SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Foto's beheren en bewerken (iPad)

De app Foto's is de standaardapp voor uw foto's op de iPad. In deze cursus leert u de foto's opslaan, ordenen en bewerken. En na de cursus weet u ook hoe u uw mooiste foto's deelt met anderen.

Inhoud
In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Het verschil tussen de app Camera en de app Foto’s.
 • Foto’s bewaren via iCloud.
 • De indeling van de app Foto’s.
 • Fotoalbums maken en gebruiken.
 • Foto’s delen en verwijderen.
 • De verschillende mogelijkheden van fotobewerking.

Benodigdheden
Voor deze cursus hebt u het volgende nodig:

 • Een iPad met iOS 12 (een iPhone kan eventueel ook). Hebt u een eerdere versie van het besturingssysteem dan kunnen er verschillen zijn.
 • Een Apple ID
 • Wifi

Versie iOS
Deze cursus is bedoeld voor een iPad met het besturingssysteem iOS 12 erop. Zoek als volgt op welk iOS er op de iPad staat:

 • Tik op Instellingen Instellingen > Algemeen > Info.
 • Kijk achter 'Versie' om te zien welke versie op de iPad staat.

Vragen stellen
Komt u er tijdens het volgen van de cursus niet helemaal uit? Bij elk onderdeel in de cursus kunt u een vraag stellen aan een ondersteuner van SeniorWeb. Klik daarvoor op de link Stel een vraag. Deze staat boven en onder elk onderdeel.

Cursussen in SeniorWeb Leslocaties
Met de SeniorWeb Online Cursussen leert u geheel zelfstandig en in uw eigen tempo op momenten dat het u uitkomt. Dit is niet voor iedereen de meest geschikte manier om nieuwe kennis en vaardigheden op te doen. Misschien leert u liever samen met anderen en onder begeleiding van een docent? Dan is een cursus in één van de ruim vierhonderd SeniorWeb Leslocaties iets voor u. In veel leslocaties worden cursussen verzorgd over de iPad. Op onze website kunt u eenvoudig kijken of er een leslocatie bij u in de buurt is.

Meer informatie op de website
Op de website van SeniorWeb vindt u bij Apple het onderwerp iPad. (Kies in het menu boven elke pagina Tips & Uitleg > Apple > iPad). Hier vindt u tal van artikelen en tips over de iPad.

Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.