Menu Zoek

Deze cursus werken we niet meer bij. Daarom is de informatie misschien oud.

Deze cursus is gearchiveerd op 2 januari 2024.

Veiligheid en onderhoud (Windows 10)

Let op: Deze cursus wordt niet meer bijgewerkt en verdwijnt per 1 januari.

In deze cursus laten we zien hoe u de computer kunt beveiligen en onderhouden. Leer een goed wachtwoord kiezen, antivirus- en antispywaresoftware gebruiken, back-ups maken, herstelpunten terugzetten en programma's verwijderen.

Inhoud
In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Veilige wachtwoorden kiezen
  • Cookies verwijderen
  • Windows up-to-date houden
  • Tegen virussen en spyware wapenen
  • Met spam en phishing omgaan
  • Schijfdefragmentatie en -opruiming uitvoeren
  • Back-ups maken en terugzetten
  • Programma’s verwijderen

Benodigdheden
Voor deze cursus hebt u Windows 10 nodig op de computer. We gaan ervan uit dat u alle updates hebt geïnstalleerd. Microsoft komt elk jaar met aanpassingen die het werken van bepaalde apps kunnen veranderen. Wij passen deze cursus daarop aan als het nodig is.

Twee vensters naast elkaar
Tijdens het doen van de cursus kan het handig zijn twee vensters naast elkaar in beeld te brengen. Zie hoe u dit doet in de tip ‘Twee vensters naast elkaar’.

Vragen stellen
Komt u er tijdens het volgen van de cursus niet meer helemaal uit? Bij elk onderdeel in de cursus kunt u een vraag stellen aan een ondersteuner van SeniorWeb. Klik daarvoor op de link Stel een vraag. Deze staat onder elk onderdeel.

Cursussen in SeniorWeb Leslocaties
Met de SeniorWeb Online Cursussen leert u zelfstandig en in uw eigen tempo op momenten dat het u uitkomt. Dat is niet voor iedereen de meest geschikte manier om nieuwe kennis en vaardigheden op te doen. Misschien leert u liever samen met anderen en onder begeleiding van een docent? Dan is een cursus in één van de ruim vierhonderd SeniorWeb Leslocaties iets voor u. In veel leslocaties worden cursussen verzorgd over de Windows 10-computer. Op onze website kunt u eenvoudig kijken of er een leslocatie bij u in de buurt is.

Printversie in de SeniorWeb Webwinkel
Alle onderdelen van deze online cursus zijn af te drukken. Maar om het gemakkelijk te maken bieden we SeniorWeb-leden een volledig uitgeprinte cursus aan via onze webwinkel: Cursus - Veiligheid en onderhoud (Windows 10)

Meer informatie op de website
Op de website van SeniorWeb vindt u tal van artikelen en tips over Windows 10. Klik in het menu boven elke pagina op Tips & Uitleg en vervolgens op Windows en klik dan links op Windows 10.

Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.