Menu Zoek

Online opslag en back-up met OneDrive

Sla bestanden op in de cloud en bekijk ze via verschillende apparaten. In deze cursus leert u wat opslaan in de cloud inhoudt en hoe dat werkt bij OneDrive, de opslagdienst van Microsoft.

Inhoud

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Uitleg over de cloud en clouddiensten.
  • Aanmaken van een Microsoft-account.
  • Installeren en inloggen op verschillende apparaten.
  • Beheren van opslagruimte.
  • Ordenen van bestanden en foto’s.
  • Delen van bestanden en mappen.

Benodigdheden


Voor deze cursus hebt u een Windows 10 of 11-computer, Mac of mobiel apparaat met internetverbinding nodig. Voorkennis van werken met bestanden en mappen is prettig. Lees daarvoor eventueel het artikel ‘De Verkenner (Windows)’ of ‘Mac-computers: Finder’.

Vragen stellen


Komt u er tijdens het volgen van de cursus niet meer helemaal uit? Bij elk onderdeel in de cursus kunt u een vraag stellen aan een ondersteuner van SeniorWeb. Klik daarvoor op de link Stel een vraag. Deze staat onder elk onderdeel.

Printversie in de SeniorWeb Webwinkel
Alle onderdelen van deze online cursus zijn af te drukken. Maar om het gemakkelijk te maken bieden we SeniorWeb-leden een volledig uitgeprinte cursus aan via onze webwinkel: Cursus - Online opslag en back-up met OneDrive

Meer informatie op de website


Op de website van SeniorWeb staat onder het thema ‘Online gegevens bewaren’ meer informatie over OneDrive en andere opslagdiensten. Klik in het menu boven elke pagina op Tips & Uitleg > Internet > Online gegevens bewaren.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.