SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Starten met de iPhone

In deze cursus leert u omgaan met de iPhone en het besturingssysteem iOS 12. Alles om de basis van dit apparaat onder de knie te krijgen, komt in deze cursus aan bod. Berichten versturen, bellen, e-mailen, surfen op internet en apps gebruiken.

In deze cursus leert u omgaan met de iPhone. Alles om de basis van dit apparaat onder de knie te krijgen, komt in deze cursus aan bod. Berichten versturen, bellen, e-mailen, surfen op internet en apps gebruiken. U kunt het na deze cursus.

Inhoud
In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • De basisbediening.
  • De basisinstellingen.
  • Sms’en en bellen.
  • De e-mailmogelijkheden.
  • Surfen op internet met Safari.
  • Downloaden van apps en werken met de App Store.
  • De beveiliging van de iPhone.

Benodigdheden
Om deze cursus te kunnen volgen hebt u een iPhone 5s of nieuwer nodig met een simkaart. Verder hebt u een internetabonnement nodig via uw telefoonprovider (gekoppeld aan de simkaart) of kunt u verbinding maken met internet via wifi.

Versie iOS
Deze cursus is bedoeld voor een iPhone met het nieuwste besturingssysteem iOS 12 erop. U kunt zien welke versie van iOS u hebt door op de iPhone te tikken op Instellingen 080515_cursusiphone_appinstellingen > Algemeen > Info. Kijk vervolgens achter 'Versie' om te zien welke versie op uw iPhone staat. Hebt u nog iOS 11 op uw iPhone staan, dan zijn er twee mogelijkheden:

  1. U hebt een iPhone 5s, 6, 6 plus, 6s, 6s plus, SE, 7, 7 plus, 8, 8 plus, X, Xr, Xs Max of Xs. Volg uit de cursus eerst de stappen uit ‘De iPhone updaten’ in het onderdeel ‘Beveiliging’. Dan kunt u daarna met iOS 12 van start met de cursus.
  2. U hebt een oudere iPhone en kunt niet updaten naar iOS 12. Ook met iOS 11 kunt u de cursus doornemen, maar realiseer u dan wel dat stappen kunnen afwijken of dat er opties besproken worden die in iOS 11 niet aanwezig zijn.

Vragen stellen
Komt u er tijdens het volgen van de cursus niet meer helemaal uit? Bij elk onderdeel in de cursus kunt u een vraag stellen aan een ondersteuner van SeniorWeb. Klik daarvoor op de link Stel een vraag. Deze staat boven en onder elk onderdeel.

Meer informatie op de website
Op de website van SeniorWeb vindt u bij Apple het onderwerp iPhone. (Kies in het menu boven elke pagina Tips & Uitleg > Apple > iPhone). Hier vindt u verschillende artikelen en tips over de iPhone.

Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.