Menu Zoek

Deze cursus werken we niet meer bij. Daarom is de informatie misschien oud.

Deze cursus is gearchiveerd op 2 januari 2024.

Online opslag en back-up met Dropbox

Let op: deze cursus stopt per 1 januari 2024 en we werken de cursus niet meer bij.

Sla bestanden op in de cloud en bekijk ze via verschillende apparaten. In deze cursus leert u wat opslaan in de cloud inhoudt en hoe dat werkt bij Dropbox.

Inhoud
In deze cursus over Dropbox komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Uitleg over de cloud en clouddiensten.
  • Aanmaken Dropbox-account.
  • Beheren van opslagruimte.
  • Installeren en inloggen op verschillende apparaten.
  • Ordenen van bestanden.
  • Delen van bestanden.

Benodigdheden
Voor deze cursus hebt u een computer of laptop met internetverbinding nodig. Daarnaast bespreken we ook de mogelijkheden voor smartphone en tablet. Voorkennis van werken met bestanden en mappen is prettig. Lees daarvoor eventueel het artikel ‘De Verkenner (Windows 10)’ of ‘Mac-computers: Finder’.

Vragen stellen
Komt u er tijdens het volgen van de cursus niet helemaal uit? Bij elk onderdeel in de cursus kunt u een vraag stellen aan een ondersteuner van SeniorWeb. Klik daarvoor op de link Stel een vraag. Deze staat onder elk onderdeel.

Printversie in de SeniorWeb Webwinkel
Alle onderdelen van deze online cursus zijn af te drukken. Maar om het gemakkelijk te maken bieden we SeniorWeb-leden een volledig uitgeprinte cursus aan via onze webwinkel: Cursus - Online opslag en back-up met Dropbox

Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.