SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Starten met de iPad

In deze cursus leert u omgaan met de iPad met besturingssysteem iOS 12. Van de basisinstellingen tot de beveiliging van het toestel. En met uw iPad wilt u natuurlijk vooral e-mailen, surfen op internet en apps gebruiken. Alles om de basis van dit apparaat onder de knie te krijgen, komt in deze cursus aan bod.

Inhoud
In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • De iPad instellen bij eerste gebruik.
  • Bediening van de iPad.
  • De verschillende e-mailmogelijkheden op de iPad.
  • Surfen op internet met Safari.
  • Downloaden van apps en werken met de App Store.
  • De beveiliging van uw iPad.

Benodigdheden
Om deze cursus te kunnen volgen hebt u een iPad nodig en wifi.

Versie iOS
Deze cursus is bedoeld voor een iPad met het nieuwste besturingssysteem iOS 12 erop. U kunt zien welk iOS u hebt door op de iPad te tikken op Instellingen > Algemeen > Info. Kijk vervolgens achter 'Versie' om te zien welke versie op uw iPad staat.

iOS 12 is geschikt voor de iPad Pro, iPad Air, iPad Air 2, iPad (2017), iPad (2018), iPad mini 2, 3 en 4. Beschikt u over een ouder model? Dan kunt u dus niet updaten naar iOS 12 en houdt u een lagere versie van het besturingssysteem.

Cursussen in SeniorWeb Leslocaties
Met de SeniorWeb Online Cursussen leert u geheel zelfstandig en in uw eigen tempo op momenten dat het u uitkomt. Dit is niet voor iedereen de meest geschikte manier om nieuwe kennis en vaardigheden op te doen. Misschien leert u liever samen met anderen en onder begeleiding van een docent? Dan is een cursus in één van de ruim vierhonderd SeniorWeb Leslocaties iets voor u. In veel leslocaties worden cursussen verzorgd over de iPad. Op onze website kunt u eenvoudig kijken of er een leslocatie bij u in de buurt is.

Meer informatie op de website
Op de website van SeniorWeb vindt u onder bij Apple het onderwerp iPad. (Kies in het menu boven elke pagina Tips & Uitleg > Apple > iPad). Hier vindt u tal van artikelen en tips over de iPad.


Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.