SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek

10-jarig Chrome krijgt opfrisbeurt

vrijdag 7 september 2018

Google heeft opfrisbeurt gekregenInternetprogramma Chrome bestaat 10 jaar. Maker Google viert dat met wat veranderingen in het uiterlijk van de browser.

Dat maakte Google bekend. Het bedrijf verspreidt elke zes weken updates voor Chrome. Maar de update van afgelopen week is wat uitgebreider wegens de verjaardag van het programma. Een paar weken geleden meldde Google al wat er wat zou veranderen. Op 4 september gingen de wijzigingen in. Gebruikers van Chrome zien ze nu in hun internetprogramma, zowel op de pc als op de smartphone en tablet.

Veranderingen

Het opvallendst zijn de nieuw vormgegeven tabbladen. De iconen van de geopende websites zijn duidelijker te zien. Ook is makkelijker aangegeven welk tabblad geopend is en welke op de achtergrond openstaan. Op de iPad en iPhone staat de werkbalk voortaan onder in beeld. De adresbalk is ronder, net als de tabbladen.

Google meldt ook dat het automatisch invullen van formulieren is verbeterd. Op sites waar u een wachtwoord moet aanmaken, zal Chrome voortaan suggesties doen. Het gekozen wachtwoord wordt ook opgeslagen in uw Google-account, als u bent ingelogd op Chrome. Dat betekent dat als u op een ander apparaat inlogt met uw account, ook daar de wachtwoorden automatisch kunnen worden ingevuld als u de betreffende sites bezoekt.

Update controleren

Google verspreidt de update van Chrome automatisch. Het gaat om versie 69. Als u wilt kijken of u hem al hebt gekregen, doet u het volgende:

  • Klik rechtsboven in Chrome op de knop met de drie stipjes.
  • Klik op Help > Over Google Chrome.
  • In het venster staat de actuele versie op de pc. Een eventuele update wordt hier ook gestart. Is de update klaar, dan moet u Chrome opnieuw starten. Dat wordt duidelijk vermeld.
Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.