Menu Zoek

Dit is een cursus die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.

Deze cursus is gearchiveerd op 13 september 2019.

Aan de slag met Facebook

Dankzij Facebook onderhoudt u gemakkelijk contact met vrienden en familie en spoort u oude bekenden van vroeger op. U ziet wat voor werk ze tegenwoordig doen en waar ze wonen, en misschien zijn er leuke foto’s te bekijken. Het is erg simpel om contact te leggen. U reageert bijvoorbeeld op een foto of u verzendt een persoonlijk berichtje.
Ruim de helft van de Nederlanders is al te vinden op Facebook. U straks ook?

Wat is Facebook?
Facebook is een sociaal netwerk: dienst waarop u informatie over uzelf kwijt kunt en deze deelt met bekenden. U deelt bijvoorbeeld leuke foto’s en informatie over uw interesses en dagelijkse bezigheden. Dit deelt u met bekenden die u zelf uitnodigt voor een digitale vriendschap. Zij kunnen de informatie bekijken die u op uw persoonlijke pagina hebt staan. Mensen kunnen niet ongevraagd vrienden met u worden, u moet vriendschapsverzoeken van anderen bevestigen en als u mensen uitnodigt moeten zij uw uitnodiging eerst accepteren. Andere voorbeelden van sociale netwerken zijn Twitter, LinkedIN, SchoolBANK, Instagram en Google+. Facebook is te gebruiken via de website in een internetbrowser (bijvoorbeeld Internet Explorer), maar ook via een app voor smartphone en tablet. In deze cursus gaan wij in op het gebruik van van Facebook via de website.

Inhoud
In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Een Facebookaccount maken
  • Uw Facebookprofiel
  • Facebookvrienden
  • Berichten op Facebook
  • Een fotoalbum op Facebook
  • Privacy en veiligheid
  • Uw Facebookaccount verwijderen

Benodigdheden
Het enige wat u nodig hebt voor deze cursus is een computer verbonden met internet en een e-mailadres.
Deze cursus is gericht op het gebruik van Facebook in een internetbrowser op een gewone computer. Bij het gebruik van een tablet of smartphone zult u merken dat dit op veel punten afwijkt.

Facebook is altijd in beweging
De website van Facebook wordt voortdurend verbeterd en uitgebreid. Het kan dus gebeuren dat u op uw scherm net iets anders ziet dan in de cursus wordt beschreven, of dat een bepaalde knop of link net even ergens anders staat. Meestal zal de uitleg wel te volgen zijn. Mocht u er echt niet uitkomen, dan kunt u vanuit de cursus een vraag stellen met de optie 'Vraag stellen', die u boven- en onderaan ieder onderdeel vindt.

Cursussen in SeniorWeb Leslocaties
Met de SeniorWeb Online Cursussen leert u geheel zelfstandig en in uw eigen tempo op momenten dat het u uitkomt. Dit is niet voor iedereen de meest geschikte manier om nieuwe kennis en vaardigheden op te doen. Misschien leert u liever samen met anderen en onder begeleiding van een docent? Dan is een cursus in één van de ruim vierhonderd SeniorWeb Leslocaties iets voor u. In verschillende leslocaties worden cursussen verzorgd over Facebook. Op onze website kunt u eenvoudig kijken of er een leslocatie bij u in de buurt is.

Meer informatie op de website
Op de website van SeniorWeb vindt u binnen het thema Internet het onderwerp Sociale media. Na het volgen van de cursus kunt u hier nieuwe artikelen en tips over Facebook terugvinden.

SeniorWeb boeken
IAan de slag met Facebook 100x135n de SeniorWeb Webwinkel vindt u het boek Aan de slag met Facebook. De inhoud van het boek sluit aan bij de inhoud van deze online cursus. U bestelt het boek voor € 10,75 (inclusief verzendkosten) hier: Aan de slag met Facebook.

Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.