Menu Zoek

Dit is een cursus die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.

Deze cursus is gearchiveerd op 30 april 2022.

Starten met de iPad - stopt

Deze cursus stopt binnenkort en wordt daarom niet langer ondersteund. Behaalt u voor de einddatum het certificaat, dan blijft dit voor u beschikbaar op 'Mijn cursussen' via het tabblad 'Afgeronde cursussen'. We bieden drie andere cursussen over de iPad aan; 'iPad bedienen', 'Basisinstellingen van een iPad' en 'Werken met een iPad'.

Inhoud
In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • De iPad instellen bij eerste gebruik.
  • Bediening van de iPad.
  • De verschillende e-mailmogelijkheden op de iPad.
  • Surfen op internet met Safari.
  • Downloaden van apps en werken met de App Store.
  • De beveiliging van uw iPad.

Benodigdheden
Voor deze cursus hebt u een iPad nodig en wifi.

Versie besturingssysteem
Deze cursus is geschreven voor een iPad met het besturingssysteem iPadOS 14. Bekijk welk besturingssysteem u hebt door op de iPad te tikken op Instellingen > Algemeen > Info. Achter 'Softwareversie' staat welke versie er op de iPad staat.

iPadOS 14 is geschikt voor de iPad Pro, iPad (5e t/m 8e generatie), iPad Air 2, iPad Air 3e en 4e generatie, iPad mini 4 en iPad mini 5e generatie. Beschikt u over een ouder model? Dan kunt u niet updaten naar iPadOS 14 en houdt u een lagere versie van het besturingssysteem.

Cursussen in SeniorWeb Leslocaties
Met de SeniorWeb Online Cursussen leert u geheel zelfstandig en in uw eigen tempo op momenten dat het u uitkomt. Dit is niet voor iedereen de meest geschikte manier om nieuwe kennis en vaardigheden op te doen. Misschien leert u liever samen met anderen en onder begeleiding van een docent? Dan is een cursus in één van de ruim vierhonderd leslocaties iets voor u. In veel leslocaties worden cursussen verzorgd over de iPad. Bekijk op onze website of er een leslocatie bij u in de buurt is.

Meer informatie op de website
Op de website van SeniorWeb vindt u onder bij Apple het onderwerp iPad. (Kies in het menu boven elke pagina Tips & Uitleg > Apple > iPad). Hier vindt u tal van artikelen en tips over de iPad.


Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.