Menu Zoek

Dit is een cursus die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.

Deze cursus is gearchiveerd op 12 januari 2022.

Leren werken met Android

Leer in deze cursus de basis van een smartphone of tablet met het besturingssysteem Android onder de knie krijgen. We geven uitleg over het besturingssysteem en de beveiliging van het apparaat. Maar natuurlijk leert u vooral ook over de veelgebruikte mogelijkheden, zoals internetten, e-mailen, bellen en apps gebruiken.

Inhoud

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Het besturingssysteem Android.
  • Bedienen van een Android-apparaat.
  • In gebruik nemen van een Android-apparaat.
  • Surfen op internet met Chrome.
  • E-mailen met Gmail.
  • Bellen met een Android-smartphone.
  • Werken met de Play Store.
  • Beveiligen van een Android-apparaat.
Benodigdheden

Voor deze cursus hebt u een Android-smartphone of -tablet met toegang tot het internet nodig.

Verschillende apparaten en versies besturingssysteem

Iedereen met een smartphone of tablet met het besturingssysteem Android kan deze cursus volgen. De cursus is zoveel mogelijk geschikt gemaakt voor verschillende Android-apparaten. Het maakt daardoor dus niet uit of u een smartphone of tablet hebt en van welke leverancier deze is. Ook de versie van het besturingssysteem speelt een minder grote rol.

Vraag stellen

Komt u er tijdens het volgen van de cursus toch niet helemaal uit? Bij elk onderdeel van de cursus kunt u een vraag stellen aan een ondersteuner van SeniorWeb. Klik daarvoor op de link Stel een vraag. Deze link staat onder elk onderdeel.

Meer informatie op de website

Op de website van SeniorWeb staat meer informatie over het onderwerp Android. Zowel voor smartphones als tablets met dit besturingssysteem. Klik voor deze informatie op de menubalk op Tips & Uitleg > Tablet & Smartphone > Android-tablet of Android-smartphone.

Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.