SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

1 miljard euro terugbetaald via app Tikkie

maandag 25 juni 2018

Geld sneller terug met betaalapp TikkieDe terugbetaalapp Tikkie verwerkte sinds 2016 al 1 miljard euro aan betalingen. De meeste gebruikers betalen het geld binnen een dag terug aan degene die heeft voorgeschoten.

Tikkie is een gratis app van ABN Amro voor op de smartphone. De app is bedoeld voor situaties waarin iemand geld heeft voorgeschoten. Bijvoorbeeld om een cadeau te kopen. Via de app kan aan iedereen gemakkelijk zijn bijdrage worden gevraagd. De Tikkie-gebruiker voert eenmalig zijn rekeningnummer(s) in en maakt een terugbetaalverzoek aan. Dat stuurt hij of zij via WhatsApp of sms aan de betrokken personen.

Terugbetalen via de app

De ontvangers zien in het bericht een link. Via internetbankieren betalen ze het bedrag terug. De Tikkie-gebruiker ziet in de app wie er allemaal al hebben betaald. Bijna 90 procent van de ‘Tikkies’ is binnen een dag betaald. Een op de tien betaalt zelfs direct na ontvangst van de Tikkie.

Op maandag betalen

Tikkie-gebruikers vragen via de app gemiddeld bijna 30 euro terug. De app wordt het meest op maandag gebruikt, waarschijnlijk voor aankopen in het weekend. De app is te downloaden in de App Store (voor iPhones) en de Play Store (voor Android-telefoons).

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.