Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Dit is een cursus die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.

Deze cursus is gearchiveerd op 23 maart 2022.

Starten met de iPhone - stopt

Deze cursus stopt binnenkort en wordt daarom niet langer ondersteund. Behaalt u voor de einddatum het certificaat, dan blijft dit voor u beschikbaar op 'Mijn cursussen' via het tabblad 'Afgeronde cursussen'. We bieden drie andere cursussen over de iPhone aan; 'iPhone bedienen', 'Basisinstellingen van een iPhone' en 'Werken met een iPhone'.

In deze cursus leert u omgaan met de iPhone. Alles om de basis van dit apparaat onder de knie te krijgen, komt in deze cursus aan bod. Berichten versturen, bellen, e-mailen, surfen op internet en apps gebruiken. U kunt het na deze cursus.

Inhoud
In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • De basisbediening.
  • De basisinstellingen.
  • Sms’en en bellen.
  • De e-mailmogelijkheden.
  • Surfen op internet met Safari.
  • Downloaden van apps en werken met de App Store.
  • De beveiliging van de iPhone.

Benodigdheden
Om deze cursus te kunnen volgen hebt u een iPhone 5s of nieuwer nodig met een simkaart. Verder hebt u een internetabonnement nodig via uw telefoonprovider (gekoppeld aan de simkaart) of kunt u verbinding maken met internet via wifi.

Versie iOS
Deze cursus is bedoeld voor een iPhone met het nieuwste besturingssysteem iOS 14 erop. U kunt zien welke versie van iOS u hebt door op de iPhone te tikken op Instellingen App Instellingen > Algemeen > Info. Kijk vervolgens achter 'Softwareversie' om te zien welke versie op uw iPhone staat. Hebt u nog iOS 13 op uw iPhone staan, dan zijn er twee mogelijkheden:

  1. U hebt een iPhone 6s, 6s plus, SE, 7, 7 plus, 8, 8 plus, X, Xr, Xs Max, Xs, 11, 11 Pro of iPhone 11 Pro Max. Volg uit de cursus eerst de stappen uit ‘De iPhone updaten’ in het onderdeel ‘Beveiliging’. Dan kunt u daarna met iOS 14 van start met de cursus.
  2. U hebt een oudere iPhone en kunt niet updaten naar iOS 14. Ook met iOS 13 kunt u de cursus doornemen, maar realiseer u dan wel dat stappen kunnen afwijken of dat er opties besproken worden die in iOS 13 niet aanwezig zijn.

Vragen stellen
Komt u er tijdens het volgen van de cursus niet meer helemaal uit? Bij elk onderdeel in de cursus kunt u een vraag stellen aan een ondersteuner van SeniorWeb. Klik daarvoor op de link Stel een vraag. Deze staat onder elk onderdeel.

Meer informatie op de website
Op de website van SeniorWeb vindt u bij Apple het onderwerp iPhone. (Kies in het menu boven elke pagina Tips & Uitleg > Apple > iPhone). Hier vindt u verschillende artikelen en tips over de iPhone.

Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.