Menu Zoek

Starten met de iPad

In deze cursus leert u omgaan met de iPad met besturingssysteem iPadOS 14. Van de basisinstellingen tot de beveiliging van het toestel. En met uw iPad wilt u natuurlijk vooral e-mailen, surfen op internet en apps gebruiken. Alles om de basis van dit apparaat onder de knie te krijgen, komt in deze cursus aan bod.

Inhoud
In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • De iPad instellen bij eerste gebruik.
  • Bediening van de iPad.
  • De verschillende e-mailmogelijkheden op de iPad.
  • Surfen op internet met Safari.
  • Downloaden van apps en werken met de App Store.
  • De beveiliging van uw iPad.

Benodigdheden
Voor deze cursus hebt u een iPad nodig en wifi.

Versie besturingssysteem
Deze cursus is geschreven voor een iPad met het besturingssysteem iPadOS 14. Bekijk welk besturingssysteem u hebt door op de iPad te tikken op Instellingen > Algemeen > Info. Achter 'Softwareversie' staat welke versie er op de iPad staat.

iPadOS 14 is geschikt voor de iPad Pro, iPad (5e t/m 8e generatie), iPad Air 2, iPad Air 3e en 4e generatie, iPad mini 4 en iPad mini 5e generatie. Beschikt u over een ouder model? Dan kunt u niet updaten naar iPadOS 14 en houdt u een lagere versie van het besturingssysteem.

Cursussen in SeniorWeb Leslocaties
Met de SeniorWeb Online Cursussen leert u geheel zelfstandig en in uw eigen tempo op momenten dat het u uitkomt. Dit is niet voor iedereen de meest geschikte manier om nieuwe kennis en vaardigheden op te doen. Misschien leert u liever samen met anderen en onder begeleiding van een docent? Dan is een cursus in één van de ruim vierhonderd leslocaties iets voor u. In veel leslocaties worden cursussen verzorgd over de iPad. Bekijk op onze website of er een leslocatie bij u in de buurt is.

Meer informatie op de website
Op de website van SeniorWeb vindt u onder bij Apple het onderwerp iPad. (Kies in het menu boven elke pagina Tips & Uitleg > Apple > iPad). Hier vindt u tal van artikelen en tips over de iPad.


Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.