Menu Zoek

Foto's beheren en bewerken (iPad)

De app Foto's is de standaardapp voor uw foto's op de iPad. Leer in deze cursus foto's opslaan, ordenen en bewerken. Na de cursus weet u ook hoe u de mooiste foto's deelt met anderen.

Inhoud
In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Het verschil tussen de app Camera en de app Foto’s.
 • Foto’s bewaren via iCloud.
 • De indeling van de app Foto’s.
 • Fotoalbums maken en gebruiken.
 • Foto’s delen en verwijderen.
 • De verschillende mogelijkheden van fotobewerking.

Benodigdheden
Voor deze cursus hebt u het volgende nodig:

 • Een iPad met iPadOS 16. Hebt u een eerdere versie van het besturingssysteem dan kunnen er verschillen zijn.
 • Een Apple ID
 • Wifi

Versie iPadOS
Deze cursus is bedoeld voor een iPad met het besturingssysteem iPadOS 16 erop. Daarvoor maakte de iPad gebruik van het besturingssysteem iOS. Zoek als volgt op welk iOS of iPadOS er op de iPad staat:

 • Tik op Instellingen Instellingen > Algemeen > Info.
 • Kijk achter 'Software-versie' of 'iPadOS-versie' om te zien welk besturingssysteem op de iPad staat.

Vragen stellen
Komt u er tijdens het volgen van de cursus niet helemaal uit? Bij elk onderdeel in de cursus kunt u een vraag stellen aan een ondersteuner van SeniorWeb. Klik daarvoor op de link Stel een vraag. Deze staat onder elk onderdeel.

Cursussen in SeniorWeb Leslocaties
Met de SeniorWeb Online Cursussen leert u geheel zelfstandig en in uw eigen tempo op momenten dat het u uitkomt. Dit is niet voor iedereen de meest geschikte manier om nieuwe kennis en vaardigheden op te doen. Misschien leert u liever samen met anderen en onder begeleiding van een docent? Dan is een cursus in één van de ruim vierhonderd SeniorWeb Leslocaties iets voor u. In veel leslocaties worden cursussen verzorgd over de iPad. Op onze website kunt u eenvoudig kijken of er een leslocatie bij u in de buurt is.

Printversie in de SeniorWeb Webwinkel
Alle onderdelen van deze online cursus zijn af te drukken. Maar om het gemakkelijk te maken bieden we SeniorWeb-leden een volledig uitgeprinte cursus aan via onze webwinkel: Cursus - Foto's beheren en bewerken (iPad)

Meer informatie op de website
Op de website van SeniorWeb vindt u bij Apple het onderwerp iPad. (Kies in het menu boven elke pagina Tips & Uitleg > Apple > iPad). Hier vindt u tal van artikelen en tips over de iPad.

Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.