SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Windows-Club
upgrade naar Windows 10
Geplaatst op 10 oktober 2015 om 19:23 door Rosa

Goedenavond, vlg de overstaphulp van Seniorweb moet ik vooraf mijn ( Avira) virusscanner verwijderen, 1ste vraag: is het niet genoeg om die tijdens de upgrade uit te schakelen? Dat zou ik liever doen. 2de vraag: ook moet ik de nieuwste Windows Live Mail vooraf downloaden, is dat wel nodig? alles werkt goed. Zo ja, kan dat over de bestaande heen? ik hebgeen kijk op accounts e.d. als er soms om gevraagd wordt.Dank voor uw reactie. Rosa.

7 reacties
Niekie zegt:

Ik ken de overstaphulp van SW niet, maar waarom zou je Avira moeten verwijderen?
Waarom men dat adviseert is mij één heel groot raadsel.

En welke versie van WLM (Windows Live Mail) gebruik je? Als dit versie Versie 2012 (Build 16.4.3528.0331 ) is (Dit kan je zien als je links boven op bestand klikt en op "Informatie" klikt) dan kan dat gewoon blijven staan.
Is het oudere versie dan zou ik inderdaad HIER de laaste versie van Windows Live Essentials ophalen. Kies bij het downloaden de keuze om zelf de te installeren onderdelen te kiezen. Zo wordt je bespaart voor ouderlijk toezicht en wat meer n.m.m. ongewenst spul.

Oudere versie van WLM kunnen inderdaad problemen geven met Windows 10.
Daarna zou ik gewoon naar w10 gaan upgraden.

Niek

10 oktober 2015 om 22:14.
Dirk Boom zegt:

Daarnaast heeft W10 ook eenprima mailapp die zichtbaar wordt bij openen van het startmenu en bijv. aan de taakbalk is vast te maken. Dus e-mailen kan ook zonder WLM.

10 oktober 2015 om 23:21.
Rosa zegt:

Dank Niekie en Dirk voor jullie adviezen. De overstaphulp van S.W.is te vinden > Home> tips en uitleg> Windows 10> overstaphulp.Daarin staat dat een anti-viruspr. wel eens dwars kan gaan liggen bij upgraden. Zal ik hem maar gewoon laten staan? Jullie hebben ervaring.WLM heb ik versie 11. Dus de nieuwste vooraf installeren lijkt me goed. Hoef ik de oude niet eerst te verwijderen? Graag nog even jullie mening over deze 2 vragen. O ja. ik werk met Windows 7.Die mailapp van Windows 10 kan ik altijd nog eens bekijken. M'n bestanden heb ik veilig gesteld.Morgenochtend begin ik, wel met wat spanning, aan het hele proces. Daarna bericht ik of het is gelukt.Rosa.

11 oktober 2015 om 17:21.
Niekie zegt:

" Wel eens" ja. Kaspersky kan soms vervelend doen, maar ik heb van Avira nog niet zoiets gelezen.
En nee de nieuwste versie van WLM kan gewoon over de oude heen en als alles normaal gaat heb je daarna alles nog wat mail betreft.

Niek

11 oktober 2015 om 18:20.
Rosa zegt:
Ik heb WLM 2012 gedownload. Intussen sprak ik mijn pc-leverancier die mij afraadt W.10 te installeren. Ben besloten het bij W.7 te houden daar hij zei dat deze nog tot 2025 werkt. Nu wil ik graag het ikoontje van het startmenu verwijderen en geen pop ups meer krijgen voorW.10. Kan iemand mij vertellen hoe? Vast bedankt,Rosa
12 oktober 2015 om 18:40.
Niekie zegt:

De windows 7 ondersteuning stopt op 14 januari 2020 overigens.
Zie deze site.
Maar op deze site kan je lezen hoe je van die meldingen over W10 afkomt.

Niek

12 oktober 2015 om 19:30.
Rosa zegt:

Dank je wel Niekie, deze sites doorgenomen enbespreek dit nog even met mijnpc-verkoper. Hijdenktdat m'n printer e.d. niet goed zal werken. Stel het wel even uit.Rosa.

12 oktober 2015 om 21:26.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Windows-Club?
Windows-Club