SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Windows-Club
Windows 10 automatisch bericht?
Geplaatst op 28 augustus 2015 om 18:45 door ernie

Ik heb al gelezen dat er door leden Windows 10 word gebruikt.
Mijn vraag is: krijg ik automatisch bericht hiervan of moet ik zelf aktie ondernemen?
Ik heb op dit moment Windows 8.1.
Ben benieuwd, m.vr.groeten, bert

5 reacties
Niekie zegt:

Heb je nog geen wit/zwart pictogrammetje van Windows 10 rechts onder in het systeemvak van de taakbalk?
Zo niet: ga naar deze site en download daar de juiste versie van Windows 10 en upgrade je pc/laptop. Lees goed en kies "alles behouden".
Kies tijdens de installatie niet voor "Express Instellingen" maar loopt de instellingen even door. Je kunt bijna alles uitschakelen, anders weet Microsoft straks wat je eet, hoe laat en wanneer. (Bij wijze van spreken)
Loop de installatie even via de menu keuze "instellingen" even de privacy instellingen na. Daar kan ook nog het één en ander, naar eigen wens uit geschakeld worden.

Niek

28 augustus 2015 om 22:28.
Marixius zegt:

Controleer eerst Windows Update of er nog updates klaar staan om gedownload en geïnstalleerd te worden. Dit geldt zowel voor belangrijke/essentiële en optionele updates. Eventuele taalversies bij de optionele updates kun je overslaan. Kijk ook in je update geschiedenis of er wellicht mislukte updates zijn en zo ja, vermeldt dan hier de bijbehorende foutcode. In een aantal gevallen wordt de Windows10-update app geblokkeerd als gevolg van mislukte updates.

Als je downloadt van de door Niek genoemde site let er dan goed op welke versie van Windows10 je nodig hebt. Dit is ook afhankelijk van de Windows 8.1 versie die je nu hebt. Heb je Home of Pro? En is je huidige systeem 32 bits of 64 bits?

29 augustus 2015 om 21:39.
Niekie zegt:

Nou die updates op het bestaande besturing systeem, blijken niet belangrijk te zijn. Ik heb hier systemen geupgrade, die alleen van W7 waren voorzien, zelfs zonder servicepack 1, dus die misten zo'n 400 updates.
Maar zelfs dat ging prima om het systeem naar W10 te upgraden en te activeren.
Ik weet dat ik eerder het tegendeel beweerde, maar de praktijk heeft die mening achterhaald.
En zo blijkt maar weer, dat niet alles wat je op internet leest ook de waarheid is.

Niek

29 augustus 2015 om 22:29.
Marixius zegt:

Als jeupgrade via de MediaCreationTool of door middel van een zelf gecreëerde Windows10-DVD of USB-stick zal het niet altijd nodig zijn om eerst alle updates van het oude besturingsysteem binnen te halen, alhoewel een verouderde driver na de upgrade soms problemen kan veroorzaken.
Wil je upgraden via de Windows10-app (reserveren/installeren) dan is het wel zaak om een volledig bijgewerkt systeem te hebben, anders krijg je de app niet en kun je ook niet reserveren.
Dit was het probleem bij vraagsteller.

30 augustus 2015 om 19:57.
Niekie zegt:

De updates die Windows 10 binnen haalt vlak voor de eigenlijke installatie zijn driver updates voor de hardware, voor zover aanwezig bij Microsoft.
Het enige verschil bij het upgraden via een usbstick/dvd, of via de tool (dei ik in de link geef) is, dat je in het eerste geval niets meer hoeft te downloaden, maar de zaak vanaf usb/dvd wordt ingelezen. Verder is de gehele procedure hetzelfde.
En ja wachten tot W10 wordt aangeboden is vrij zinloos, als je hem zo kunt binnen halen.

Niek

30 augustus 2015 om 21:51.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Windows-Club?
Windows-Club