervaringen met Windows 10 Pro
Geplaatst op 5 augustus 2015 om 17:21 door Marixius

Gisteren heb ik een upgrade uitgevoerd van Windows 7 Ultimate naar Windows 10 Pro.
Na installatie vielmij een aantal dingen op:
1. Internet Explorer bleek ook nog aanwezig onder Accessoires. Komt dit doordat IE uit Win7 was achtergebleven, of is dit ook zo als je een schone installatie doet?Er zijn situaties denkbaar waarbij Edge niet volledig werkt, bijvoorbeeld op sites waar gebruik gemaakt wordt van Siverlight en dan kan je switchen (openen in Internet Explorer).

2. Ik heb problemen ondervonden met energiebeheer. Zo kwam vannacht mijn PC spontaan uit slaapstand tot leven. Vanmorgen echter was de PC in slaapstand terecht gekomen, maar was met geen mogelijkheid te ontwaken. Normaal moet ik de PC uit slaapstand halen door de aan/uitknop aan de voorzijde van de kast even in te drukken. Dit hielp niet. Ik kon de PC zelfs niet uitschakelen door de aan/uitknop ingedrukt te houden. Ten einde raad heb uiteindelijk de stekker uit de kast getrokken. Daarna kon ik zonder problemenopnieuw opstarten zonder in veilige modus terecht te komen.

3. Ook bij Windows 10 kun je gebruik maken van te downloaden thema's als achtergrond op je bureaublad. Bij Windows7 en Windows8.1 kon je selecteren welke foto's je van een bepaald thema wel of niet wilde zien in de diavoorstelling. Dit kun je bij Windows10 niet meer!

4. Bij de Personen-app van Win10 viel me op dat bij het invoeren van een wijziging je eerst op Gereed moet klikken, maar daarna niet moet vergeten om op het diskette symbooltje te klikken om de wijziging daadwerkelijk op te slaan. Vind ik persoonlijk nogal onhandig en feitelijk een overbodige handeling.

7 reacties
Herman99 zegt:

Hallo,
Bij mij staat IE er ook nog gewoon op. Sterker nog...hij start eigenlijk gewoon met Windows 7.
Pas als ik op START klik opent het W10 tegelscherm. En vandaar kan ik ook naar EDGE.
Ik heb alleen geen PRO, maar de gewone W10. Weet niet of dat verschil maakt.
Groet,
Herman

5 augustus 2015 om 20:00.
Marixius zegt:

Belangrijk verschil tussen Win10 Home en Pro is dat je bij Home eventuele WindowsUpdates niet kunt uitstellen. Bij Pro kun je dat wel.
Uitstellen van updates kan belangrijk zijn als je met processen bezig bent die ongestoord moeten kunnen verlopen, bijvoorbeeld tijdens videobewerking.

Heb jij een schone installatie gedaan (volledig nieuwe installatie via een DVD of USB opstartstick waarbij de oude Windows versie volledig is overschreven) of een upgrade (oude Windows versie heet dan Windows.old)?

Speciaal aandachtspunt vind ik de wijze waarop updates worden verspreid. Standaard staat in Win10 dat jouw computer ook gebruik mag worden om de updates aan anderen te verspreiden. Dit betekent dat jouw computer voor die updates als "mirror site" gebruikt kan worden. Dit gaat ten koste van jouw bandbreedte en eventuele databundel.
Leeshier hoe je dat kan uitschakelen

5 augustus 2015 om 20:13.
kareltje zegt:

Wat punt 3 betreft: Als je geselecteerde foto's in een map zet en er een opent met de Windows Media Player, kun je ze nog als diavoorstelling bekijken in W 10.

5 augustus 2015 om 22:37.
Marixius zegt:
@Kareltje
Weet jij in welke map de afbeeldingen van een gedownload thema worden opgeslagen? Ik heb al gezocht, maar kan ze niet vinden. Overigens kun je met de persoonlijke voorkeuren van de bureaublad achtergrond ook een diavoorstelling afspelen en de tijd instellen voor het wisselen van een afbeelding. Dat is niet het probleem. Probleem is dat ik nergens de thema-afbeeldingen kan vinden. Met de rechtermuisknop op het bureaublad kun je wel het volgende plaatje kiezen.
5 augustus 2015 om 23:16.
kareltje zegt:

Bedoel je die thema's voor het bureaublad?
Als je "Opslaan als" gebruikt, kun je zelf kiezen waar ze terecht komen.

.JPG
5 augustus 2015 om 23:52.
Marixius zegt:

Als je opslaan als gebruikt, dan wordt het installatieprogramma van het thema opgeslagen, maar niet de in dat thema gebruikte afbeeldingen. Het gaat mij dus om de afbeeldingen.

5 augustus 2015 om 23:55.
kareltje zegt:

Ik heb een themapack opgeslagen op 't bureaublad, als ik dat dan aanklik verschijnt het met afbeeldingen bij mijn thema's, bij de persoonlijke instellingen.

6 augustus 2015 om 00:03.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Windows-Club?
Windows-Club