SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Online opslag en back-up met OneDrive

Sla bestanden op in de cloud en bekijk ze via verschillende apparaten. In deze cursus leert u wat opslaan in de cloud inhoudt en hoe dat werkt bij OneDrive, de opslagdienst van Microsoft.

Inhoud
In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Uitleg over de cloud en clouddiensten.
  • Aanmaken van een Microsoft-account.
  • Installeren en inloggen op verschillende apparaten.
  • Beheren van opslagruimte.
  • Ordenen van bestanden en foto’s.
  • Delen van bestanden en mappen.

Benodigdheden
Voor deze cursus hebt u een Windows 10-computer of mobiel apparaat met internetverbinding nodig. Voorkennis van werken met bestanden en mappen is prettig. Lees daarvoor eventueel het artikel ‘De Verkenner (Windows 10)’ of ‘Mac-computers: Finder’.

Vragen stellen
Komt u er tijdens het volgen van de cursus niet meer helemaal uit? Bij elk onderdeel in de cursus kunt u een vraag stellen aan een ondersteuner van SeniorWeb. Klik daarvoor op de link Stel een vraag. Deze staat boven en onder elk onderdeel.

Meer informatie op de website
Op de website van SeniorWeb staat onder het thema ‘Online gegevens bewaren’ meer informatie over OneDrive en andere opslagdiensten. Klik in het menu boven elke pagina op Tips & Uitleg > Internet > Online gegevens bewaren.

Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.