SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

1 miljard Android-apparaten verouderd

dinsdag 14 november 2017

1 miljard apparaten met android verouderdDe helft van alle Android-tablets en -telefoons heeft verouderde software. Dat zijn 1 miljard toestellen.

Een Amerikaanse onderzoeker kwam met deze cijfers. Verouderd vindt deze Dan Luu alle apparaten met een Android-versie van twee jaar of ouder. Die staan dus op de helft van de tablets en smartphones met Android op de wereld. Ze hebben Android 6 Marshmallow of een eerdere versie, zoals Lollipop, KitKat of Jelly Bean.

Verspreiding Android
Google is de maker van Android. Het bedrijf brengt geregeld nieuwe versies uit. Maar Google beslist niet welke apparaten die krijgen. Dat doen de fabrikanten van de telefoons en tablets. Bijvoorbeeld Samsung, maar ook andere firma’s. Het verspreiden van een update kost zo’n 100.000 euro, dus veel bedrijven slaan dit liever over.

Allemaal verschillend
Het gevolg is dat er allerlei verschillende versies van Android in omloop zijn. De oudere versies krijgen soms wel kleine updates, maar worden niet meer bijgewerkt naar de nieuwe versie. Dat is voor app-makers heel lastig. Zij moeten hun apps geschikt houden voor nieuwe en oudere Android-edities.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.