SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Windows-Club
Windows 10 downloadsnelheid desktop
Geplaatst op 16 augustus 2015 om 18:53 door HJesterhoudt

Nadat aanvankelijk de update naar Wi10 redelijk verliep, loop ik nu dagelijks op tegen problemen. Niet op al mijn ps's, maar speciaal op mijn desktop in dit geval. Mijn downloadsnelheid was gezakt van ongeveer 80 naar plm.15. Ik heb contact gehad met Ziggo die gekeken hebben wat het zou kunnen zijn en we zijn tot de conclusie gekomen dat het aan mij oude router kan liggen die tussen de pc's op de eerste verdieping en het Ziggo modem zitten. Toen ik de kabel vanuit het modem beneden rechtstreeks aansloot op een laptop kreeg ik een downloadsnelheid van meer dan 120Mbits. Dus de medewerkster van Ziggo kan heel goed gelijk hebben. Ze had mij echter ook gevraagd de netwerkadapter van mijn router, Linksys, uit te zetten. Die wilde ik dus na de hele sessie van 3 kwartier, weer aanzetten, maar dit lukte met geen mogelijkheid. Ik krijg te zien dat er voor een bepaalde adapter geen stuurprogramma is geinstalleerd. Zeg ik inschakelen dat gebeurd er dus niets.
mijn volgende stap was systeemherstel proberen. Maar ook daar kreeg ik de mededeling dat het niet gelukt was.
Uiteindelijk startte de pc toch weer op en was systeemherstel kennelijk dus wel gelukt. Maar de fouten blijven komen, nu moest ik weer mijn Norton opnieuw installeren, mijn Office opnieuw activeren, en nu blijkt dat de updates die hij opnieuw moet ophalen, gehinderd worden door een aantal apps die open zouden moeten staan. Klik ik hierop dan word ik naar de opstartapps geleid, maar ikkan niet zien, welke ik dan moet uitzetten. Zijn jullie er nog?
Mooi. Nu vraag ik mij af of ik zonder problemen nog eens de mediatool zou kunnen draaien, als het ware om Wi10 opnieuw te installeren, of kan dat ook niet.
Ik ben vanmorgen om half 11 begonnen en het is nu bijna 7 uur. Voor mijn gevoel ben ik nog geen stap verder.
Kreeg ik op het allerlaatst ook nog de vraag van Microsoft hoe tevreden ik was met Wi10......
Hellup, Henny

10 reacties
Niekie zegt:

Ik kan je aardig volgen alleen deze begrijp ik niet:
"" Ze had mij echter ook gevraagd de netwerkadapter van mijn router, Linksys, uit te zetten. Die wilde ik dus na de hele sessie van 3 kwartier, weer aanzetten, maar dit lukte met geen mogelijkheid. ""
Een router heeft geen uitschakelbare netwerk adapter.
Verder denk ik te lezen, dat je een extra router hebt staan, achter het modem/router van Ziggo.
Welk van de twee staat op DHCP en deelt IP adressen uit?
Waarom vervang je de oude router niet voor een switch ( 1 GB) als je toch bekabeld werkt op de eerste verdieping?
Dan wel een wifi extender met netwerk aansluitingen.

Niek

16 augustus 2015 om 22:17.
HJesterhoudt zegt:

Niekie, ik gebruik de (oude) Linksys router inderdaad als een soort verdeler omdat het wifi signaal niet voldoende snelheid overhield.
Het Ziggo modem staat beneden, daaraan zitten, bekabeld een blue ray speler, die weer verbinding geeft met de tv. Verder 1 kabel die naar boven gaat, waar de andere 3 pc's staan, t.w. 1x desktop en 2x laptop. De kabel gaat via een klein gaatje door de vloer samen met een tv kabel. Meer ruimte is er niet, dus die ene internetkabel loopt naar de Linksys router boven en daaruit gaan weer kabels naar de desktop en de laptops.
Misschien slaat het nergens op, maar dit was voor mij de meest logische oplossing. Bedenk dat ik ook maar een amateurtje ben, ik heb er niet voor gestudeerd. De router koos ik omdat die toch aanwezig was. Van de week heb ik2 dingen gedaan. De naam van het netwerk gewijzigd, vanwege de waarschuwingen en Wi10 geinstalleerd met behoud van bestanden.
Het viel mij op dat hierna mijn internet heel langzaam was geworden, dus dat heb ik vanmorgen eerst getest. Ipv voorheen dus een snelheid van ongeveer 80mbits hield ik er nu nog maar ongeveer minder dan 20mbits over.
Tijd om Ziggo te bellen.
Zij lieten mij in het netwerkcentrum van de desktop kijken, waar we alleen de Linksys instellingen zagen. Daar liet ze mij de netwerkadapter uitschakelen. Vervolgen de kabel van het modem beneden, rechtstreeks aansluiten op de pc, waarna ik een snelheid had van boven 121 mbits.
Hiermee was bewezen dat het snelheidsverlies niet aan het Ziggomodem lag. Dat snapte ik ook wel helemaal. Zij adviseerde om evt. een andere, nieuwe router aan te schaffen ipv deze Linksys van ongeveer 8 jaar oud.
Ik moest daarna alles weer terugzetten zoals het eerst zat en nadenken over een evt. vervanging van de router.
En daar begon de ellende dus pas goed. Want de netwerkadapter kon ik niet weer inschakelenen ik had ook geen internet meer op de desktop. Wel op de beide laptops.
Inmiddels heb ik een systeemherstel uitgevoerd naar een aantal dagen geleden. Pc gaf aan dat het herstel niet gelukt was, maar niettemin na het opnieuw opstarten de mededeling dat de pc hersteld was naar het opgegeven herstelpunt. Nu ook weer met internetverbinding. En, vreemd genoeg ook weer met een snelheid van ongeveer 70 tot 80 mbits.
Ben je er nog?
Het verhaal wordt te lang, sorry.
Ik hoop dat morgen alles weer op zijn pootjes terecht komt, want hier wordt ik niet vrolijk van. Vandaar dat ik mij afvroeg, of ik niet gewoon, nogmaals, een installatie van Wi10 zou kunnen uitvoeren met de mediatool en over de bestaande situatie van nu heen.
Maar dat durf ik niet op eigen initiatief te doen.

Henny

16 augustus 2015 om 23:06.
Niekie zegt:

In een thuisnetwerk mag altijd maar 1 apparaat de ip adressen uitdelen, dat gebeurt door de dhcp server. Elke router deelt standaard ip adressen uit.
Je Ziggo modem/router deelt die dingen dus standaard uit. (Dit kan Ziggo op verzoek uitschakelen.)
Maar als je achter een Ziggo modem/router nog een andere router hangt, delen twee van die apparaten op 1 netwerk ip adressen uit. Dat zorgt voor ip conflicten en vaak uitval van de internet verbinding.
Dus dat het heeft gewerkt snap ik sowieso al niet, tenzij iemand in één van de twee routers de dhcp heeft uitgeschakeld.
Dan nogmaals: Je hebt 1 kabel naar boven, dat is meer dan voldoende. Er is genoeg apparatuur te koop, dat geen ip adressen uitdeelt en zowel lan aansluitingen heeft als zorgt voor Wifi.
Lees deze anders eens zorgvuldig door.
En ja hoor je kunt net zoveel usb stick en dvd's maken door W10 te downloaden en daarop te zetten als je wilt.
Het is echter simpeler om via "instellingen" naar "Bijwerken en beveiliging"te gaan en daar bij systeemherstel te kiezen voor de "pc opnieuw instellen"
Dat zal sneller gaan.
Maak wel een backup van je data.

Niek

16 augustus 2015 om 23:19.
HJesterhoudt zegt:

Niek, bedankt voor je info. Ik ga er vandaag weer vrolijk mee aan de slag. Zal je tzt laten weten hoe het gaat.
groet, Henny

17 augustus 2015 om 07:03.
HJesterhoudt zegt:

Niek, ik heb gekeken naar jouw optie om de pc opnieuw in te stellen.
Maar dan blijkt toch dat bijna al mijn programma's opnieuw geinstalleerd zullen moeten worden.
Dat maakt dus weinig verschil met een schone installatie, immers al mijn 'bestanden' staan al op een externe schijf en zullen dus betrekkelijk makkelijk terug gezet kunnen worden.
Maar bij de installatie met de Media Tool Kit heb ik dat allemaal niet hoeven doen. Dit zou dus mijn voorkeur hebben.
Dan heb ik doorgelezen wat er onder jouw link staat, maar dat is eerlijk gezegd voor mij abacadabra.
Je hebt het ook over een switch, is het dan niet zo dat ik maar 1 pc tegelijk kan gebruiken?
Een van de laptops is van mijn man, die zit ook vaak achter zijn laptop als ik boven zit. Mijn eigen laptop gebruik ik vaak om lesjes op te zetten. Dus het is niet ongewoon als bij ons 3 pc's tegelijk draaien.
Dan schrijf je dat ergenoeg andere apparatuur is, met wan en lan aansluitingen. Kan je mij daarvan een voorbeeld noemen zodat ik daar eens op kan googelen. Dat lijkt me dan beter dan een nieuwe router die ook weer helemaal ingesteld moet worden.
Henny

17 augustus 2015 om 09:36.
Niekie zegt:

Als je alleen maar berdaad werkt boven, zou een strek wifi netwerk niet zo belangrijk zijn.
Je koopt dat een 4 of 8 poorts switch. In 1 poort stop je kabel die boven zit en de andere poorten kan je de kabels van de laptop stoppen.
Hier een link naar wat eenvoudige switches.
Hier een link naar een draadloos toegangspunt met 5 netwerkpoorten en wifi.
Die laatste is dus eigenlijk een switch met wifi.

Niek

17 augustus 2015 om 11:53.
HJesterhoudt zegt:

Dankjewel Niek, ik heb een Switch besteld met 5 poorten en bedraad. Dat komt morgen. Ik ben benieuwd. Verder gegaan met Wi10 en na -tig keren opstarten zijn ook alle updates weer binnen dus ik wacht het nog even af. Helaas moet ik alweer een nieuwe vraag gaan stellen, ik hoop op het goede spoor gezet te worden. Nogmaals bedankt, Henny

17 augustus 2015 om 16:28.
Niekie zegt:

Graag gedaan en bedankt voor het terug melden.

Niek

17 augustus 2015 om 17:38.
HJesterhoudt zegt:

Niek, dit wil ik even kwijt.
Ik heb vanavond de switch binnen gekregen en binnen een paar tellen aangesloten.
Nu test ik de snelheid, je zult het niet geloven op de beide laptops 122Mbts en op de desktop 118 Mbts.
De downloadsnelheid is ook net even sneller dan Ziggo voor mijn abonnement aangeeft.
Ook de problemen met de thuisgroep heb ik vanmiddag opgelost.
Het begint er op te lijken, ik ben blij.
Iedereen hartelijk bedankt voor de hulp.
Henny

18 augustus 2015 om 19:22.
Niekie zegt:

Dat is heel mooi. ben er ook blij mee. Want zo van afstand is het niet altijd gemakkelijk om te beoordelen wat de oorzaak van zo'n snelheid probleem is. Maar 2 routers in 1 netwerk gaat zonder extra instellingen nooit echt goed werken.
Zo af en toe mag het ook wel eens goed gaan toch.
Thnx voor het terug melden.

Niek

18 augustus 2015 om 22:17.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Windows-Club?
Windows-Club