Menu Zoek

Deze cursus werken we niet meer bij. Daarom is de informatie misschien oud.

Deze cursus is gearchiveerd op 16 september 2019.

Veiligheid en onderhoud (Windows 7)

In deze cursus laten we u zien wat u moet doen om uw computer te beveiligen en te onderhouden. Leer een goed wachtwoord kiezen, antivirus- en antispywaresoftware gebruiken, back-ups maken, herstelpunten terugzetten en programma's verwijderen.

Inhoud
In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Veilige wachtwoorden kiezen.
  • Een antivirus- en antispywareprogramma gebruiken.
  • Omgaan met spam, phishing en cookies.
  • Windows up-to-date houden.
  • Back-ups maken.
  • Omgaan met herstelpunten van Windows.
  • Software verwijderen.
Benodigdheden

Om deze cursus te kunnen volgen hebt u Windows 7 nodig.

Cursussen in SeniorWeb Leslocaties
Met de SeniorWeb Online Cursussen leert u geheel zelfstandig en in uw eigen tempo op momenten dat het u uitkomt. Dit is niet voor iedereen de meest geschikte manier om nieuwe kennis en vaardigheden op te doen. Misschien leert u liever samen met anderen en onder begeleiding van een docent? Dan is een cursus in één van de ruim vierhonderd SeniorWeb Leslocaties iets voor u. In veel leslocaties worden cursussen verzorgd over de Windows 7-computer. Op onze website kunt u eenvoudig kijken of er een leslocatie bij u in de buurt is.

Meer informatie op de website
Op de website van SeniorWeb vindt u tal van artikelen en tips over Windows 7. Algemene artikelen zijn te vinden via Thema's > Windows. Informatie over onderhoud en veiligheid vindt u via Thema's > Onderhoud en Thema's > Veiligheid.

Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.