SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Starten met Windows 10

Windows 10 is het nieuwste besturingssysteem van Microsoft. Vanaf het Bureaublad nemen wij u mee langs de belangrijkste onderdelen. U leert mappen en bestanden te beheren en te werken met apps (programma's), internet en e-mail. U sluit af met enkele lessen over onderhoud en veiligheid.

Inhoud
In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Een korte introductie op Windows 10, wat een Microsoft-account is en wanneer u dat nodig hebt.
  • De mogelijkheden van het Bureaublad.
  • Bestanden en mappen beheren met Windows Verkenner.
  • Wat apps zijn en hoe u ermee omgaat.
  • Wat de Store is en hoe u het gebruikt.
  • Internetten met de browser Edge.
  • E-mailen met de app Mail.
  • Onderhoud en veiligheid.

Benodigdheden
Voor deze cursus hebt u een computer met Windows 10 nodig en een Microsoft-account.

Versie Windows 10
Microsoft komt twee keer per jaar met een update voor het besturingssysteem Windows 10. In deze cursus bespreken we de stappen aan de hand van de meest actuele versie van Windows 10. Als u een eerdere versie hebt, is de cursus goed te maken maar zullen er soms kleine verschillen zijn. Wilt u weten welke versie het meest actueel is en welke versie u hebt? Lees dan de tip ‘Welke Windows 10-versie heb ik?’.

Voordat u begint
Wij gaan er in de cursus vanuit dat u een Microsoft-account hebt. Hebt u nog geen Microsoft-account? Maak er dan eerst een aan via de instructies in het artikel ‘Microsoft-account aanmaken’.

Vragen stellen
Komt u er tijdens het volgen van de cursus niet meer helemaal uit? Bij elk onderdeel in de cursus kunt u een vraag stellen aan een ondersteuner van SeniorWeb. Klik daarvoor op de link Stel een vraag. Deze staat boven en onder elk onderdeel.

Printversie in de SeniorWeb Webwinkel
Alle onderdelen van deze online cursus zijn af te drukken. Maar om het u gemakkelijk te maken bieden we een volledig uitgeprinte cursus aan via onze webwinkel: Cursus - Starten met Windows 10

Meer informatie op de website
Op de website van SeniorWeb vindt u het onderwerp Windows (kies in het menu Tips & uitleg > Windows). Klik vervolgens in het menu aan de linkerkant op Windows 10. Hier vindt u artikelen en tips over Windows 10.


Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.