SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Windows-Club
Pas op met "schone" installatie van Windows10 na upgrade naar Windows10. Niet alle apparaten werken meer!
Geplaatst op 16 augustus 2015 om 16:51 door Marixius

Mijn HP Officejet 7410 All-in-one printer wordt na een schone installatie van Windows10 niet meer herkend door de installatie software van HP. Om gebruik te kunnen maken van de scanner heb je het HP Solution Center nodig. Die geeft echter aan dat de benodigde software niet is geïnstalleerd. De All-in-One software gaat tijdens de installatie zoeken naar de printer. dit kan via USB, bedraad of draadloos. In geen van de drie gevallen wordt de AIO gevonden. Ook niet als er een IP-adres of Hostname wordt opgegeven.
Als ik via de webbrowser het IP-adres van de printer opgeef, dan krijg ik direct de betreffende printer op mijn netwerk in beeld.
Maak ik gebruik van de optie om een printer toe te voegen in Windows "Apparaten en printers", dan wordt de HP7400 series wel gevonden en geïnstalleerd. Ik kan dus nu wel printen. HP Support Assistant ziet de HP7410 ook en gaat dan weer de All-in-One software downloaden en installeren. Maar bij het toevoegen van het betreffende apparaat wordt de AIO nimmer gevonden.
Kijk ik in apparaat beheer, dan zie ik de HP 7410 onder overige apparaten met een geel uitroepteken. Er wordt bij aangegeven dat er geen stuurprogramma is.
Alles is al meerdere malen verwijderd, temp-files leeggehaald, register geschoond en opnieuw geïnstalleerd. Vrijdag heb ik met een HP Support medewerker via hulp op afstand alles doorgenomen, opnieuw geïnstalleerd en gecontroleerd, maar die kwam er ook niet uit.
Het gekke is dat mijn HP Officejet 7410 wel gewoon goed werkt onder WindowsXP, Vista, Windows7 en Windows 8.1, maar het bij nieuwe installatie onder Windows10 laat afweten. HP levert zelf geen stuurprogramma's meer voor dit apparaat en verwijst naar Windows Update die de driver zou moeten kunnen updaten. Op een of andere manier werkt het zoeken naar stuurprogramma's niet in Windows10.

Dus pas op met een schone installatie van Windows10 als je randapparaten al wat ouder zijn.

13 reacties
Niekie zegt:

Heb je geprobeerd om hem eerst te verwijderen in Apparaat beheer.
Daarna gewoon opnieuw opstarten terwijl de printer aan staat, kijken wat Windows dan doet.
Is het een netwerk printer en is je pc lid van hetzelfde netwerk?

Niek

16 augustus 2015 om 22:10.
Marixius zegt:

Verwijderen in apparaat beheer helpt niet.
Is ook al geprobeerd door HP Support medewerker.
Printer en pc zitten op zelfde netwerk.
Probleem zit hem in het niet beschikbaar zijn van de juiste printer/scanner driver voor Windows 10 in combinatie met de All-in-One software van HP.

Het idiote is dat de VueScan software van hamrick.com zonder een enkel probleem de HP 7410 op mijn netwerk detecteert en gewoon kan scannen.
Ik hou het er op dat HP bewust geen driver meer voor Windows10 beschikbaar stelt om je min of meer te dwingen een nieuwe All-in-one aan te schaffen. Dus onder Windows 7 en Windows 8.1 geen centje pijn met deze printer maar zodra een schone installatie met Windows10 is het einde oefening.
Vandaar mijn waarschuwing. Na een upgrade naar Windows10 werkt waarschijnlijk je oude apparatuur nog als Windows de oude drivers van Win7 of Win8 meeneemt, maar zodra je een schone installatie doet, wordt niets van je oude Windows versie meegenomen en heb je dus kans dat je (oude) hardware niet meer werkt omdat er geen stuurprogramma's meer geleverd worden.

17 augustus 2015 om 21:35.
Niekie zegt:

Gelet op je laatste opmerking, zou je dus dan gewoon de drivers van W7 of W8.1 64 bit moeten installeren.
Want bij een upgrade gaat hij daar mee werken. Bij een nieuwe installatie niet meer.
Dat klinkt niet logisch.
Niek

17 augustus 2015 om 22:21.
Marixius zegt:

Probleem is dat je deze drivers niet bij HP en ook niet bij MS los kunt downloaden. Dit zijn drivers die via Windows update lopen en ook niet in de installatiesoftware van HP zitten. Was het maar waar dat ik de juiste driver met het bijbehorende .inf bestand ergens kon downloaden. Dan zou ik dat meteen proberen. als netwerkprinter kan ik via Apparaten en Printers de printer gewoon toevoegen. Printen is dus geen probleem, maar ik kan het HP Solution Center niet gebruiken om te scannen, omdat de AIO-software de installatie niet kan afmaken omdat de printer niet wordt gedetecteerd.

ik ben overigens niet de enige met dit probleem, op het USA forum van HP heb ook al meldingen van andere AIO-gebruikers gezien.

17 augustus 2015 om 22:32.
Niekie zegt:

Ik zie ze op deze site toch duidelijk staan bij hp om te downloaden. Zelfs voor Windows 10.
Niek

17 augustus 2015 om 23:35.
Marixius zegt:

Dat is de All-in-One software die programma's als het HP Solution Center, Bing Bar met webprint utility, en aanschaf van HP supplies omvat, maar de drivers kunnen niet geïnstalleerd worden omdat deze AIO software de HP Officejet 7410 niet kan vinden. De AIO-software ziet de HP7410 gewoonweg niet. Niet via USB, niet via bedraad en niet via een draadloos netwerk. Gebruik je de HP Support Assistant of de HP Print and Scan Doctor, dan zien deze programma's de HP 7410 wel en constateren vervolgens dat de software voor deze printer niet is geïnstalleerd en beginnen dan de eerder genoemde AIO-software opnieuw te downloaden (273MB) en te installeren. Bij de installatie wordt dan gezien dat de AIO software al is geinstalleerd en dan wordt gevraagd of je de software wilt verwijderen, of meer wilt installeren (omdat de Bing Bar zich onder Windows10 ook niet laat installeren, of omdat je de HP Supplies niet hebt geïnstalleerd). Daarnaast heb je de mogelijkheid om een apparaat toe te voegen. Kies je voor het laatste dan krijg je de vraag hoe je het apparaat hebt aangesloten (USB, bedraad, of wireless). Vervolgens wordt er dan gezocht naar het betreffende apparaat en wordt deze dus wederom niet gevonden. Als het apparaat niet is gevonden heb je diverse opties. Waaronder "opnieuw proberen" een IP-adres opgeven of een Hostname opgeven, de troubleshoot pagina raadplegen, of hulp zoeken op het HP forum.Ik heb alle mogelijke opties al tig keer geprobeerd.Als laatste krijg je dan de opmerking dat het apparaat niet is gevonden en kun je de installatie afmaken door het apparaat op een later tijdstip toe te voegen. Je krijgt dan op het bureaublad een snelkoppeling naar "een apparaat toevoegen".

18 augustus 2015 om 00:01.
Niekie zegt:
Vreemd is dat. Nou had ik met een canon printer vanmiddag ongeveer hetzelfde probleem. Ik kon met de knoppen op de printer geen scan naar de pc sturen. Maar wel vanaf de pc een scan opdracht geven. Ook die werd pas gevonden, nadat ik hem als "standaard" printer had ingesteld.
Dat is hij normaal niet, dus dat heb ik na installatie weer terug gezet, maar ik kan dan nu wel printen.

Niek
18 augustus 2015 om 00:13.
HJesterhoudt zegt:

Ik heb een Canon MP620 printer uit 2008.
Ik durf het haast niet te zeggen, maar ik heb drivers gedownload voor Wi 8.1, op advies van Canon en tot nu toe werkt de printer. Of hij alles doet? Dat heb ik nog niet geprobeerd, maar ik heb wel geprint, gescanned en via het bijbehorende programma een oplossing gezocht en gevonden voor de verkeerd gebruikte kleur. Mijn prints werden ineens groen.
Henny

18 augustus 2015 om 19:29.
Niekie zegt:

Inderdaad Henny, die ervaring heb ik ook, dat de drivers voor W8.1 (64bit dan) ook werken voor W10 (64 bit).
Ik heb nog maar 2 x een 32 bit systeem op W10 gezet, dus daar kan ik niet goed over oordelen.

Niek

18 augustus 2015 om 22:14.
avatar
Ex-lid zegt:

Ik volg de discussie met interesse. Ik wil tzt ook w10 installeren maar ik lees over een "schone" installatie. Wat is het verschil en waar moet je op letten? Ik ben wat dat betreft een digibeet

23 augustus 2015 om 14:45.
Niekie zegt:

Je moet (als W10 gratis wilt gaan gebruiken) altijd eerst een upgrade doen naar W10. Dat houdt in, dat alles op je pc aanwezig blijft en alleen het besturing systeem wordt vervangen door W10 (even simpel gesteld). programma's blijven in principe allemaal werken etc etc.

Daarna (of daarvoor) kan je via link W10 downloaden en op een dvd of usb (4GB minimaal) stick zetten om na de upgrade aan schone installatie te doen.

Bij een schone installatie zorg je dan je persoonlijke data is gebackupped, je in principe de harde schijf geheel wist, tijdens de installatie procedure van W10 en weer heel fris begint.
Alle gebruikte programma's zal je dan opnieuw moeten installeren.

Blijft staan, dat je altijd moet beginnen met een upgrade, anders krijg je je W10 niet geactiveerd.

Niek

23 augustus 2015 om 16:51.
avatar
Ex-lid zegt:

Dankjewel voor de reacties. Als ik w10 installeer vraag ik in mijn kennissenkring wel iemand die me hierbij kan assisteren.
Groet
Sjaak

24 augustus 2015 om 15:48.
Marixius zegt:

En als belangrijke aanvulling op wat Niek schrijft over de schone installatie het volgende.
Bij een upgrade blijft vrijwel alle software en hardware zoals die onder Win7 of Win8 was geïnstalleerd gewoon draaien. In bepaalde gevallen zul je na een upgrade de antivirussoftware opnieuw moeten installeren.
Zoals Niek aangaf betekent een schone installatie dat je met een schone lei begint. Daar zitten zeker voordelen in, maar ook nadelen. Je zult bijvoorbeeld alle software die je onder je oude Windows versie had geïnstalleerd opnieuw moeten installeren. Als je oudere apparatuur hebt is het zeker oppassen, zoals ik heb ervaren. Waar oude apparatuur onder voorgaande versies van Windows prima werkte en zelfs na een upgrade ook nog, wil dit niet zeggen dat die apparatuur na een schone installatie ook nog goed werkt.

En heel belangrijk, wat Niek ook zegt,is dat je eerst je oude versie van Windows moet upgraden en activeren vóórdat je een schone installatie kunt uitvoeren.
Ook belangrijk is dat je vóór de upgrade eerst zorgt dan Windows volledig up to date is. Controleer dus eerst bij Windows Update of er nog updates zijn. Behalve andere taalversies is het ook aan te bevelen om ook de optionele updates uit te voeren.

24 augustus 2015 om 15:51.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Windows-Club?
Windows-Club